6 начина да подпомогнем на метаболизма си!

Нашият метаболизъм е движещата сила, отговорна за обмяната на веществата в тялото ни. За това правилното му функциониране ни кара да се чувстваме добре в кожата си. И в този ред на мисли, ние подготвихме списък с 6 решения, които ще ви помогнат да подсилите тялото си и обмяната на вещества за нула време!

  • Пийте повече чай. Чаят има толкова много полезни свойства, свързани с тялото ни. Това, че задвижва обмяната на веществата е само едно от тях! Наш най-добър приятел за красота е HYDRATE ME Herbal Tea, защото освен, че ни помага да се чувстваме по-енергизирани и бодри, е и пълен с натурални Витамини А, С и Е. Чаят е изключително приятен на вкус и няма нужда от допълнителни калории от мед или захар, защото е натурално подсладен!


  • Раздвижете се. Всяка форма на движение е добра за тялото и ума ви. Освен познатите ползи от движението, към списъка можем да добавим и забързването на метаболизма в тялото. При всяка форма на физическо натоварване мускулите ни имат нужда от много енергия, която се набавя чрез изгаряне на мазнини и забързване на обмяната на веществата. Добрата новина е, че за да получите ползите от движението не е нужно да прекарвате по 3 часа във фитнеса. Може просто да се поразходите в обедната почивка. 

  • Spice Girl! Или обичате или не - пикантните храни никога не могат да ви оставят безразлични. Въпреки това, яденето на пикантна храна може да засили метаболизма ви. Причината е научно доказана - пикантната храна кара хората да се хранят по-малко. В следствие на това, че се храните по-малко, оказвате и по-малко натиск върху храносмилателната си система, което от своя страна подобрява метаболизма. Също така капсаицинът, който се намира в пикантната храна, е естествен разредител на кръвта и противовъзпалителен агент. Въпреки че ефектите на капсаицина не са напълно доказани и проучени, той може да бъде друго нещо, което спомага за обмяната на веществата в организма ни.


  • Хранете се чисто. Човек е това, което яде - нещо важно, което да си припомните. Яденето на чиста храна е чудесен начин за подпомагане на метаболизма. Започнете да ядете колкото се може повече зеленчуци. Този вид диета ще помогне на тялото ви да е в пълен синхрон. Не само това, но ще видите, че толкова много други аспекти в живота ви ще се променят към по-добро.


  •  По-добър сън. Сънят е едното универсално нещо, което е полезно за всичко и всички. Той просто помага на тялото да работи правилно. Ако можете да се наспивате добре, то тогава метаболизмът ви естествено ще се подобри. Въпреки че това явление не е напълно разбрано, по-малкото сън има тенденция да кара хората да изгарят по-малко калории на следващия ден. Това означава, че метаболизмът ви работи много по-бавно и дори може да натрупате килограми!


  • Съсредоточете се върху витамините от групата В. Те играят основна роля в нашите в обмняната на веществата. Тяхната задача номер едно е да помагат за метаболизирането на протеини, въглехидрати и мазнини в организма. Яжте повече храни с витамини от група В, включително боб, банани и месо. Можете също така да вземете B комплекс от витамин, за да гарантирате, че получавате всички необходими вещества, от които се нуждаете.


Виж още