Summer Skin... LOADING!

Със сигурност ние очакваме лятото с нетърпение, но не можем да кажем същото за нашата кожа . Изгарящата топлина, слънчевите лъчи, влагата и смяната на температурата я лишават от нейната жизненост и блясък.
За да избегнем тези неприятни последствия, ето няколко съвета от нас, които можеш да следваш в топлите месеци:

1. Ексфолирай лицето и тялото си
Базов закон в грижата за кожата си остава доброто ексфолиране. Тялото ти обновява клетките си всеки ден, ако ти не се отървеш от старите, те ще останат върху кожата ти и тя ще изглежда уморена и суха. Без значение колко лосиони слагаш отгоре, тя няма да сияе. Препоръчваме ти да грабнеш скраба си за тяло и лиже (ако нямаш такъв, виж нашите супер лесни и натурални идеи за домашен такъв) и влизай под душа! Навлажни добре тялото си и масажирай леко навсякъде. Повтаряй тази процедура 2 пъти седмично.

2. Слънцезащитата е задължителна.
Изхвърли миналогодишния си лосион за слънце и го смени с нов. Неговата годност е една година и след това той губи защитната си функция. При покупка на нов продукт гледай той да има UVA и UVB защита и да е с минимум 30 фактор. Когато си интензивно изложена на слънце, нанасяй на всеки 2 часа! Но все пак не разчитай само на това, съвсем нетактизно искаме да ти подкажем, че чадъра е твоят по-добър приятел :)

3. ДА на лекия грим
През топлите сезони по-малко e повече. Винаги се опитвай да намираш грим продукти с SPF, като например фон дьо тен и пудра. Също така не забравяй за деликатната кожа на усните: глос или балсам със слънцезащита е (почти) задължителен! Съветваме те да се въздържаш от силен грим на очите, за да избегнеш ненужни раздразнения. Не забравяй, че нашият HYDRATE ME Serum изравнява тена и така лекия грим става още по-лесен.

4. ХИДРАТАЦИЯ!
През топлите месеци, ние губим още повече вода, защото се потим и движим повече, така хидратацията става още по-важна! Имай предвид, че се нуждаеш от поне 2 литра течности на ден. Ако е възможно винаги носи бутилка за многократна употреба със себе си и пий на всеки 30 мин. Имай предвид, обаче, че само водата не е достатъчна! Често в организма най-бързо се изчерпват витамините А, C и Е , а клетката се нуждае от тях, за да може пълноценно да задържи влагата в себе си. Синтетичните витамини обаче, не се усвояват от организма толкова добре, колкото тези в естественият си вид. Това е и една от основните причини да създадем HYDRATE ME 2 Herbal Tea, освен, че е супер вкусен, чаят ни съдържа специално подбрани висококачествени съставки, които съдържат естествено високи дози от така необходимите за кожата ни витамини - А, С и Е! Така те подпомагат кожата ти в борбата й да задържи влагата в себе си. Комбинирай с HYDRATE ME Serum и дори изложена на всички летни препядствия пред добрият й вид - кожата ти ще сияе!

5. Лосион за тяло
Забрави за мазните боди бътъри от зимата и избери нов, свеж лосион, който няма да забравяш да нанасяш (не забравяй да избереш 100% натурален продукт!). Нашият про съвет е да се намажеш с лосиона директно след душ, когато порите са отворени, за да могат активните съставки да проникнат по-лесно в дълбочината на кожата ти.

6. Лятното сияние
Изборът е безкраен, когато говорим за малко свеж тен върху кожата. Единственото условие - не използвай солариум! Избери автобронзиращ крем, който да ти даде лекия бронзов старт на лятото. Дори и да не си супер голям фен на подобни лосиони, можеш да ги нанасяш само на краката или ръцете. За лицето използвай бронзираща пудра, която да придаде лек загар и сияен блясък.

7. Не забравяй за крачетата
Сезонът на сандалите! Не забравяй обаче да подготвиш крачетата си. Задължително си направи професионален или домашен педикюр. Премахни мъртвите клетки и спокойно обувай отворените си обувки. Дръж винаги около душа си пила за пети и я използвай 2-3 пъти седмично. Ще усетиш огромна разлика в мекотата на крачетата си.

8. Разгледай новите лакове за нокти
Тук вече можеш да развихриш лятната си фантазия. Избери супер смел лак за крачетата си. Нека той крещи “лято” и ти създава постоянно настроение. И без това ще издържи в пъти повече, отколкото на ръцете ти. Само го изчакай около час преди да излезеш, за да си сигурна, че ще изсъхне добре.

Виж още