Температурата на водата e ключът към красотата?

Повечето хора мият лицето си поне един път на ден. Независимо дали сте от хората, които имат девет стъпки при ежедневният си ритуал или сте от хората, прияърженици на скинимализма (статия по темата тук(), при всички положения миене на лицето е част от този ритуал, ако не мислите за това как точно да измиете лицето си, то поне сте чували за това каква трябва да бъде температурата на водата. Имайки предвид колко важна стъпка е при режима ни за разкрасяване, начина на измиване и топлината на водата е важно перо. 


Има ли такова значение наистина? Проучихме и ето какво разбрахме. 

Топла или студена вода?

Дерматолозите казват, че студената и хладката вода са по-добрите избори когато става въпрос за измиването на лицето. Една от причините да се даде тази препоръка е, че един от най-честите проблеми на кожата - розацеята и атопичния дерматит (екземите) , могат да се влошат от топлинара на водара, 

Но това не е всичко. Още една причина, поради която трябва да избягваме топлата вода при измиването на лицето е, че топлата вода "измива" естествената влага на кожата и така прави кожата суха и възпалена за извествно време. 

Но се оказва, че идеалната температура все пак е неутралната или така наречената "х;адка вода". 

Температурата на водата трябва да е "нито топла. нито студена" Изберета такава температура, която е точно по-средата. 


Има ли ползви от миенето със студена вода?

Наистина е най-добре да се мием с хладка вода, то има няколко причини някои хора, може да искат да се мият със студена. 

  • Студената вода помага на раздразнената от акне кожа. 
  • Студената вода, може да помогне на подпухналата кожа и очи. Например сутрин, когато точно сме се събудили. 
  • Студената вода може да свие кръвоносните съдове, което временно дава на кожата временно по-стегнат вид с по-малко раздразнения.  

Негативите на студената вода?

Един елемент е, че студената вода няма да почисти бактериите от кожата ви и така може да останат върху кожата ви без да усетите. Освен това студената вода свива порите, което може дори да "заклещи" бактериите там.  Още един минус е, че миенето със студена вода не е толкова приятно колкото с хладка, а не забравяйте, че е важно как се чувствате. Ако изберете студената вода, то поне я използвайте само накрая на миенето, за да наплискате кожата си. След като активното почистване е приключило. 

Няколко съвета при миенето на лице: 

  • Мийте се с хладка вода
  • Избягвайте горещата вода 
  • Мийте лицето си два пъти на ден
  • Не ексфолирайте с физически или химически пилинг повече от два пъти на седмица. 

Ние ви препоръчваме супер мекия ни CLEANSEME Jelly, за почистите грима и да измиете лицето (кликни тук) и новата ни REJUVINATEME Mask (тук) за 100% натурален химичен пилинг.  Виж още