РИТУАЛЪТ част 1.

Днес ви представяме първата част от един проект, който нарeкохме “Ритуалът”.

Ние вярваме, че грижата за нас самите е един от най-важните компоненти за това, да сме здрави, красиви и щастливи. Толкова много очаквания има към нас като жени, че не ни остава време да се погрижим за себе си. Истински, не според очакванията към нас.  Да се запитаме ‘кои сме ние?”. И "на спокойствие" да си дадем отговор на този въпрос.
За това решихме да ви представим една селекция от български брандове,  личности и техните продукти, които според нас, заслужават вашето внимание, които се стремят да създават качествени продукти и съдържание, които да ни накарат да се почувстваме специални в малкото време, което отделяме за себе си. А ние знаем колко важно е то.
Без повече излишни думи ви представяме хората, които създават новите български продукти, които в трудната реалност творят и се борят да направят качество, което да е достойно за тези най-интимни моменти. Онези, които създават история. Днес ще видите първата част на този проект. Благодарим на всички, които се съгласиха да участват в него и доказаха, че “съединението прави силата” не е просто клиширан израз, познат ни от фасадата на народното събрание.

..............................................................................................................

Наталия, Зорница, Сара, създатели на  I/TEMS.


 • Кой стои зад I/TEMS  ? 

Сара, Зори и Наталия. 

 • Каква е идеята зад бранда? 

Първоначалната идея беше да създаваме различни колекции за дома, като всички колекции да са със специално отношение към качеството, дизайна и детайлите. За това и се кръстихме I/TEMS, име, което ни позволява пълна свобода да създаваме разнообразни колекции за дома… I/TEMS може да бъде всеки продукт. 

 • Как се роди тя?

Естествено… и трите сме приятелки и ни обединява една и съща естетика и любов към дизайна… и много искахме да направим нещо заедно. Спряхме се на свещи, като първата ни колекция, защото и трите ги обожаваме… Толкова ни хареса да правим свещи и да развиваме това, че сега вече това е единствения ни фокус и първоначалната идея за бранда се измени… I/TEMS сега е бранд за свещи. Поне за сега.

 •  Кои са най-важните качества, които трябва да притежава един предприемач? 

Да рискува. Да бъде инициатор. Да не приема НЕ за отговор и да търси нови начини да постигне успех извън общо приетите норми и правила.

 • Защо новите български брандове заслужават вниманието на хората?

Защото има много талантливи хора в България, които правят страхотни неща! И е прекрасно да подкрепяме български брандове, вместо масово произведените брандове…

 • Кое е най-трудното нещо в бизнеса ви? 

Конкуренцията в глобален мащаб е ужасно голяма. Трудно е да изпъкнеш и да поддържаш отличимост… и да се бориш с вече утвърдени марки за свещи с голям бюджет и дистрибуция.


 • Как се справяте с него?

Стараем се да сме уникални… с всичко, което правим и да предложим нещо ново, различно… свежо, като обръщаме специално внимание на детайлите.

 •  Каква е крайната ви цел?

Не бих я описала като крайна… защото искаме да продължаваме да се развиваме винаги.. но към момента сме си поставили за цел да наложим I/TEMS като разпознаваем и успешен бранд и в Европа.

 • Имате ли конкретен план, как да го постигнете? Нещо написано на лист или дъска в офиса ви? 

Да, имаме стратегията… въпреки, че все още се учим и още изпипваме модела за това как да пораснем и съответно променяме много неща в движение на момента.

 • Какво е вашето мото?

„the soul of your home”…

 •  Какво ви мотивира да се справяте с трудностите и да се захванете с проблемите всяка сутрин?

Желанието ни за успех… както и това, че всъщност много се забавляваме. Оказа се, че да правиш свещи е изключително приятно занимание и го правим с удоволствие!

 • Колко е важно да се грижим за себе си?


Най-важното!

 • Какви са твоите лични ритуали за красота?

Сара: Пия наистина много вода… ставам сутрин и изпивам поне 3 чаши веднага с лимон или понякога без… Пристрастена съм към маски за лице и пилинг. Поне два пъти в седмицата правя хидратиращи маски и пилинг веднъж-два пъти в месеца. Обожавам и масла за тяло… грижа се кожата ми винаги да е добре хидратирана. Напоследък станах и голям фен на хидра-фейшълите!

Наталия: С ежедневие в агресивната градска среда най - добрия ритуал лично за мен е разходка в природата.  Целогодишно се спасявам в красиви борови гори и кристално чист планински въздух. Обожавам Рила , имам си любими хижи : Ловна, Иван Вазов...Мальовица

Зорница: Моите ритуали за красота включват пълноценен сън, маска за лице и спокойна вечер на запалена свещ. Ароматите много ми помагат да се отпусна, а себе си глезя с хубав крем за лице, копринен халат и масаж веднъж в месеца. Използвам много розова вода и кокосов скраб за лице и тяло.

 • Ползваш ли български продукти?

Да, много обичам да ползвам български продукти… като ги подбирам разбира се.

 • Кои са най-важните качества за една жена? 

Да бъде женствена…

 • Кои жени са красиви?

Тези, които се намират за красиви

 • Какво прави един човек красив и отвътре?

Чисти намерения и благо сърце.


Влезте в страхотния свят на I/TEMS, като посетите техния сайт https://www.i-tems.eu

.......................................................................................................


Стантра, създател на Youthiful.

 • Кой стои зад Youthiful ? 

Някой , който макар, че има публично познато лице , малко хора познават. Перфекционист, упорит човек, който вярва , в това че красотата няма само външно изражение. Който вярва, че освен красивата опаковка, съдържанието е изключително важно, независимо дали говорим за продукт или човек. 

 • Каква е идеята зад бранда? 

Идеята е, че за да си красив не е достатъчна външноста. Важно е да си жизнена, да имаш душевност, желание за живот, любопитство. Идеята е да не се страхуваме да бъдем себе си, да бъдем красиви по нашия си начин, без нуждата да ни валидира някой друг, било то обществото или конкретен човек. Да откриваме света посредством тази наша индентичност свободни от очакванията за това да сме такива каквито някой иска от нас да бъдем. Като жени очакванията към нас са безкрайни : да сме красиви (еди как си), да сме домакини, да сме секси, да сме успешни, да сме любовници, да сме умни, забавани и листа продължава…. Youthiful задава въпроса : Коя си ти? Каква е твоята лична визия за това, кое е красиво?

 • Как се роди тя?

При мен всичко започна от детството ми и портрета от стената. Петър Каназирев. Моят прапра дядо. Човек, който с козметичните си фабрики, освен да се грижи за голямото си семейство се е грижел и за това да бъде културен и социален деец. Знаел е , че ако иска промяна, то той трябва да я инициира. Това е възхитително за мен. Построил е първото училище в Разлог с лични средства, финансирал и участвал в освободителни възстания. След като станах по -голяма и се зачетох с неговите записки и писма, отвкрих съветите му за наследниците му, както и малко рецепти. Исках да продължа по някакъв начин тази семейна традиция. Реших, че искам да се опитам да инициирам промяната в моето съвремие. Не ми харесваха повечето български продукти и реших, че аз мога да създам нещо ново и различно на българския пазар. Бранд, който да направи промяна в статуквото.

 • Кои са най-важните качества, които трябва да притежава един предприемач? 

Реализъм, визия, последователност, упоритост, непреклонност, артистичност. 

 • Защо новите български брандове заслужават вниманието на хората?

Това само хората могат да кажат. 

 • Кое е най-трудното нещо в бизнеса ти? 

Да делегирам. 

 • Как се справяте/ш с него ?


Точно в момента се уча. Истината , според мен е, че човек трябва да се учи постоянно. Да не подхожда с “аз това го знам” преди всяка задача. 

 • Каква е крайната ви цел?

Като отидете на разходка в Париж и ви е свършил някой от продуктите ни, бих искала да можете да си го вземете и от там. 

 • Имате ли конкретен план, как да го постигнете? Нещо написано на лист или дъска в офиса ви? 

Абсолютно. Написано на лист, на дъска и най-вече в главата. 

 • Какво е вашето мото?

Бъди красива отвън и отвътре!

 • Какво ви мотивира да се справяте с трудностите и да се захванете с проблемите всяка сутрин?

Целта. 

 • Колко е важно да се грижим за себе си?

Според мен, най-важното. Без това няма как да се погрижим за никой друг. А аз обичам да съм полезна на хората. 

 • Какви са твоите лични ритуали за красота?

Използвам религиозно Hydrate Me 2 Step Program. И си правя всички маски от блога ни. Спя добре и се храня правилно за самата себе си. 

 • Ползваш ли български продукти?

Да, харесвам повечето по-новите брандове. Тези , които имат визия и цели. 


 • Кои са най-важните качества за една жена? 

Да се познава и уважава. 

 • Кои жени са красиви?

Какво е красота? Кой казва кое е красиво? Аз лично смятам, че това е вътрешно усещане и най-вече сплав между здраве както отвън така и отвътре. Както физически , така и душевно. 

 • Какво прави един човек красив и отвътре?

Много неща са важни за този елемент. Тъй като това измерение не може да се види, пипне, оразмери. Според мен развититето и адекватноста, както към себе си, така и към външния свят. Емоционалното и духовното здраве или поне постоянния стремеж към такова. 


Адресът на Youthiful вече ви е познат - http://www.youthiful.eu/

.......................................................................................................
Bibons / Биляна Славейкова, блогър

 • Каква е идеята зад Bibons?

Няма идея, това съм просто аз в социалните мрежи. Биляна, Бибонс (така започна да ме нарича приятел преди много години), без значение - различни начини да наречеш един човек, както обичам да казвам - “журналист, коктейлен ентусиаст, жена, което влиза в собствената си кола през багажника”. 

 • Кои са най-важните качества, които трябва да притежава един предприемач? 

Вярвам, че преди всичко трябва да е постоянен, напредничав в мисленето си и гъвкав. 

 • Защо новите български брандове заслужават вниманието на хората?

Харесва ми да виждам, че в последните години се появяват качествени български продукти, които освен това имат отношение към бранда си, влагат мисъл и концепция в него, което ги прави релевантни и извън България. Казвам го, защото качествени български продукти винаги е имало, но “презентацията” често ни куца. 

 • Кое е най-трудното нещо в работата ти? 

Към момента се занимавам с доста неща между София и Лондон, и жонглирането между тях ме уморява, физически и психически. 

 • Как се справяш с него?

Казвам си, че сега е моментът да се “пушна” на максимум. Наскоро за пореден път си припомних, че денят, в който посееш семето, не е денят, в който се радваш на реколтата, или иначе казано, давам всичко от себе си сега и се надявам да видя резултата от това в скорошен бъдещ момент.

 • Каква е крайната ви цел?

Да създавам смислено съдържание, а лична цел, която касае хобито ми през 2019 е блогът Girls We Are да премине в подкаст формат. 


 • Има ли конкретен план, как да го постигнеш? Нещо написано на лист или дъска в офиса ви?

Използвам 5-минутния журнал на Тим Ферис за мотивация. Накратко, това е малък дневник, който попълваш сутрин и вечер всеки ден. Сутрин трябва да разпишеш за какво си благодарен, какво би направило днешния ден страхотен и да си кажеш нещо хубаво за себе си (един вид да се самопотупаш по рамото). Вечер добавяш хубавите неща, които са се случили през деня и какво би могло да направи този ден още по-добър. Това е един от инструментите ми за “психологически фитнес”, всички тях може да видиш тук: https://girlsweare.com/mental_fitness/

 • Какво е вашето мото?

GO FOR IT.

 • Какво ви мотивира да се справяте с трудностите и да се захванете с проблемите всяка сутрин?

Фактът, че работата ми е оценена. Често получавам страхотни думи от хора, които ме четат, разбират и харесват, и това ми помага да продължавам и дори да се старая повече.

 • Колко е важно да се грижим за себе си?

Безкрайно. Защото първо трябва да се научиш да се грижиш за себе си, преди да можеш да се грижиш за някого другиго или нещо друго. 

 • Какви са твоите лични ритуали за красота?

Вярвам, че ритуалите за красота - било то време във ваната на свещи, маска за лице и коса или пък друго, са и време да рефлектираш и да разтовариш ума. Тоест, докато се грижиш за обвивката, да се погрижиш и за това под нея. Ритуалите се менят, но крайната им цел остава тази.

 • Ползваш ли български продукти?

Предимно, когато става дума за натурална грижа за кожата - Youthiful, PhytoEssence, маслата на Sevoa (и други от Haniel Bio).


 • Кои са най-важните качества за една жена?

Да бъде смела, самостоятелна (да не се бърка със самодостатъчна) и да се грижи за себе си. 

 • Кои жени са красиви?

Тези, които се чувстват добре в кожата си го излъчват - вярвам, че това ги прави красиви и привлекателни.

 • Какво прави един човек красив и отвътре?

Качественият сън - нищо не може да го замени, както когато говорим за външния ни вид, така и за начина, по който се чувстваме. Последното пък до голяма степен определя от каква отправна точка ще влезем в интеракция с другите и света въобще.


Повече за Биляна може да видите в нейния блог: https://girlsweare.com/

.......................................................................................................

Грим : Надя Сивкова 

Фотограф :  Даниела Йорданова 

Блогър : Bibons , Биляна Славейкова 

Виж още