Край на тъмните кръгове! Част I

Миналият петък ви разказахме за някои от основните и най-често срещани (понякога изненадващи причини за тъмните кръгове под очите, статията можете да видите ТУК). Знаете, че ние от Youthiful сме се посветили на хидратираната и красива кожа и търсим винаги най-добрите решения за вашата кожа, както посредством нашите формули, така и с всякаква информация, която може да ни помогне във вечната борба за красива, жизнена и сияйна кожа без неравности и несъвършенства! Знаете , че нашата HYDRATEME 2 Step Program (линк тук)  вече доказано премахва до 40 % от тъмните кръгове и 98% от нашите клиенти виждат значителна разлика в околоочният си контур. Но има и още много неща, които можете да направите, за да подобрите тъмните си кръгове. Знаем, че това е вечна борба, в която сме заедно с вас, ръка за ръка! 

Месец януари от 2021 сме посветили на тъмните кръгове и на това как да се справим с тях. От А до Я при тъмните кръгове, днес ще си говорим за това как да се справим с тях. Ще разделим материала на две части, днес ще говорим за няколко стратегиите, за товакак да се преборим с  най-често срещаните причини за тях


  • Дехидратацията. 

Хидратирайте се, но правилно!

Знаете, че трябва да пиете около 2 литра вода на ден. Но знаете ли, че ако не приемате достатъчно витамини посредством храненето си, то тогава водата не може да стигне оптимално до клетката, защото тя не е захранена. Що се отнася до кожата едни от най-важните витамини за вътрешен прием са витамините А, C и E. Има два начина да го направите да включите в диетата си необходимите витамини, но това не винаги е възможно особено през зимата, когато зеленчуците са малко като количество в диетата ни, а и храната, която ядем е със съмнително качество. За това ние създадохме HYDRATEME Herbal Tea, в него има изключително висококачествени съставки, които се грижат за това да получавате посредством инфузия абсолютно натурална доза от тези витамини. Не ви препоръчваме синтетични такива, защото те не се усвояват от организма толкова добре. Освен това можете да увеличите приема течности, ако се притеснявате за това да не задържате такава, учените казват, че ако приемате повече течности това кара тялото да се освободи от предишните. Нашият съвет е към двата литра задължителни вода , приемайте и поне 500 мл от HYDRATEME Herbal Tea, със сигурност ще забележите разликата след няколко дни! 

Намалете алкохола!

Алкохола дехидратира изключително много кожата! Забелязвали ли сте как след вечер, в която сте приела повече алкохол очите ви са подпухнали и общият вид на кожата ви е сивкав? Не е случайно, за да усвои алкохола черният дроб има нужда от една шепа витамини, които използва при преработването му! В това число и витамините A, C и Е! За това след вечер с повече алкохол задължително удвоете дозата HYDRATEME Herbal Tea! Ние бихме ви посъветвали да спрете алкохола ( Да! Дори и виното). Освен това, често имаме алергии, за които не знаем, които се подклаждат от приема на алкохол! Можете да сте сигурни, че дори и цигарите не влияят толкова на общият вид на кожата колкото алкохола! 


  • Алергии!

Алергиите често са причинени от храни или съдържанието, за което не подоираме в тях. Първо е много вероятно да имате алергия към най-общите причинители - глутен, лактоза или ядки. Но ако оставим тях настрана в храната ни постоянно приемаме висока доза антибиотици, които има в месото. Нашият съвет би бил да си направите тест за хранителни алергии, освен това да инвестирате в купуването на максимално чиста храна! Да наблегнете на салати, зеленчуци и плодове... Членовете на семейство бобови също са страхотен заместител на протеина в месото (който е много вероятно да ни залипсва, ако намалим приема му, освен това той е и основна причина за високото съдържание на антибиотици в организма ни)

Ако пушите това също може да бъде причина за алергични реакции, в цигарите (независимо дали са електронни или не) има изключително много химикали, всички от които токсични за тялото ни. 

Съветваме ви да внимавате много с детокса и начинът, по който го правите, тъй като често той е причина за отслабване на имунната система, а в пандемична обстановка, тя ни е много необходима. За това ние от Youthiful съветваме - по-внимателно хранене, ограничен алкохол и цигари, много течности естествено високо съдържание на витамини, синтетичните не са добра опция за организма ни!   • Масажи

Една от причините за тъмните кръгове е недостатъчно доброто кръвообращение. За това масажите са изключително полезни както за тъмни кръгове, така и за торбички под очите. Един от най-подходящите и неинвазивни тепарии за ролерите и хуа ша. Нашите предложения можете да намерите ТУК). Тъй като камъните имат прекрасни свойства за кожата от една страна, от друга държат хладна температура и съвсем естествено посредством масажните движения изкарват токсините от подкожното пространство и стимулират притока на свежа кръв към засегнатите участъци. Без това да става с какъвто и да било риск за вас и вашето здраве. Знаете, че ние сме привърженици на оптимално естественуте подходи. Посредство масажни техники (отвътре - навън) можете да направите бързо и лесно изключително ефикасен масаж, който почти мигновенно озарява зоната. Винаги използвайте подходящ продукт, естествено ние ви препоръчваме HYDRATEME Serum, защото той съдържа в себе си естествено най-необходимите за кожата витамини A, C и Е. Така имате идеалната комбинация, а и витамините ще достигнат в дълбочина до кожата. Резултатите са неоспорими и най-важното ВИДИМИ!   • Студени компреси!

Можете да си купите пачове за под очи, но ако нямате тази възможност в момента или пък имате нужда от бърз рзултат без да излизате до магазина, можем да ви препоръчаме и компреси направени в домашна обстановка. Как? Много просто взимате две памучни тампончета, напоявате ги с вода или термална вода в хладилника за около 15 минути. След което лягате и ги слагате на очите си за няколко минути, трябва да са добре залепени на очите ви. Можете да сложите под компресите нашият серум или пък друг продукт, който сте видяла, че действа добре на кожата ви. Задължително изберете такъв, в който няма консерванти, защото кожата под очите е изключително чувствителна, в HYDRATEME Serum няма консерванти парабени или каквито и да било алергизиращи агенти. Задръжте компреса на очите си за около 10 минути. Свалете го и ще имате видимо по-озарени очи.   • Слагайте слънцезащитен крем!

Всички знаем колко е важно да се носи слънцезащитен крем, тук няма да ви изненадаме, но за зоната под очите е от изключителна важност по отношение на превенцията на тъмни кръгове! Една от много честите причини за поява на тъмни кръгове е именно хиперпигментацията, която се появява в следствие на излагане на слънце! За това - използвайте всекидневно слънцезащитен крем, независимо от сезона! 


В следващата част на статията ще си разкажем за по-инвазивните мерки срещу появата на и третирането на вече появили се тъмни кръгове. 

Виж още