Три изумително прости стъпки към това да подредите себе си!

Днес в #YouthifulFriday ще си поговорим за една малко по-различна тема. Трудните моменти в живота и какво можем да направим, за да преминем по-лесно през тях. Понякога това са необясними наши преживявания, а понякога наистина се озоваваме в истински трудни ситуации като загуби на близки хора, наши лични провали или външни независещи от нас сътресения.

Точно преди началото на 2020г. бяхме заляти от мемета, в които се подиграваме на това, че 2019 ни е "сдъвкала и изплюла". Пожелавахме си "тази година да е пълна с хубави преживания и щастливи мигове". Е, познайте какво - най-вероятно в края на 2020, просто ще можем да вземем старите мемета и да сменим надписа с 2020 вместо 2019. Сигурни сме, че вече го знаете, но в живота няма само лесни моменти и въпреки цялата вълна на "позитивно мислене" преживяваме трудни ситуации, в които се оказваме почти без да го разберем и то независимо от нашите "позитивни мисли". И както е казал Васил Левски: "дела трябват, а не думи"  Знаете, че нашият слоугън гласи: "Бъди красива отвън и отвътре". Но какво означава това? Освен цялостният ни подход към грижата за кожата с HYDRATEME 2 Step Program, която ви дава оптимална хидратация, както отвън, така и отвътре. Нашето вярване се простира и в по-задълбочени философски виждания. Според философията и психологията нашият външен свят е точно копие на вътрешният ни такъв. Това би означавало, че ако повлияем на външният, това би имало ефект върху вътрешният ни и обратното. 


Днес ще си поговорим за това, защо е толкова важно да организираме външното ни обкръжение и как това се отразява на вътрешното. И защо това ще повлияе на понятието, дали сме "красиви". Красотата, както повечето от нас знаят е относително понятие. Или както гласи прочутият цитат на Маргарет Уолф Хънгърфорд в книгата си "Моли Баун" - "Красотата е в очите на гледащият". Независимо дали ще говорим за това дали виждаме света красив или виждат нас самите като такива. Инвестицията във вътрешният ни свят е незаменима и със сигурност има отношение към това, което виждаме първо с очите си, а после със сърцето и душата си. 

Представете си, че си имате работа с някой вехтошар.  Често тези хора са по-възрастни и имат някакво неврологично заболяване или пък страдат от компулсивно обсесивно разстройство. Намирате се в къщата му. Там има 10 000 вещи, 100 кашона. Отваряте един. Там има документи, стари списания, един тиган, колекцията им стари банкноти, химикалки, стари лекарства, много прах. И това е само един от десетките кашони около вас. Абсолютен хаос, никакъв ред. Може би бихте се зачудили, дали това е просто тяхната къща или техният вътрешен свят? И отговора би бил - няма разлика, едно и също е. За това можем да кажем, че ако искате да организирате вътрешният свят - започнете от външният. Така е по-лесно, защото можете да видите предметите и тяхната подреденост или разхвърляност. Така имате конкретна задача и тя е ясна и обективна (нещо, което трудно можем да видим във вътрешният си свят. Няма огледало за него). 


Сега си представете, че почиствате документите и нещата на бюрото си. Замислете се... Подреждате материалният свят и предметите в него или подреждате вашето битие? Вашето цялостно преживяване за собственият ви свят? 

Карл Юнг е вярвал, че няма разлика между нас и нашите преживявания. Може би ще си помислите, че вие не можете да контролирате това, което преживявате... Да, но ние, така или иначе нямаме пълен контрол нито над света, нито над себе си. (Например, не можем да контролираме само със силата на мисълта, колко бързо бие сърцето ни или дали изобщо бие) И така стигаме до извода, че това , което преживяваме всъщност, сме самите ние. Още един пример за това, би била следната ситуация. Представете си , че имате дългогодишен проблем със сестра си. Това ваш психологически проблем ли е, проблема в нея ли е, проблем в реалният свят ли е или е проблем на вашето битие? Полезно е да мислите така, защото по този начин, защото логичният въпрос, който възниква е дали човек може да направи нещо, за да се подобри.

А ако си задавате въпроса, защо изобщо трябва да се занимавам с това да се подобрявам... И това не е просто един лежерен въпрос, защото ако не се организираме правилно, за това ще платим ние и то не малка цена.. Хипотетично можете да си кажете, че не ви пука, но това не би било вярно. Много рядко можете да намерите човек, който страда и изпитва силна болка, а той да ви каже, че не би искал да го боли по-малко, че дори и болката да изчезне напълно. Това е неоспоримо, когато помислим за болка във всякакъв аспект бихме искали тя да не е част от живота ни. 


Надяваме се, да е започнала да става ясна силната връзка между външният ви свят и вътрешният ви такъв. Нашият мозък работи посредством преследването на цели и така започва да ги "поправя" или "нагласява", така че да ви бъде по-лесно. 

Застанете по средата на дома си и се огледайте... Така изглежда и вашата душа...Ако не сте доволни от това, което виждате - ето какво можете да направите!


Как да програмирате вътрешната си нагласа, за по-успешна година посредством 3 прости стъпки : 


  • Започнете там откъдето можете, дори и най-дребните неща ще подобрят състоянието ви. Дори и вашите най-дребни навици имат значение! Подобрете ги! Оправяте ли леглото си сутрин? Пропускате ли да закусвате, защото бързате?


  • Седнете в стаята си и си задайте въпроса "какво мога да направя, за 30 минути, за да подобря помещението, в което се намирам", след което започнете да ги подреждате. Вие виждате само това, към което се стремите, за това внимавайте към какво се стремите. 


  • Направете списък с всички неща, които трябва да се поправят. Стари крушки? Счупена лампа? След, което си направете списък и сложете краен срок за целите си. Целта е да поправяте по едно на ден. 


Може да ви се струва невероятно, но тези прости стъпки, ще променят начина, по който се чувствате! Опитайте!


Виж още