Аз подкрепям българските марки!

Днес в #YouthifulFriday решихме да поканим момичетата от INFLUENCER.BG.  Ако случайно не знаете кои са, те са водещата агенция за инфлуенсър маркетинг в България. С дейността си спомагат за успешните партньорства между брандове и инфлуенсъри, както и за налагането на стандарти в тази сфера. С началото на кризата дори започнаха безплатни онлайн консултации за брандове и инфлуенсъри (повече информация за това как да се свържете с тях вижте в края на статията). 

Днес гостуват на блога ни с призив да подкрепим българските брандове и бизнеси.

Защо това е особено важно сега и кои марки препоръчваме да погледнете, вижте по-долу. Благодарим на Звезди от mint.stories за прекрасните снимки и на всички марки, които се включиха в този проект, за да покажат, че заедно сме по-силни. <3


 Пандемията на COVID-19 разтресе целия свят в рамките на няколко седмици. Последиците са както икономически, така и социални, а тяхната сила и сериозност тепърва предстоят да се разгърнат пред нас. Битките, които се водят в момента са много, между които “останете си вкъщи”, “подкрепете медиците”, “облекчете работниците”. Няма една най-важна кауза, но днес искаме да ви поговорим за нуждата от подкрепа на малкия български бизнес. Защото вярваме, че за да бъдем силни като нация, е добре да помагаме на местните производители от всеки един сектор. Сега, още повече и от преди!

 

Началото на кризата наложи множество предизвикателства върху бизнеса. Затворени физически обекти, намалено работно време, лимитиран капацитет за прием на клиенти, спиране на вноса, свиване на разходи, финансови загуби, намаляване на рекламни бюджети, освобождаване на хора… Всичко това се отразява особено тежко на малките и локални бизнеси в България.

 

Какво представлява един малък български бизнес?

Създаден от семейството или близки приятели, много често със собствени средства, с вярата в една идея и цялата любов и желание тази идея да достигне до повече хора.

Малките бизнеси нямат финансовата подкрепа или гръб на международните корпорации. Те имат нужда от нас.

Защо е важно да се пазарува от български бизнеси?

1.    Според учени през 2019 година 10 милиона тона пластмаса са попаднали в океана. По-лошото е, че прогнозата е тази цифра да се увеличава експоненционално. Когато избирате да пазарувате локално, вие намалявате необходимоста от допълнителни опаковки, с което помагате на околната среда.

2.    Когато избирате български продукти, вие подпомагате собственото си общество. Парите остават в българската икономика и така те ще се завъртят, за да стигнат обратно до вас. Особено имайки предвид факта, че в България има малко чуждестранни инвестиции.

3.    Не забравяйте, че освен, че се използват по-малко опаковъчни материали, които накрая попадат в океаните и моретата ни, когато пазарувате локално се използват по-малко горива за доставката, което в крайна сметка замърсява въздуха ни и е лошо за здравето ни.

4.    Не забаравяйте, че има българки продукти със страхотно качество! Дори често по-добро от това на чуждестранните производители. Причината е, че за повечето продукти се отделя повече време и внимание, така че да може да е по-конкурентно способен.

 Не забравяйте, че всеки един от вас може да бъде инфлуенсър в своята среда и да дава добрия пример на близки и познати!

Как може да подпомогнете на малките български бизнеси?

      Подкрепете ги в социалните мрежи: Харесайте страницата, оставете хубав коментар и ревю, споделете с вашите последователи и ги тагнете.

      Купете подарък за ваши близки или проверете възможностите за gift cards.

      Пазарувайте от тях: С началото на кризата повечето бизнеси пригодиха услугите си към онлайн продажбите. Разгледайте сайтовете им и поръчайте директно от тях.

      Препоръчайте брандовете, от които сте доволни и пазарувате на близките си хора с идеята да ги опознаят и да започнат и те да си купуват от тях.

      Ако бизнеса ви позволява направете нещо, с което да подкрепите някой от любимите си брандове - безплатна консултация, помощ за изготвяне на кампания или визуални материали и др.

За да ви улесним, направихме селекция от български брандове, в чиито философии се разпознаваме. Звезди от mint.stories подбра продуктите от всеки един бранд и ги засне в тези красиви снимки. Разгледайте ги и споделете с ваши приятели.


BRAND 1 - YOUTHIFUL

Певицата Сантра е създател на вече много популярния бранд за козметика Youthiful. С първите си два продукта HYDRATEME Serum и HYDRATEME Herbal Tea обединени в една програма HYDRATEME 2 Step Program доказаха, че има иновации в козметиката и на българския пазар. Програмата е променила представите за козметиката на много вече изключително доволни и редовни клиенти. 

Какво казва самат тя за бранда? : "Вдъхновението за компанията идва от моя прапрадядо Петър Каназирев. Бил е фабрикант на козметика с забележенителни постижения и социална кауза!Преди да си отиде, този забележителен човек оставя писмо на наследниците си. В него той описва онези качества, които са необходими на човек, за да живее достойно. Сред тях са честността, трудолюбието и постоянството.Наред с това, оставя и своите рецепти за красота – едно наследство, което днес аз споделям с Вас."

Как да си закупиш нещо от Youthiful?Поръчките стават през сайта ни, Instagram или Facebook,изпращането е с куриер на Спийди.

Социални канали: 

website: www.youthiful.eu

Facebook: www.facebook.com/youthifuleu

Instagram: www.instagram.com/youthiful.euBRAND 2  -  NADYA OFAN

 

Надя Офан е дизайнер на концептуални бижута и аксесоари.

В сърцето на всяко бижу е инкрустирано послание за теб, извадено от твоето подсъзнание и вдъхновено от твоя нрав.

Част от теб която не просто решаваш да капсулираш в безвременна красота.

Част от твоя характер която не се страхуваш да споделиш с останалите.

Какво да бъде посланието във вашето бижу избирате вие.

 

Как да си закупиш нещо от Nadya Ofan?: Поръчките стават през Instagram и Facebook,изпращането е с куриер на Еконт или Спийди.

 

Социални канали:

Facebook: https://www.facebook.com/nadyaofanjewellery/

Instagram: https://www.instagram.com/nadya.ofan/  


BRAND 3  -  TOCHKA & TOCHKA

 

tochka & tochka е студио и бранд за дизайн. Основано 2007 г.

Студиото създава дизайн на обекти за интериора, съдове за масата и аксесоари. Сами реализират в малки серии тази част от дизайна, която се изпълнява от порцелан и други керамични материали, защото вярват, че отличното познаване на материала и прецизната изработка допринасят за добрия резултат. Създават съвременни акценти за интериора, арт обекти, осветителни тела, огледала, съдове, бижута с чисти силует и ясна идея.

Те са:

Рада Дичева | Rada Dicheva - артист, дизайнер и партньор в студио tochka & tochka.

Калин Вълчев | Kalin Valchev - връзки с клиентите, организация и логистика, партньор в студио tochka & tochka.

 

Как да си закупиш нещо от Tochka and Tochka?: Поръчките стават през страницата им във Facebook, където може да им пишете лично съобщение, а  изпращането е по куриер за тяхна сметка.

 

Социални канали:

Website: www.tochka-tochka.com

Facebook: TochkaAndTochka

Instagram:  tochka_and_tochka

 


BRAND 4 - DEKORA

 

Декора е семеен бизнес, основан през 1992 година. Нейната дейност се разпространява в широк спектър от услуги, съобразени с най-сложните творчески проекти. Виско качество ръчно изработени колекции от дрехи и аксесоари:  якета, панталони, чанти, бижута, подаръци и всичко, изработено от фини и качествени материали. Иновативни, устойчиви и приятелски, произведени в България, с любов. 

Как да си закупиш нещо от DEKORA?: Работи само магазинът им на бул. Братя Бъкстон 88, с ограничен достъп. Спазват предпазните мерки и приемат гости само с маски. Най-лесният и добър вариант за поръчки и информация е да се свържете с тях на тел. 0886663882

Социални канали:

Website: dekora.design

Facebook: https://www.facebook.com/DekoraDesignSofia/

Instagram: https://www.instagram.com/dekoradesign/

  


 BRAND 5  - THEY ARE

 

Мартина и Христина създават TheyAre през лятото на 2016 г. They ARE е независим моден лейбъл, посветен на стила, естетиката и женствеността. Вярват, че техните дрехи ще помогнат на жените да изразят своята вътрешна красота, опитват се да акцентират с перфектното прилягане и простотата на техните дрехи. Те вдъхват живот на дрехите си, чрез умела игра на различни текстури и правилен подбор на платове.

Как да си закупиш нещо от THEY ARE?:В момента, от екипа на They ARE работят изцяло онлайн с техните клиенти. Цялата комуникация осъществяват, чрез своите социални мрежи,  като се стараят да са максимално активни и полезни по всяко време.

Приемат поръчки през техния онлайн магазин, в който са всичките им налични артикули, а самата поръчка става бързо и лесно.

Опитвайки се максимално да угодят на дамите,  не отказват поръчки и през страниците им в Instagram и Facebook.

Работят гъвкаво, като се опитват да се напаснат към обстановката в момента.

Социални канали:

Онлайн магазин/ Website: https://theyare2.com/

Instagram: https://www.instagram.com/theyare_official/?hl=bg

Facebook: https://www.facebook.com/theyare.official/

 

  


 BRAND 6  -  I/TEMS

 

Екипът на  I/TEMS, създава колекции свещи, провокирани от личната им сензитивност, от емоцията, преживяването.  Ароматните свещи, които изработват са вдъхновени от моменти, персонажи, спомени, олицетворени в име или дума, от която се ражда и развива всеки аромат. А в ръцете на опитни парфюмеристи ароматът оживява.

Те претворяват идеята ни за всяко ухание в парфюмни формули, разработени специално за тях, в Грас, Франция. Зад тях стои най-старата фамилна парфюмeрийна къща Jean Niel,

датираща от 1779 година.

Как да си закупиш нещо от I/TEMS?: Работят ходейки през ден в офиса, където опаковат поръчки за страната и чужбина. Стараят се да ги подготвят за изпращане до 3 дни, а често доставят и на следващия ден. 

Най-лесно и бързо можете да се сдобиете с тяхна свещ през сайта им на www.i-tems.eu, както и десетките партньорски магазини он и офлайн в София и страната.

Социални канали:

Website: www.i-tems.eu

Facebook: https://www.facebook.com/items2015/

Instagram: https://www.instagram.com/itemsdesign/

 

 

 

BRAND 7 LENA - LENA LINGERIE

 

Lena-Lena Lingerie е български бранд за предизвикателно дамско бельо. Целта към която се придържа Елена - основател на Lena-Lena Lingerie е, че не е нужен специален повод за една жена да бъде секси. Красивото бельо е нещо много лично и персонално и е необходимост дори в ежедневието. Важна част от личната грижа и любов към себе си. Разбира се изделията им са създадени и за да бъдат споделяни и да радват и чуждо око.Брандът е на 6 години и оперира основно онлайн


Как да си закупиш нещо от LENA-LENA LINGERIE?: Ателието на Lena-Lena се намира на адрес ул. Цар Самуил 19. Тук разработват дизайните си, подготвят пратките си и дори изработват продуктите си и приемат клиентите.

Социални канали:


https://lena-lena.com

https://www.instagram.com/lenalenalingerie/

https://www.facebook.com/lenalenahandmade/

 


INFLUENCER.BG

 

Екипът на INFLUENCER.BG провежда ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИИ за брандове и инфлуенсъри НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО. Може да им се обадите и да поговорите с тях за всички въпроси, свързани с дигиталното присъствие, които ви притесняват или които не са ви ясни. Ще отговорят на всичките ви въпроси!

Можете да се свържете с екипа на INFLUENCER. BG по няколко начина:


• Mail: hello@influencer.bg

• Skype: hello@influencer.bg

• Zoom: https://us04web.zoom.us/j/872479238 или Meeting ID: 872-479-238

      Instagram - https://www.instagram.com/influencer.bg/

      Facebook - https://www.facebook.com/influencer.bg/

      Website - https://influencer.bg/bg/

Виж още