3 -те най-ефективни маски с яйца!

Днес освен #YouthifulFriday е и Велики петък. Знаем, че днес (ако се придържаме към канона) не се яде, не се пие и не се работи. Можем да се молим, да си почиваме и да мислим за саможертвата на Исус Христос. Как тази саможертва може да ни послужи като пример за това да сме по-добри хора...Докато мислим по темата обаче,  решихме да ви споделим трите най-ефектнивни маски за лице с яйца (статията е писана в четвъртък, така че сме спокойни) В този ден не се споменава нищо за разкрасителните процедури и за това решихме да се възползваме от този детайл. А ако все пак държите да сте изключително стриктни направете ги утре. Няма да съжалявате, резултатите са збележителни. 

Яйцата са пълни с витамини, аминокиселини и протеини, които са изключително полезни за кожата. В тях има и много лутеин, които подобрява еластичноста на кожата. Лисозима от друга страна елиминира бактерията, която причинява акнето. Освен това предотвратява бъдещо появяване на пъпки. Още един детайл - албумина помага на кожата да намали зачервяването, свива порите и помага на кожата да заблести. Ако не сме ви убедили напълно, просто опитайте една от тези рецепти и ще разберете защо ви ги препоръчваме.

Всички рецепти, които днес сме ви приготвили таргетират най-честите проблеми, които кожата може да има. Добавили сме и по 2 капки oт HYDRATEME Serum, тъй като той ви дава и така необходимите витамини A, C и Е. Освен това прави маската още по-мека и подхранваща за кожата.


  • Anti-age маска 

Необходими продукти 

 - 1 яйце без жълтъка

 - 1 лъжица кисело мляко 

 - 1 ч.л. лимонов сок 

 - 1 ч.л. куркума 

 - 2 капки HYDRATEME Serum 


Отделете белтъка от жълтъка. Използвайте само белтъка и добавете останалите съставки. Разбъркайте сместа добре и нанесете на цялото лице, под очите и врата. Оставете 10-15 мин. Добавяйте по малко от сместа, където усетите, че е попило най-бързо в тези минути. Изплакнете обилно с леко топла хладка вода. Нанесете HYDRATEME Serum по цялото лице на още влажна кожа! Воала. Кожата ви е с по-равен тен, по-гладка и мека. Можете да си правите маската по 2 пъти на седмица. 


  • Супер подхранваща маска за омекотяване 

Необходими продукти 

 - 1 яйце с жълтък

 - половин авокадо 

 - 1 ч.л. мед 

 - 1/2 ч.л. матча

 - 2 капки HYDRATEME Serum 


Сложете всички съставки в малка купа. Сложете яйцето заедно с жълтъка. Разбиите ги добре и сложете на цялото лице, шия и околоочен контур. Оставете за 15 мин. Добавете още от сместа на местата, където е попило най-бързо. След като изтече времето, изплакнете с хладка вода. Докато кожата е още влажна я намажете с HYDRATEME Serum. Ще бъдете изумени от резулататът.


  • Маска за кожа склонна към акне

 - 1 яйце с жълтъка 

 - 1 ч.л. сода за хляб

 - 4 капки HYDRATEME Serum


С тази маска трябва да сте малко по-внимателни и да я избягвате, ако кожата ви е много чувствителна. Смесете всички съставки до пълна хомогенност. Нанесете на лицето и шията, като избягвате околоочния контур. Стойте с нея за около 5 до 10 мин. Изплакнете добре с хлдка вода. Нанесете обилно количество от HYDRATEME Serum. Кожата се изчиства и "светва". Намалява порите и появата на нови пъпки.


Имаите предвид, че всяка кожа е различна и трябва да знаете какво й понася и какво не. За много малко хора все пак, някои от съставките биха били неприятни и кожата им няма да ги "понесе". За да сте сигурни можете първо да пробвате да нанесете маската на вътрешната страна на китката си и да я държите за около 5 мин. Ако не почервенее или не се раздразни, спокойно можете да продължите и към лицето. Всичко това е в случай, че имате много чувствителна кожа и сте имала алергии. 

Виж още