РИТУАЛЪТ част 2.

Днес ви представяме втората част от един проект, който нарeкохме “Ритуалът”.
(ако сте пропуснали, може да наваксате ТУК).

Ние вярваме, че грижата за нас самите е един от най-важните компоненти за това, да сме здрави, красиви и щастливи. Толкова много очаквания има към нас като жени, че не ни остава време да се погрижим за себе си. Истински, не според очакванията към нас.  Да се запитаме ‘кои сме ние?”. И "на спокойствие" да си дадем отговор на този въпрос.
За това решихме да ви представим една селекция от български брандове,  личности и техните продукти, които според нас, заслужават вашето внимание, които се стремят да създават качествени продукти и съдържание, които да ни накарат да се почувстваме специални в малкото време, което отделяме за себе си. А ние знаем колко важно е то.
Без повече излишни думи ви представяме хората, които създават новите български продукти, които в трудната реалност творят и се борят да направят качество, което да е достойно за тези най-интимни моменти. Онези, които създават история. Днес ще видите първата част на този проект. Благодарим на всички, които се съгласиха да участват в него и доказаха, че “съединението прави силата” не е просто клиширан израз, познат ни от фасадата на народното събрание.

А този път, в края на статията ви очаква една повече от страхотна изненада от екипа, който стои зад "Ритуалът"!

..............................................................................................................

Цвети, създател на Aglique.


 • Кой стои зад Aglique  ? 
Зад бранда стой Цветомира Богданова, тоест аз. 

 • Каква е идеята зад бранда? 
Идеята е жените да се чувстват комфортно след баня, по време на спа процедури и при всички свои женски ритуали. Красота, комфорт, уют, нежност женственост са ключовите думи.

 • Как се роди тя?
Идеята започна с моята дъщеря, тъй като тя има много дълга коса и трябваше нещо, което да ми помогне при грижата за нея. И всъщност така се роди Аглик - от необходимостта. 

 • Кои са най-важните качества, които трябва да притежава един предприемач? 
Работливост, предприемчивост и любопитство. 

 • Защо новите български брандове заслужават вниманието на хората?
Защото са родени в среда на много голяма нужда.  Нуждата от качествени, български продукти, които да задоволяват изискванията на клиента. Ако сме достатъчно конкуретно способни ние можем да знаем най-добре от какво има нужда българският потребител. 

 • Кое е най-трудното нещо в бизнеса ти? 
За мен лично да предвиждам събитията. С една дума планирането. Когато произвеждаш продукт имаш много подизпълнители. И така зависиш от много звена. Ако нещо се обърка страда моята продукция и моите клиенти.  • Как се справяте/ш с него ?
Влагам много усилия и работа. Обичам да имам много ясна комуникация с всички подизпълнители , с които работя. Така успявам да съм адекватна спрямо клиентите си и да осигурявам техните нужди. За мен клеинтите са най-важни! 


 • Каква е крайната ви цел?
Да се обърна след 30г. и да видя, че съм създала устойчив на времето и промените бранд, който да е обичан от хората. 

 • Имате ли конкретен план, как да го постигнете? Нещо написано на лист или дъска в офиса ви? 
Развивам гамата от продукти постоянно,  гоня непрекъснато най-високото възможно качество. Като по този начин се стремя да повиша броя на клиентите си и се надявам, че някой ден бранда може да излезе извън рамките на България. 

 • Какво е вашето мото?
Работа, работа и пак работа. 

 • Какво ви мотивира да се справяте с трудностите и да се захванете с проблемите всяка сутрин?
Мнението на клиентите ми за бранда. Когато една жена въднъж е била наш клиент, от всеки 10, 9 дами се връщат при нас, за да си купят 2-ри път. И споделят, че това е най-любимият им аксесоар в банята. 

 • Колко е важно да се грижим за себе си?
За мен обичта към себе си, започва с грижата към себе си. Аз лично смятам, че за да е успешен един човек, дори щастлив, задължителен елемент е способността му да се грижи за себе си. 

 • Какви са твоите лични ритуали за красота?
Не пренебрегвам нито една част от грижите са себе си. Лице, тяло, коса, нокти. И до колкото ми позволява времето се старая това да бъде ежедневна грижа, а не хаотична. Спорта също е много важен. 

 • Ползваш ли български продукти?
Да разбира се! С удоволствие.  • Кои са най-важните качества за една жена? 
Да е уверена в себе си. Да се опитва да търси своята истина и да се грижи за себе си. 

 • Кои жени са красиви?
Тези, които се обичат. 

 • Какво прави един човек красив и отвътре?
Усмивката. За мен тя е външното изражение на вътрешната красота. 


Потопете се в света на Aqlique, като посетите техния сайт https://www.aglique.bg/

.................................................................................................................................................................................Вела, създател на BY VELA.


  • Кой стои зад бранa BY VELA? 
  Казвам се Вела, отскоро Стратиева. Малко тип one man show. Не съм учила никога нищо общо с дизайн, бижута или нещо от сорта. Завършила съм бизнес администрация. 

  • Каква е идеята зад бранда? 
  Няма конкретна идея. Стана случайно. Нямаше цел. Но мога да кажа какво аз влагам във бранда. Влагам моето виждане за това, какво стои красиво. Моят личен стил, който обикновено се движи по тънката граница между контемпорари и класикс. Хем да е изчистено и семпло, хем да не е скучно. Добрия баланс. 

  • Как се роди тя?
  Случайно. Работех няколко месеца в бижутерска компания в Лондон. Изцяло в административния отдел. Пробирайки се заедно с мъжа ми в София, където аз продължих да работя за компанията, но от разстояние. Във времето започнаха да ми идват идеи и да ги рисувам. Показвах ги на приятели и семейство. Те казаха, че много им харесват моделите и така дойде идеята да изработя от сребро няколко модела. Получиха се добре и си казах : защо пък да не се пробвам. Направих сайт, който съвсем сама изработих. Направих си инстаграм и малко по малко започнах да качвам неща в интернет и сайта. Така лека полека бранда започна да придобива популярност. После реших да мина на половин работен ден в компанията, за която работех. Всички пари, които изкарвах инвестирах в моя бранд. Със времето BY VELA започна наистина да работи като бизнес и това беше и момента, в който напуснах първата ми работа. Тогава нещата наистина започнаха да стават сложни и да идват и естественети трудности характерни за бизнеса.

  • Кои са най-важните качества, които трябва да притежава един предприемач? 


  Да разбира в детайли бизнеса и работата си. За да може да гради екип, който да работи пълноценно и добре във зададената посока.   • Защо новите български брандове заслужават вниманието на хората?

  Струва ми се, защото се правят със страст. А това означава за клиента много по-добро съотношение цена спрямо качество. 

  • Кое е най-трудното нещо в бизнеса ти? 

  Да не се отчайвам и да не се отказвам, когато дойде труден момент, слаб сезон, момент с по-малко продажби. А тези моменти неминуемо са част от всеки бизнес. 

  • Как се справяте/ш с него ?

  С подкрепа от близките ми. Мотивирам се и сама с различни методи, например медитация , това ме кара да мисля по-позитивно. Вярвам във закона на привличането. В крайна сметка винаги излиза някаква светлина, която ме кара да продължа. 

  • Каква е крайната ви цел?

  Много ми е иска да мога да продавам и навън. Искам да вляза в големи department stores и бутици. 

  • Имате ли конкретен план, как да го постигнете? Нещо написано на лист или дъска в офиса ви? 

  Да, още от самото начало. Много съм систематична. Както пише по учебниците. Дългосрочни и краткосрочни цели. Първо е българския пазар и след това чуждестранния. Една от най-важните ми цели е да може бизнеса да работи сам, за да мога аз да съсредоточа вниманието си и на други места. 

  • Какво е вашето мото?

  Човек е толкова голям колкото са големи мечтите му. Знам, че идеите ми звучат понякога налудничево на другите, но аз вярвам, че света е малък и че всеки човек може да постигне големи неща. 

  • Какво ви мотивира да се справяте с трудностите и да се захванете с проблемите всяка сутрин?

  Това, че обикновено намирам решение и факта, че има огромно удоволствие в това да създадеш нещо и да го гледаш как расте. 

  • Колко е важно да се грижим за себе си?

  Изключително много държа на това. Всяка сутрин ставам, изкъпвам се , гримирам се, дори и да не излизам никъде. Чувствам се добре, когато изглеждам добре. Това ме кара да се страя и в работата си. Правя връзка между старанието, което полага за себе си и това колко е успешен.   • Какви са твоите лични ритуали за красота?

  Много добро почистване на кожата, хидратация, избягване на тежък грим всекидневно, маски за кожата, косата, ексфолиране. 

  • Ползваш ли български продукти?

  Да, ползвам разбира се, дори харесвам много HYDRATE ME 2 Step Program. 

  • Кои са най-важните качества за една жена? 

  Увереност, да има интереси. жизнени, позитивни, лъчезарни и директни! 

  • Кои жени са красиви?

  Според мен независимите, в следствие на това те са уверени. Тя е доволна от себе си и със самочувствие. Както и жената отркила любовта. 

  • Какво прави една жена красива и отвътре?

  Истинската доброта. Съсртадателноста, съчувтвието. Вътрешно да няма омраза, неприязън. 


  Вижте света на BY VELA на https://byvela.com/

  .................................................................................................................................................................................  Иван и Тони от Art.E.

  • Кой стои зад брандa Art.E

  Иван и Тони

  •  Каква е идеята зад бранда
   Идеята е да покажем на Българската и не само публика че в България има хора за който работата е удоволствие.Показваме го с продуктите който правим :)

  • Как се роди тя? 
  Роди се преди повече от 8 години и от тогава растем заедно


  • Кои са най-важните качества, които трябва да притежава един предприемач?
  Да може да рискува и да има доверие 


  •  Кое е най-трудното нещо в бизнеса ти? 
  Да възпиташ публиката


  • Как се справяте/ш с него ?
  Възпитаваме 

  • Каква е крайната ви цел?
  Да видим усмивката на всеки клиент който излиза от магазина ни.  • Имате ли конкретен план, как да го постигнете?
  Нещо написано на лист или дъска в офиса ви? 

  • Какво е вашето мото?
  Изненадвай винаги

  • Какво ви мотивира да се справяте с трудностите и да се захванете с проблемите всяка сутрин?
  Сутрин пием кафе,слушаме музика. Проблеми не бива да се обсъждат сутрин :)

  • Колко е важно да се грижим за себе си?
  Това е най важното!

  • Какви са твоите лични ритуали за красота?
  Чаша вино и шоколад

  •  Ползваш ли български продукти?

  Да  • Кои жени са красиви?
  Няма грозни хора

  • Какво прави един човек красив и отвътре?
  Ако прави това което харесва и обича и не обсъжда проблеми сутрин :))

  Открийте разнообразието и забавната страна на чашите с Art.E. Посетете техния фейсбук: https://www.facebook.com/handmadebyarte/

  .......................................................................................................


  Използвайте промокод "Ritual" за 10% отстъпка при поръчка в онлайн в магазините на BY VELA, Youthiful, Aglique, I/TEMS, както и на място в бутика на Aglique (ул. Верила 1) и за определени артикули на място в магазина на Аrt.E (ул. Веслец 17).

  Кодът е валиден в периода от 01.02 - 03.02 вкл.

  .......................................................................................................

  Грим : Надя Сивкова 

  Фотограф :  Даниела Йорданова , Вела Стратиева.

  Блогър : Bibons , Биляна Славейкова 


  Виж още