Нефритеният ролер! Дали е вашата следваща beauty инвестиция?

Поддържането на красотата е все по-актуална тема. Някои жени смятат, че само крем е достатъчен, други прибягват към всякакъв тип лазери, инвазивни и неинвазивни процедури. Къде е правилния избор - зависи от всеки човек и възприятието му. Вече знaете, че HYDRATEME 2 Step Program ви дава оптимална хидратация отвън и отвътре посредством витамините А, C и Е в естественото им състояние. Кожата става с по-равен тен, по-жизнена, мека и сияйна. (прочетете повече тук!) 


Разбира се грижата за кожата трябва да се състои от много елементи и за това днес ще поговорим и за някои допълнителни инструменти в грижата за красотата. (Вземете вашият ролер от тук) 

Но истината е, че и ние сме в постоянно търсене някоя "новост", която ще промени рутината ни към по-добро и ще повлияе страхотно на външния ни вид. За това решихме днес да разгледаме един beauty trend, който е залял инстаграм: а именно нефритените ролери. Дали това е новият must have продукт или поредното "чудо", което ще пропуснем:


Ако следвате инфлуенсъри в Instagram, без съмнение ще срещнете снимка ръчен инструмент с два камъка, които се използват за нанасяне на козметични продукти по кожата. Макар че тези ролери за лице съществуват от 17-ти век в Китай, наскоро те станаха изключително популярни благодарение на блогърите. 

Ролерите за лице се рекламират като ефективен инструмент за постигане на чиста кожа и премахване на подпухване. Освен това се твърди, че търкалянето на камъните по кожата може да отдели излишните течности от кожата (лимфен дренаж), да помогне на крема / серума, който ползвате да се абсорбират по-добре и дори да се бори с бръчките. Някои beauty редактори за красота са изразили скептицизъм около ролките за лице и дали наистина са ефективни. Други са писали блестящи ревюта за това колко релаксиращ е ритуалът за лицето. 

Но действително работят ли ролерите? Наистина ли помагат? Помолихме двама експерта по грижа за кожата да разгледат някои от предполагаемите ползи от тях. Джули Цивиело Полие е майстор на рейки и шамански специалист по лицето. Д-р Мери Лупо е сертифициран дерматолог и клиничен професор по дерматология в Медицинския университет в Тюлейн. По-долу те споделят дали нефритените ролери са новото голямо beauty откритие:

Твърди се, че ролките за лице са добри за стимулиране на лимфната система. Вярно или невярно?

Джули Цивиело Полиер: Нефритът или друг полускъпоценен камък наистина е полезен за стимулиране на лимфната система, която е отговорна за жизненоважните течност, които спомагат за транспорт и премахването на токсини от тялото. Това от своя страна води до здрава имунна система. Когато следвате моделите на ръчния лимфен дренаж и използвате много леки и нежни движения, помагате на лимфната система да тече и да се освободи.


Мария П. Лупо, М.Д .: Лимфните съдове са в цялото тяло. Те оттичат течността в посока към сърцето и бъбреците. Увреждането на лимфния съд може да доведе до оток, подуване. Можете ръчно да подобрите лимфния поток с масаж.

Ролките за лице са полезни за премахване на кръговете под очите, бръчки, акне и подпомагане на продуктите за грижа за кожата да абсорбират по-лесно в кожата. Вярно или невярно?

ДЦП: Нефритените и кварцовите ролери подпомагат премахването на подпухналост, тъмните кръгове, бръчките, акне и помагат за проникването на козметичните продукти. Що се отнася до кръговете под очите, те се причиняват от запушвания и напрежение, които не позволяват на флуидите в тялото да текат оптимално. Лицевите ролери помагат в това движение, като докарват прясна течност, както и докарват прясна, богата на кислород кръв, към засегнатото място. Когато става дума за бръчки, енергичното използване на ролера, може да стимулира производството на колаген.


И ако класифицираме акнето в общо възпалението, охладеният валяк на лицето със сигурност може да помогне за премахването на цялата течност, която може да се натрупа около пъпките.

Проникване на продукта: Да, лицевата ролери осигуряват по-добро проникване на козметиката до по-долните слоеве

МПЛ: Ако кръговете под очите са причинени от съдова дилатация, проблеми със синусите или от неправилна поза за сън ( по гърб е за предпочитане), ръчният дренаж може да помогне. Но няма полза за акне, превенция на стареене или абсорбция на продукти.


Ролерите за лице са ефективен инструмент за грижа за кожата. Вярно или невярно?

ДЦП: Разбира се, че ролките за лице са ефективен и забавен инструмент за добавяне към рутината за грижа за кожата. Освен това е мултифункционален, защото успява да се пребори с няколко проблема наведнъж. Аз обичам да прилагам нещо, което е забавно. Ако не е забавно и се превръща в скучна работа, не го правете. Има значение материалът и натиска, с който се прави масажът, за това тези инструменти наистина са по-добрата алтернатива.


Още малко по темата: Има ли разлика между ролери от розов кварц и нефрит?


Истинският нефритен валяк създава малко по-голямо съпротивление на кожата, тъй като не е толкова копринено гладък, колкото други кристали, като розов кварц или аметист. Поради това, той ще има по-голямо въздействие върху твърдите тъкани на лицето (като мускулите), така че е по-добър за "контур" и "повдигане". Също така молекулярната структура на нефрита разпръсква топлината по-лесно (затопля се по-бързо върху кожата) от розовия кварц (стои по-дълго време хладен). Тоест сериозна разлика между двата типа няма. Можете спокойно да постигнете оформящ и контуриращ ефект и с кварцовия, може би той е малко по-подходящ сутрин при масажът против подпухване!

Вземете вашият ролер тук!

Е, как ви се струва експертното мнение? Дали успяхте да изградите мнение за себе си? Ние със сигурност бихме пробвали да нанесем своя HYDRATE ME Serum и по този начин!Виж още