Безводна козметика?!О, да!

      

Безводна козметика? Дали това е поредният тренд и изобщо има ли смисъл? Youthiful ви дава кратък отговор. Нужeн ви е Hydrate me tea и 10- минутки време за четене. 


Знаете ли, че в почти всеки продукт има над 50% вода? Водата е най-често срещаната съставка във формулата на козметиката, често се появява първа в списъка на съставките. Достатъчно е да погледнете съдържанието и ако видите, че продуктът ви започва с "aqua", то е почти сигурно, че съдържанието й не е ниско. Когато се събудим сутрин изплакваме лицето си с хладка вода, използваме почистващ гел или сапун. Почистващите гелове и пяни съдържат сапун,  те променят ph-to на нашата кожа, също така съдържат определено количество сулфати, които допълнително изсушават кожата. Освен това най-големите алергени, а именно консервантите се слагат точно когато в състава на продукта има вода.  Опитвали ли сте продукт за измиване под формата на масло? Сега повечето от вас ще кажат, ама как така ще си измия лицето без почистващ гел или сапун и то на всичкото отгоре с масло? Ами няма ли да остане мазно и лепкаво?! Да, ако използвате чисто масло е възможно, но когато става въпрос за добре формулиран продукт, отговорът е категорично - Не, напротив! Например нашето CLEANSEME Jelly разтваря себума и мръсотията и навлиза дълбоко в порите. И не само. След измиване кожате ще остане хидаратирана за дълго време.  Именно маслените продукти са идеалният пример за безводна козметика. 


Знаете ли, че безводната козметика води началото си от Египет. Обаче вече има такива продукти и в България. Крайната цел на козметиката без вода е да повиши ефективността на козметичните формули. Безводната козметика има много предимства, но основните са съдържание само на активни съставки  и липсата на консерванти. Също така  (един не толкова очевиден, но много важен бонус) безводната козметика помага за запазването на водни ресурси. Ние вярваме, че водата е за пиене, а активните серуми за идеално гладка кожа. Особено популярни сега са активните серуми. Има защо. Ако до момента не сте пробвали активен серум ви насочваме към HYDRATEME Serum. Резултатите са видимо по-равен тен на кожата, изсветляване на тъмните кръгове и нежна кожа. Виж още