Всичко, което трябва да знаеш за хидратацията с Youthiful

1. Защо хидратацията е един от най-важните елементи в грижата за кожата?

Нашата кожа – това сме ние. Кожата е нашата първа „дреха“ която ни оформя като индивиди, нашата физическа и емоционална бариера, там, където „свършваме“ ние и започва околния свят. С това, разбира се, не се изчерпват нейните важни и комплексни функции.
Важно е да поддържаме кожата си здрава. Хидратацията е първото и най-важно условие за здрава кожа.
Външният слой на кожата, епидермисът, е естествено покрит с тънък слой наш „собствен естествен крем“, който съдържа вода, липиди, микроелементи и т.н., които присъстват в балансирано съчетание при здравата кожа.

Само добре хидратираната кожа, с достатъчно съдържание на влага е красива, гладка и с равен тен. Доброто овлажняване е особено важно и за поддържане на еластичността на кожата. Нивото на вода в кожата ни обаче трябва да се поддържа редовно, тъй като по всяко време на деня, при всички атмосферни условия, ние губим вода, още повече и защото нашите тела са топли. При усилена физическа дейност, психическо напрежение, излагане на слънце и т.н., ние губим още повече вода и за кожата става особено трудно да възстанови баланса между вода и липиди, а това води до най-нежеланото следствие – преждевременното остаряване.
Хидратацията, разбира се, не се изчерпва с доставяне на влага на ниво епидермис. Това трябва да се случва и с организма. Да приемаме достатъчно течности е абсолютно задължително, но поради липсата на витамините A, C и Е усвояването на течностите не е толкова ефективно. За това ние направихме първата по рода си HYDRATE ME 2 Step Program, която да доставя на организма тези витамини както отвътре, така и отвън и то е естествения им вид!

2. Защо витамините А, C и Е са важни и с какво помагат на кожата?

Витамините А, С и Е са пряко свързани с хидратацията на кожата. Липсата или недостатъчното им съдържание в нея води до намалената й еластичност и загуба на вода, влошаване на състоянието на колагеновите и еластинови влакна, които заедно с нашата собствена хиалуронова киселина и други елементи в междуклетъчното пространство, са отговорни за пухкавия, мек и сочен вид на здравата кожа. Например витамин А възпрепятства разрушаването на колагена от ензима колагеназа и активира истинско „препрограмиране“ на клетките, като буквално ги връща във фаза, свойствена само за младите кожи.
Витамин С пък е особено забележителен с това, че при нанасяне на продукт, който го съдържа, той работи активно в кожата дори 72 часа. Антиейдж ефектът от редовното му нанасяне е прекрасен, и се забелязва още в първите дни. За борба с по-изразените бръчки е необходимо постоянство, което обаче бива възнаградено!
Витамин Е сам по себе си има важна градивна роля в клетъчните мембрани на човешката кожа. Той е силен антиоксидант, помага на кожата да се бори със свободните радикали, пряко отговорни за преждевременното остаряване, придава й мекота, еластичност и има антиейдж ефект.

3. HYDRATE ME Serum е хубаво да се нанася на влажна кожа, защото взаимодейства с водата. Как точно се случва това?

Серумът работи най-добре така, защото по хармоничен начин и осигурява най-важното за кожата ни, а именно хидратация.
Нашият епидермис, който е естествено покрит с липиди, обвързани със собствена вода, приема отлично серума, който също съдържа добре формулирана и полезна комбинация от липиди. Добавянето на допълнителна вода оптимално взаимодейства с нашите липиди, и с помощта на серума отлично се свързва с нашата собствена вода. Разбира се, не трябва да забравяме нежните масажиращи движения, с които да постигнем този оптимален хармоничен ефект.

4. Как е възможно чаят и серумът да са подходящи за всички типове кожа?

Тайната е именно във внимателно подбраните съставки, в разработката на формулите и техните пропорции, които позволяват на програмата ни да постига оптимална хидратация отвън и отвътре! Формулите са така разработени, че да не тежат на кожата, да не я омазняват или пък дразнят, дори и най-чувствителните кожи се чувстват комфортно. За факта, че програмата може да се използва дори и от най-чувствителните кожи също помага и факта, че ние не ползваме съставки, които могат да предизвикат алергични реакции като парабени, оцветители или силикони в продуктите си. Това допълнително улеснява постигането на ултимативната цел, а именно хидратацията! Всичко това прави нашата HYDRATE ME 2 Step Program изключително ценен помощник на кожата в нейната борба за по-добро усвояване на водата. Всяка кожа се нуждае от хидратация, а както казахме това е и ключа към безупречния тен.

А ти имаш ли въпроси към нас?
Винаги можеш да се обърнеш на team@youthiful.eu
Stay Hydrated!

Виж още