5 страхотни съвета за работа от вкъщи!

5 страхотни съвета за работа от вкъщи!

Не е ли мечта? Да работите от комфорта на собственото си легло / диван или просто казано - home office? Все повече хора го правят, но като всяко нещо и тук има правила и няколко хитрини, които трябва да знаете. Имайте предвид, че вкъщи е хубаво, но всичко може да ви разсейва - миенето на чинии, пералнята, хората, които влизат и излизат. Та, да си дойдем на думата: ако и вие планирате да работите от вкъщи, значи тази статия е перфектна за вас.

  • Първото нещо, което предлагаме е да си вземете таймер за почивките си (НЕ използвайте телефона си). Задайте таймера за 30 или 45 минути (колкото ви е нужно) - пригответе храната си, яжте я бавно, наслаждавайте се и т.н. Използвайте това време разумно и ще се почувстватедоста по-съсредоточени, когато се "върнете на работа" след това.
  • Планирайте времето си. Записвали ли сте как точно прекарвате времето си и виждате ли какво всъщност сте свършили? Вземете си ежедневен тефтер, разграфете го спрямо работното си време и опишете как точно прекарвате деня си. След това вижте в какво сте прекарали най-много време. 100% ще намерите нещо, в което сте загубли ценни минути, в които е можело на свършите нещо по-съществено. Например ще видите да кажем едни 25 загубени минути в безсмислен скрол в Инстаграм, вместо възможността да отговаряте на мейли. Нещо, толкова малко на пръв поглед, но ако сумарно го съберете за няколко дни ще получите повече от 3 пропиляни часа!
  • Естествена светлина: Вероятно не се замисляли за здравословните рискове от флуоресцентната светлина, особено докато работите? Естествената светлина в близост до бюрото ви може да помогне да подобрите зрението си, да приемете натурален витамин D и да подобрите продуктивността си. Проучване, проведено от Университета в Илинойс, констатира, че работниците, изложени на естествена светлина, спят по-дълго и по-добре (у дома, а не на бюрата си хаха), отколкото тези, които не са изложени на естествена светлина.


  • Раздвижете се. Дълбоките вдишвания и разтягания от време на време са абсолютно безценни при работа от вкъщи. Когато се затрупате с прекалено много задачи, станете от бюрото си, вземете йога постелка и направете някои от любимите си пози за разтягане. Ако нещо не върви както трябва и почувствате липса на контрол, можете просто да използвате техники за дишане, за да си помогнете. Дишайки дълбоко, потокът от кислород става по-плавен през тялото ни. Тази комбинация само усилва вашата креативност и концентрация.
  • Бъдете подредени. Да, звучи като голямо клише, но случвало ли ви се е да губите време и нерви в това, да се сетите къде сте оставили точно онзи печат, без който не може да продължите работата си? Хартията също е супер досадна, особено ако е разпиляна на бюрото. Не забравяйте да сортирате пощата си и да поддържате плота на бюрото си чист и организиран. Изхвърлете остарелите календари, пазете допълнително мастило за принтерите си, винаги изчиствайте кошчето за боклук, организирайте шкафчетата... Всички тези прости детайли могат да променят продуктивността и концентрацията ви...


Е, как ви звучат нашите съвети за home office? Вие имате ли трикове за по-висока продуктивност? Ще се радваме да ги споделите с нас.

Виж още