Край на тъмните кръгове! Част II

Отново е #YouthifulFriday, знаете че през целият месец януари си говорим за тъмните кръгове и за това как да ги премахнем или поне да ги намалим драматично. Днес продължаваме темата от миналият път като храните, които подобряват повлияват положително тъмните кръгове, както и ще засегнем по-инвазивните методи за премахването им. Ние сме почитатели на максимално естествените методи, но трябва да знаем , че ако проблемът е задълбочен - то има и по-радикални възможности. 

И така : 

  • Храни, които спомагат намаляването на тъмните кръгове!

Домати - доматите съдържат много антиоксиданти, както и ликопен (съставката, която им придава червеният цвят) Ликопена подпомага съдовете и кръвообращението. 

Краставици - идеята не е да ги слагате под очите си като резенчета както сме виждали многократно по филмите. Всъщност в тях се съдържа силика, която подпомага производството на колаген. 

Сусам - сусамът спомага борбата на организма с усещането за умора, която често е причината за видимите тъмни кръгове, също така и съдържат високи нива на витамин Е, който подпомага зрението.

Горски плодове - тъмните горски плодове имат антоцианин, това е антиоксиданта, който оцветява храната в лилаво, тъмно синьо и черно. Подобряват циркулацията на кръвта и също така доставя кислород на тъканите. Изключително полезни цялостно за кожата. Особено за предотвратяването на тъмните кръгове. 

Диня - Сега не е сезонът на динята, но имайте предвид, че динята е светият граал на храните борещи с тъмните кръгове, в първият момент, в който се появи на пазара - не се колебайте! 

Хранителни добавки (всички съветваме да си добавяте от храната, а не от синтетични витамини)  - витамин B12 , витамин K, който се съдържа в зеленолистните зеленчуци като салата, а в особено големи количества в кейла, витамин C 


  • Дерма ролер: 

Всъщност това е "домашната версия" на салонният микронидълинг. Докато в салона тази процедура се прави професионално и по-агресивно, вкъщи можете да си я правите с така наречените дерма ролер писалки. Имат тънки стоманени игли, които правят малки дупки в кожата и така правят малки рани в кожата, които  (според експертите) подпомага производството на колаген, заздравява кожата и попълва задълбочените бръчки.  Всъшност тъмните кръгове се появяват заради изтъняването на така или иначе тънката кожа под очите. С дерма ролера би трябвало кожата да се подпогне посредством физическото нараняване и така да се "задейства" да "заздрави" зоната. Има много процедури в професионалните салони, на които можете да се доверите, за да изпробвате сами резултатите от микронидълинга. Има и уреди за домашно ползване, които обаче, ако не се използват по правило (стерилизиране, техника на процедурата и т.н.) могат да доведат до нежелани реакции. Имайте предвид обаче, че много хора казват, че виждат драматично подобрение в тъмните кръгове под очите си след такава процедура. Ще отделим отделна статия за варианта, в които си го правите вкъши, както и ще включим коментари на специалисти към нея. Очаквайте я през месец март в блог-а ни!


  • Филър

Филъра дава моментални резултати. Често специалистите обаче използват както филър , така и ботокс в тази зона, след малко ще обясним защо. Това, което можете да очаквате да се случи моментално след такава процедура е следното, видимо да се осветли зоната, кожата ще изглежда много по-набъбнала и цялостният вид на лицето ви ще е по-младежки. Причината поради , която се получава този резултат е прост - инжектира се хилауронова киселина, която е част от кожата ни, тя "изпъва бръчките и прави кожата под очите много по-дебела, следователно и кръвта под очите ни е по-малко видима. Интересното е , че специалистите твърдят, че резултата е дългосрочен тъй като според тях, тези филъри спомагат за изграждането на колаген и еластин в кожата. Но много хора, които са минали процедурата казват, че са много доволни от резултатите. Така или иначе няма нищо вечно и е ясно, че кожата ни старее, но все пак знаем , че ако нищо друго не помага имаме "резервен вариант", който изглежда сравнително безопасен, ако се изпълни от професионалист специално профилиран в тази процедура. 


Все пак имайте предвид, че всяка по-инвазивна процедура носи риска от усложнения или неприятни странични ефекти. За това ние от Youthiful винаги търсим най-естественият път към всякакви резултати. Те са най-дълготрайни и устойчиви. 
Виж още