МОЛЯ ТЕ, СПРИ! Какво се опитва да каже кожата ви?

Празниците са чудесен момент да се видим с любими хора и да се поглезим, понякога малко повече от необходимото! Да, изкушенията са много и дебнат отвсякъде... и са толкова вкусни!

Но лицето ви си има своя начин да ви каже "МОЛЯ ТЕ, СПРИ!". Ето как да разчетем знаците и най-вече, да се вслушаме в тях.


Има много научни статии по темата за храната и как тя влияе на кожата. Някои казват, че акнето се увеличава в пряка зависимост от количеството шоколад, които ядем. Специалистът Nigma Talib пък твърди, че веднага може да познае какви храни консумирате, само по начина, по който изглежда лицето ви!

Основната идея е, че кожата ви е свързана с вашето храносминале, така че може да видите по лицето си как реагира в зависимост от видовете храна или напитка, с които прекалявате. 

Глутеново лице

Типични симптоми: подпухнали червени бузи, тъмни пигментни петна или  всякакъв вид петна около брадичката ви.

Защо?

Глутенът увеличаването сериозно възпалителните реакции в тялото. Това веднага води до подуване или зачервяване на кожата. Ако имате глутенова нетолерантност, имунната ви система веднага ще реагира. Това понякога може да засегне и репродуктивния баланс на тялото, което е тясно свързано с хормонални пъпки около шията и брадичката.

Винено лице

Типични симптоми: изразени линии или зачервяване между очите, отпуснати клепачи, увеличени пори, дехидратирана кожа с видими линии по бузите, дълбоки назолабиални гънки, зачервени бузи.

Защо?

Алкохолът е силно дехидратиращ, което задълбочава линиите и бръчките по лицето. Според Map Mapping, зоната между веждите е свързана със здравето на черния дроб, затова злоупотребата с алкохол веднага личи там. Също така ако пиете повече шампанско/вино или какъвто и да е вид алкохол, може да си доведете разширяване на капилярите, което води до зачервяване на бузите и други зони по кожата.


Захарно лице

Типични симптоми: ясно изразени линии и бръчки по челото, провиснала кожа под очите, болезнени пъпки по цялото лице, изтъняване на кожата. Сив / безжизнен оттенък на кожата, оредяване на веждите.

Защо?

Захарта влияе силно на бактериите в червата, които предизвикват пъпки и акне. Според Face Mapping (древна идея, която свързва части от лицето ви с органите в тялото), храносмилателният ви тракт е свързан с челото. За това първо ще видите сухи линии и акне там.

Шиповете на инсулина могат да окажат натиск върху надбъбречните жлези, които отчасти контролират растежа на веждите, така че може да очаквате промяна в гъстотата и формата им.


Млечно лице

Типични симптоми: подути клепачи, торбички и тъмни кръгове под очите, малки бели петна и неравности по брадичката.

Защо?

Често срещана е и непоносимостта към лактозата. Тя може да повлияе на имунната система, което води до повече възпалителни процеси в организма. Очите са едно от първите места, които реагират: могат да се подуят и торбичките да станат много по-видими.

Естрогенните и прогестероновите хормони в млякото карат кожата да произведжа повече себум, а това веднага блокира порите, запушва ги и причинява подкожни пъпки.


Та ... на следващата трапеза, на която ви поканят, ще наблегнете на салатата, нали? И вместо поредната чаша вино, около празниците наблегнете на своя HYDRATE ME Herbal Tea. Кожата ще ви се отблагодари многократно.

Виж още