6 начина да излъжем себе си, че сме се наспали!

Едно нещо, което със сигурност всеки от нас мрази е да се събужда уморен и да изглежда уморен!

Подпухнали клепачи, тъмни кръгове под очите, липса на мотивация и непреодолимо желание да се върнем в леглото си… това чувство е ужасно, нали?

Казват, че 7-9 часа сън всяка вечер е оптималното количество, към което трябва да се стремим. Ако всеки от нас можеше да си набави тези 9 часа...ех, би било чудо. Трудно е да поддържаме "график" със съня си. Някои нощи може да поспим само 5 часа, докато други може да изглежда, че спим за цяла вечност. Палновете и активоностите ни през деня играят огромна роля в това. Понякога нашият (и вашият със сигурност) график е толкова зает, че имаме "късмета" да поспим 6 часа за една нощ. Има и дни обаче, в които колкото и колко да спим, все още се събуждаме, изглеждайки просто... уморени.

За това днес сме подготвили списък с 6 начина, да излъжете себе си, че сте се наспали :)

  • Ледени кубчета: Може би сте ползвали трика с лъжицата във фризерни против подпухнали очи, но ние ползваме направо за кубчета лед. Взимате едно и го увивате веднъж в хартиена кърпа, след което го задържате върху очите си за около минута, за да намалите подпухналостта. Открихме с годините, че това работи по-бързо от студените лъжици и спестява време, ако сте забравили да ги приготвите във фризера от предната вечер.


  • Гледащо надолу куче: Сега всички, които не са практикували йога се чудят както имаме предвид :) Важното, което трябва да знаете е, че увеличаването на циркулацията на кръвта ще намали подпухналостта по лицето ви. Опитайте да направите йога поза като куче с лице надолу веднага щом се събудите сутрин. Тази поза изпраща енергизиращ приток на кръв към главата, което ще помогне да се отървете от уморените очи.


  • Правилно притискане: Има няколко различни точки на натиск върху тялото, които можем да използваме, за да ни помогне да се чувстваме по-будни: слепоочията, врата и китките. Опитайте да масажирате тези зони веднага след като се събудите, за да увеличите циркулацията и да помогнете на енергийния поток. Използвайте пръстите си, масажирайте всяка зона в продължение на 5 секунди. Обичаме да правим това няколко пъти във всяка област, преди да започнем да се подготвям за деня си. Това също е добре като практика, ако вълна от сънливост ви удари по средата на деня!


  • Висока опашка: Когато приберете косата си в конска опашка, можете да почувствате как кожата на лицето ви се стяга и опъва, нали? Обикновено ако изглеждаме уморени си мислим, че трябва да носим косата си надолу, за да скрием части от лицето си, но наистина трябва да правим точно обратното. Опитайте да хванете косата си назад във висока опашка. Ще забележите, че очите ви изглеждат повдигнати, а кожата изглежда по-стегната!


  • Хидратация, хидратация, хидратация! Може да си мислите, че първото нещо, към което посягате след недоспиване трябва да е кафе. Истината обаче е друга. Една чаша HYDRATE ME Herbal Tea ще подейства доста по-енергизиращо и разкрасяващо. Това се дължи на благия аромат и естетсвено съдържащите се Витамини А, С и Е. Реално кафето дренира кожата (отнема още повече от влагата) и "помага" за сивия и вял тен. Завържете цикъла на хидратация с HYDRATE ME Serum на влажна кожа и сте готови да посрещнете задачите си с жизнена, мека, нежна и сияйна кожа.


  • Капки за очи. Винаги имаме под ръка капки за очи и те са нещо, за което установихме, че работи най-добре, против уморените очи. Добавянето на капка или две във всяко око, когато се събудите, ще отнеме зачервяването и ще намали подпухналостта. Кълнем се в този метод! Използвайте ги умерено - не забравяйте първо да се консултирате с лекар, преди да използвате капките ежедневно!

Какви са вашите трикове против недоспал и уморен вид? 

Ако тази статия ви е била полезна, ще се радваме да я споделите с вашите приятели или в във вашите социални мрежи!

Stay Youthiful.

Виж още