6 Youthiful съвета за продуктивност и просперитет

Ето, че като ли неусетно сме вече в прегръдките на септември. Това не значи, че лятото е на 100% свършило, но ни напомня, че е време вече да вземем живота си отново "в ръце" и да станем по-организирани. Точно това е и темата в днешната ни Youthiful Friday статия. Ще ви предложим 6 съвета за влизане в работен и продуктивен режим, изпробвани от нас самите!


1. Списъци. Разбира се на първо място поставяме тях. За вдъхновение просто използвайте хубав тефтер / планер, но ние ви съветваме и да се сдобиете с Google Keep (това приложение буквално променя животи). Записването на всичко важно винаги е полезно. Също така отбелязвайте всички събития и партита, на които планирате да присъствате, така предварително изграждате стратегия около тоалета си, подготовката или нещо, което евентуално трябва да вземете със себе си. . Когато всичко ви е записано и планирано, спестявате време и енергия, които наистина трябва да запазите за други важни аспекти в работата / личния ви живот.

ПАЗАРУВАНЕ: Винаги отбелязвайте нещата, които трябва да закупите, защото те винаги стоят в задната част на ума ви, а това ментално пространство ви е нужно за други неща. Това ще ви помогне да бъдете винаги ефективни в пазаруването си - без значение дали е супермаркет, козметика или други необходимости.


2. Сдобийте се с календар. Той служи като личен асистент, който ще ви следи как разпределяте времето си и как да се възползвате максимално от него. Така винаги може да планирате много предварително следващото си посещение при масажиста и да избегнете разочарованието, ако няма къде да ви "вмъкнат" в последствие. Наистина вярваме в силата на елементарния календар и разчитаме абсолютно на него - за предстоящи обаждания, плащане на сметки, време за спорт...


3. Създайте бюджет. И то за всеки аспект от живота ви. Това е супер важен съвет, защото ако нямате конкретен план може да влезете бързо в преразход. Можете да разпределите разходите си в категории, (подаръци, пътувания, тоалети, храна и напитки, лични грижи и т.н.) Каквито и да са вашите нужди, ако си осигурите бюджет, е по-вероятно да се придържате към него. Хаотичните харчове много често ще ви изиграят лоша шега и ще се чудите защо в края на месеца не ви стигат парите.


4. Подгответе се за стресиращи ситуации. Опитайте се да имате контрол върху стреса и безпокойството в живота си. Всички знаем колко е изтощително е да получите паник атака и да търсите начин как да се успокоите. В живота нещата (почти) винаги се развиват по разлиен начин от това, както сме си ги представяли, за това недейте да разчитате на нереалистични цели и винаги имайте план B... или C! Така ще си спестите време за тревоги, стрес и паническо търсене на изход от дадена ситуация.


5. Визуализирайте. Няма как да минете в следващото ниво на личностно развитие или в личен план, ако не се научите да "искате" от Вселената. Най-добре предизвикваме нещата да ни се случат, когато мислим за тях или в случая - ясно си ги визуализираме. Когато се надяваме и живеем в радостно очакване, автоматично правим и ежедневието си по-вълнуващо. Когато сте обмислили желанията си реално ставате по-подготвени за следващата стъпка към изпълняването им.

За нас един начин, който работи, е да вземете голям празен лист или дъска и да започнете да "рисувате" следващите 3 месеца от живота си. Записвайте всичко, което искате да ви се случи (големи и малки цели) и след това разбийте плана си по стъпки на действие. Това ще направи малка революция в начина, по който живеете. Когато видите написани целите си, ще ги почувствате и доста по-организирани в ума си. Всъщност ще започнете да виждате себе си отстрани и ще се движите към успеха в живота си с по-голяма лекота. Обещаваме.


6. Лична грижа. Уверете се, че отделяте време за себе си, това е един от ключовете към щастието. Сега може да сте насъбрали достатъчно сили, но и този резерв рано или късно ще свърши, за това не забравяйте да дадете приоритет на личните си грижи. Нашата цел: 30 минути упражнения на ден. Не е задължително да сте всеки ден в залата, упражненията включват и една енергична разходка през обедната почивка. Свежият въздух и физическата активност поддържат потока на кръвта и енергийните ви нива. 

Това са нашите 6 съвета, пардон - правила за силен старт на новия сезон. Имате ли и вие трикове, които може да споделите?

Виж още