Как да имате копринено гладки устни?

Отново е #YouthifulFriday. Любимият ни ден от седмицата, не само защото ви споделяме различни интересни теми, ами и защото следва така заслужената почивка! Имаме време да поспим, да се забавляваме и да си починем както емоционално така и физически! Днес ще си говорим за грижата за устните. Тя една от най-лесните в beauty навиците ни, но вероятно и най-пренебрегваната. Много често виждаме хора, със сухи устни и дори червило, което се е наслоило в пукнатините. Днес ще ви дадем няколко стъпки за това, как да не допускате тази грешка. Колкото и да е странно не всички знаем правилният начин, по които да се грижим за една от най-важните части на лицето ни. 

Днес ще ви представим перфектните стъпки в грижата за устните. Кодова дума "хидратация". Оказва се, че с много малко усилия можете "да целунете" напуканите устни за довиждане. 


  • Ексдолирайте! 

Преди да хидратирате устните си, задължително трябва да премахнете мъртвата кожа. За да може хидратацията и омекотяващите съставки да навлязат в деликатната кожа на устните задължително тя трябва да е добре подготвена. 

Има много различни начини, по които да ги ексфолирате. Можете да използвате продукти, но не ви съветваме да го правите с продуктите за тяло например, тъй като техните частици са прекалено груби и можете да постигнете обратният ефект, като всъщност травмирате и увредите деликатната си кожа. Един от начините обаче не изичсква никакви продукти. Влечте под душа и след около 10 минути, вземете една по-грапава кърпа и внимателно разстриите устните си за окоо 1 минута. Внимавайте да не прекалявате с натиска. След като приключите просто ги изтриите, за да можете да отстраните мъртвите клетки. 

Има и други начини, като например една лесна рецепта е да вземете малко мед, който да посолите обилно. Със сместа разтъркайте устните си, но е добре да правите тази стъпка винаги след баня, когато кожата ви е омекнала, както и да не прекалявате с натиска. 


  • Маска за през нощта

След като сте ексфолирари по избрания за вас начин, най-добрият начин е да нанесете грижа, която да оставите за през нощта. Малко популярен факт е, че можете да използвате вашият Youthiful HYDRATEME Serum, за устните си. Пробвайте - ще са ви благодарни. Така или иначе, най-добрият начин продуктите да влязат в дълбочина е през нощта, когато и клетките ви се обновяват. Ако нямате такава, след като нанесете малко от HYDRATEME Serum, спокойно можете да добавите някакъв дебел слой балсам за устни. Вазелинът е идеален вариант. Нанесете грижата веднага след като сте ексфолирали! 

  • Избяграйте да облизвате устните си!

Ако имате усещането, че имате нужда от хидратация или са сухи, просто носете в чантата си постоянно подходящ продукт, от който да си сложите в тези моменти. 


  • Редовна грижа

След като сте премахнали мъртвата кожа и сте се събудили с идеално гладки устни, просто отстранете остатъка от маската. Сега можете да изберете как да продължите, ако не сте от хората, които отделят прекалено много внимание на грижата, то тогава сте готови, ако обаче искате да отидете още по-далеч и имате възможност и време то тогава имате нужда от още няколко стъпки, за да може грима ви да изглежда наистина перфектен. 

Избирайте червилата и гланцовете си внимателно, прочетете описанието и съставките, ако в него има масло от карите или кокосо масло някъде в началото на съставките, то това е вашият продукт. Избягвайте дехитратиращи продукти, има някои матови червила, които оставят устните с усещането за "пустинна почва" след изтриването им. Естествено е важно и как изтривате продукта, използвайте Youthiful CLEANSEME Jelly и за изтриването на червилото, за да не изсушавате деликатната им кожа. Целта е винаги да избягвате сухите устни. Задължително адаптирайте грижата си според сезона. През лятото ви трябва "по-тежък" балсам. Задължително използвайте слънцезащита и за устните си, ако сте на плаж или пък знаете, че ще ги излагате на силно слънце. 


  • Хидратирайте се!

Пиите редовно Youthiful HYDRATEME Herbal Tea. Чаят ни подпомага вътрешната хидратация, посредством витамините A, C и Е. Освен това яжте рохки яйца, авокадо, маслини, зехтин и салати. Те също подпомогнат организма ви в задържането на водата. 

  • Избягвайте тези съставки!

Ментола, камфора и салициловата киселина в продуктите за устни могат да раздразнят кожата ви повече отколкото да й помогнат. Особено през зимата!

Виж още