17 стъпки, с които да заобичате себе си!

Постоянно чуваме "трябва да обичаш себе си!". Добре, но как? Заобиколени сме от толкова много нереалистични "перфектни" изображения на жени, които изглеждат абсолютно перфектно. Ще ви издадем една "тайна" - те също имат целулит, те също имат несъвършенства и на по-детайлен поглед всъщност изглеждат абсолютно нормално. Да обичаш себе си и тялото си, всъщност е състояние на духа и усещане, което всяка една от нас трябва да придобие...Днес в #youthifulfriday, ще ви дадем 20 съвета за това как да го направите!


 • Хранете се здравословно! 

Онова, което се случва с нашата кожа и с нашият външен вид е функция на онова, което се случва вътре в нас. За това трябва да се храним пълноценно и диетата ни да е богата на нутриенти, които да задоволяват нуждите на тялото ни, така че да не се образуват дефицити! Когато това се случи, нашето тяло страда и започва да се лишава от онова, без което може да "мине". Зеленчуци, месо, риба, плодове, ядки и колкото се може по-малко захари са ключа към пълноценната диета! Не забравяйте, че алкохола е много вреден за кожата ни! Приемайте и всеки ден по 300мл от HYDRATEME Herbal Tea,  така ще имате необходимата доза от толкова важните за кожата витамини A, C и Е.и то в естественият им вид. 


 • Разхождайте се! 

Дневната светлина е важна за регулирането на нашият вътрешен часовник и циркадните ритми, които пък отговарят за метаболизма, съня и хормоните ни. За да можем да се наспиваме добре през нощта е важно то да знае точно кога е ден и кога нощ. Ако не го правим това може да доведе то дисбаланс в хормоните и така да си докараме проблеми със съня, а знаете, че той е жизненоважен за красотата и здравето ни. Имайте предвид също така, че нередовният ритъм може да предичвика повишаване на хормона на глада "грелин" и така да имаме по-голям апетит. 

 • Задавайте си въпроса "как съм?"

Грижете се за вътрешният си баланс! Въпроси като "гладна ли съм", "спи ли ми се", "в коя фаза на цикъла съм", могат да ни помогнат да се погрижим по-добре за себе си, освен това така ще се усетим обичани (да! от самите себе си!) . Ако сте тъжна - поплачете си, ако имате нужда от тишина - вземете я, ако имате нужда от спорт - спортувайте. Просто се слушайте сами себе си! В крайна сметка, ако вие не се погрижите за себе си, кой ще го направи?

 • Отделете малко време за себе си сутрин! 

Знаете, че често се събуждаме уморени. Отделете малко време, за да подишате - просто така. Станете разтресете тялото си като "мокро куче", което изтръсква водата от себе си, като същевременно издавате звуци (може да е "О", "Оф", "А" и т.н), които да извадят от вас насъбраната негативна енергия. Просто я "изтръскайте" от себе си!

 • Ако нямате мотивация - вземете си мотивиращ приятел!

Най-добрият начин да влезете във фитнеса е да имате някой, който да ви "държи сметка" и да ви помага за това да влезете в залата, да отидете на поход, да играете тенис или каквото ви харесва. Напишете си цели, които имат по повод тренирането и кажете на най-близките си приятели какви са те, така имате двама човека, пред които сте поели ангажимент - себе си и приятелката си. 


 • Не се качвайте на кантара!

Забравете кантара... Цифрите нямат значение. Може да имате нуждата понякога, но по-важно е как се чувствате, а не в какви критерии ще влезете, за това забравете, че той изобщо съществува!

 • Наблюавайте как се чувствате!

Понякога влизаме в неприятни за нас навици - прекомерно ядене, по-малко ядене, нездравословни храни и т.н. Често храната служи като успокоение за емоциите ни. За това първо адресирайте емоциите си, след това мислете за храната, тя е гориво за тялото ви , а не успокоение за душата!

 • Променете само едно хранене!
Ако искате да смените начина си на хранене, не е необходимо да започвате от веднъж. Променете просто едно хранене. Например сменете закуската си със смуути. Фокусирайте се само върху нея и върху начина си на хранене само по време на закуската, много вероятно е да ви хареса и така да имате постепенното желание да промените и останалата част. 

 • Добавете мултивитамини

Трудно е да набавим всичко необходимо за тялото си само с храна, поради много причини. За това намерете си добри мултивитамини и ги добавете към режима си. Често например ни липсва витамин D, който знаете, че се набавя само от слънцето, а и често ни липсва поради емоционални деифицити. 


 • Визуализирайте

Опитайте се да мислите по-позитивно. Вместо да се фокусирате върху негативните емоции и проблеми - фокусирайте се върху нещата, които ви карат да се чувтвате по-добре и визуализирайте какъв бихте искали да е животът ви колкото можете по-често. 

 • Заменете нездравословните храни.

Заменете нездравословните храни със здравословни такива. Нещата, които могат да заменят шоколада например са храни като авокадо, яйца, масло и ядки. 

 • Помислете за "идеалното тяло"

Помислете с кого се сравнявате, идеалният имидж на тялото е фантазия. Онова, което виждаме в инстаграм не е реално. така че посмислете с кого се сравнявате и променете виждането си за това как "трябва" да изглеждате. Всеки човек има предразположености, можем да държим тялото си в добра форма, но не можем да променим ханша си например или дължината на краката. Просто се приемете такава каквато сте. 

 • Хидратирайте се! 

Пиите достатъчно течности. Тъй като водата сама по себе си обаче, не е достатъчна, защото тя се задържа в тялото при достатъчни нива на витамините A, C и Е e необходимо да сте сигурна, че ги приемата. Нашият HYDRATEME Herbal Tea предоставя на тялото необходимата екстра хидратация и е добър инструмент за постигането на по-добро общо физическо чувство, както и за това кожата ви да изглежда много по- добре. 


 • Усмихвайте се!

Усмивката създава на тялото усещането, че сте по-здрави. Така че можете да предизвикате това усещане дори и само с физическият акт на усмивката. Просто се насилете, ако не чуствате, че имате достатъчно причини, тя ще предизвика това усещане у вас. 

 • Ходете на някакви процедури или отделяйте време за домашни ритуали!

Тялото ви има нужда да чувства вашата грижа към него! Незивисимо дали говорим за масажи, пилинги, почистване, каквото и да, можете просто да отделите време, за да му покажете тази грижа. Направете си маска вкъши, ако не искате да отделяте пари за салони. Слушайте приятна, успокояваща музика и просто покажете на себе си любовта, която искате да получите от света! Ще го почувствате и ще го получите и от другите в живота си. 

 • Четете литература, с която смятате, че се усъвършенствате

Четете литература, която усещате, че ви прави по-добри в дадена сфера. Правете го редовно! Отделете време да осмислите темите и не прекъсвайте процеса. Това ще даде и храна на душата ви. Има една руска приказка, която гласи: "За да запълните празнината в себе си не трябва да ядете, а да четете"!

 • Не позволявайте лошо отношение на околните към себе си!

Често имаме приятели, роднини, близки, партньори и т.н., които се отнасят с нас зле. Ограничете тези хора или комуникация. Ясно изразете неодобрението си към отношението и се опитайте да поговорите с тях, може би не знаят, че ви нараняват или ви карат да се чувствате зле. Ако това не помогне - то задължително им сложете по-сериозна бариера, за да разберат, че поведението им не е добре прието. 

 Виж още