DIY красота с тиква!

It's pumpkin season! Сред най-любимите вкусове през есента ни се нарежда със сигурност тиквата! Сещаме се за толкова невероятни рецепти, свързани с нея... но преди всичко се сещаме за две beauty diy рецепти, в които главна роля има тя - нейно величество тиквата :)


Маската за лице вероятно не е първото нещо, с което свързвате тиквите, но повярвайте ни, в това отношение те имат суперсили! Освен, че повишава производството на колаген, тиквата е богата и на витамини А, C и Е, които са ключови в красотата на кожата ви. Нека сега поговорим  за любимата ни маска за лице, която включва тиква:

Нужни са ви:

  • 2 супени лъжици сварена тиква
  • 1 супена лъжица мед
  • малко канела (не е задължително, не препоръчваме ако имате чувствителна кожа)


Инструкции:

Смесете всички съставки в купа. Бъдете сигурни, че няма никакви бучки в сместта. Спрете с разбиването, когато стане гъста паста.

Може да затворите готоеия продукт в стъклен контейнер. Когато искате да я използвате - нанесете плътно върху кожата и изчакайте маската да подейства 20 минути минимум. Леко измийте с хладка вода.

Съвет от нас: първо тествайте маската върху ръката си, особено ако кожата ви е по-чувствителна. Така ще се подсигурите, че няма да имате негативна реакция.

Медът и канелата в случая са ключови съставки. Медът е известен като антисептик и антивъзпалителен агент и предпазва от появата на акне и запушени пори. Канелата от своя страна подобрява кръвообръщението на кожата ви и има anti age ефект.

За оптимален резултат ползвайте 2-3 пъти седмично.

Следващият ни Must-Try beauty product с тиква е скраб!

Нужни са ви:

  • 3 лъжици бяла захар
  • 1 лъжица кокосово масло (студенопресовано)
  • 2 лъжици сварена тиква
  • 2 лъжици кафява захар

Инструкции:

1. В купа смесете кокосовото масло и гранулираната бяла захар. Просто разбийте съставките с вилица, до получаването на равномерна смес.

2. Сега може да добавите тиквата. Продължете с разбъркването, както преди малко.

3. Добавете и кафявата захар. Ако скрабът ви се струва прекалено сух, добавете екстра количество кокосово масло, за допълнитено омекотяване на кожата.


Нищо, че вашия скраб прилича на десерт (и има такъв вкус - ако искате може да го опитате), може да го използвате върху тялото и върху лицето си (ако имате акне или много чувствителна кожа, може да се нараните със захарта). 

4. Сместа може да я съхранявате в стъклени буркани и да я използвате при нужда.


Сигурни сме, че след тези DIY рецети няма вече да гледате на тиквата като десерт, а ще е добър приятел в разкрасителните процедури! Пробвали ли сте домашна рецепта за красота с тиква? Споделете с нас!

Виж още