Как да НЕ стареем?

Въпреки че нищо наистина не може да спре процеса на стареене, има няколко начина да го забавим. Хората не се шегуват, когато споменават, че губим колаген и мускулна маса още през 30-те си години. Факт е, че запазването на младостта коства малко повече услия, но пък си заслужава, нали?

В морето от добавки и здравословни храни, все пак намирането на "фонтана на младостта" не е толкова лесно. За да намерите това, което работи за вас, ето няколко въпроса, които да си зададете:

  • Спите ли от седем до девет часа на нощ?
  • Пиете ли достатъчно течности на ден?
  • Храните ли се с истински, необработени храни поне през 80% от времето?
  • Правите ли упражнения поне четири пъти седмично в продължение на поне 30 минути?
  • Храните ли се с пет различни плода и зеленчука на ден?Ако отговорът ви на някои върпоси не е „да“ - тогава нека това бъде вашата отправна точка. А пък ако вече правите всичко споменато по-горе, значи сте готови за още!

Имайте предвид, че освен преработените храни, алкохолът и захарта могат да бъдат много пагубни за вашата упорита борба със стареенето (писали сме в блога си много по темата). С естествени подсладители като плодове, кленов сироп, мед (който сам по себе си има невероятни свойства против стареене), фурми и кокосова захар, можете да избегнете захарта. Тя влия лошо на възпалителните процеси в тялото, а от своя страна това ви състарява преждевременно.

И сега както обещахме, по-долу споделяме някои храни и добавки за борба с неизбежните процеси на стареене:

1. Колагенови пептиди и костен бульон: Независимо дали сте супер развихрени в кухнята и често се храните с животински протеини, трябва да допълвате и с версия на прах. Може да се снабдите с добавка - колаген под формата от костен бульон или пептиди. Тези аминокиселини придават на кожата ви по-добра структура и помагат на костите, мускулите и съединителните тъкани да останат здрави.2. Семена и масла от семена: Тиквените семки, слънчогледовите семена и маслото от семена са някои от любимите ни храни, а да не говорим за множеството ползи от тях. Вярвате или не, те са мощни помощници в борбата с вирусите заради високото си съдържание на минерали. Те също съдържат големи количества омега-3 мастни киселини и антиоксиданти.

3. Диво уловена сьомга: Ето още нещо с много високо съдържание на омега-3! Ако поставим нещата така, че колагенът е кралят на anti-age грижата, то омега-3 е кралицата. Рибата не само се счита за храна за мозъка, но е и храна за красота, осигуряваща на кожата ви мастните киселини, от които се нуждае. 

4. Всякакви berry плодове: Здравейте антиоксиданти, под формата на полифеноли! Те се намират в ярко оцветени храни, като всички горски плодове, но също и в зелето, какаото и кафето. Освен това, тези плодове печелят борбата със стреса и щетите от свободните радикали.


5. Омега-3 мастни киселини: Както споменахме, омега-3 е ключов елемент за предпазване на тялото ви от преждевременно стареене. Омега-3 помага и да поддържаме мозъка си в кондиция. Някои проучвания дори показват, че тези киселини са от решаващо значение за намаляване на множество заболявания, свързани със стареенето, като деменция, сърдечни заболявания и дори артрит. Омега-3 са невероятни за намаляване на възпаленията не само в мозъка, но и в цялото тяло. Ако търсите една добавка, която да приемате до края на живота си - то това е тя!

6. Ацетил-L-карнитин: Това е незаменима аминокиселина. L-карнитинът се произвежда от две основни аминокиселини, лизин и метионин. Те се съдържат в пълноценни протеини, като колагенови пептиди и сьомга. Въпреки това, понякога може да се наложи да ги допълним за допълнителна поддръжка. L-карнитинът действа като мощен антиоксидант в кръвта в мозъка. Той е много важен за функционирането на мозъка ви, като намалява възпалението, подобрява притока на кръв и др.


7. Цинк: Здравата, силна имунна система се грижи за това, всичко останало в тялото ви да е здраво - косата, ноктите, кожата ... Когато имунитета ви е спаднал, това се отразява и на красотата ви. Има толкова много болести, бактерии и вируси, че нашата система се бори постоянно, за това понякога се нуждаем от малко допълнителна подкрепа. Цинкът е ваш вечен приятел.

8. Не на последно място добавяме и добрата хидратация. Това е нашата мисия, докато създаваме продуктите си. Както вече знаете HYDRATE ME 2 Step Program се грижи за вас както външно, така и вътрешно и затваря цикъла на хидратация в организма ви. Притежавайки нашата програма, вие държите ключа към меката, нежна, жизнена и сияйна кожа и то 100% натурално. Повече за програмта ни ще намерите тук: https://youthiful.eu/hydrate-me-2-step-program

Виж още