Beauty трикове от стария Холивуд! част 2

(Статията е продължение от миналия петък, ако сте я изпуснали, кликнете ТУК)

Грейс КелиВеличествената красота на Кели е неподражаема в много отношения. Но ето ви един трик от актрисата, който е изключително използваем и до ден днешен. Грейс Кели е използвала два различни нюанса руж за да придаде по-изразителен вид на своите скули. Това е като днешното контуриране и е доста по-незабележим метод от ползването на съвременните техники.

София Лорен


Дори и на 81 тази жена остава забележителна! Италианската сирена по свои думи дължи излъчването си на три неща: любов към живота, спагети и редовни вани със зехтин!

Катрин Хепбърн


Хепбърн е сред жените, които предпочитат естествения си вид, отказвайки тежкия грим и залагайки на много по-минималистична визия. Но също така тя е знаела, че за красиво, младежко и свежо лице, трябва да се обърне старателно внимание на кожата. Тя го е правела с домашно приготвен лимонов и захарен скраб за лице. Това е проста, но печеливша формула: Естествените киселини в лимона помагат за леко избелване на кожата и премахване на петна, докато захарта нежно, но ефикасно излющва мъртвите кожни клетки.

Рита Хейуърт


За своята емблематична разкошна кестенява коса (която никак не е нейният естествен цвят), Хейуърт редовно напоявала къдриците си в чист зехтин.

Мей Уест


Един от най-модерните (и доказани) натурални разкрасителни продукти в момента е кокосовото масло. Но това е от край време така и ако ви трябва доказателство - Мей Уест е! Актрисата изтъква естественото масло като тайната зад нейния младежки вид, който тя отлично поддържа десетилетие след десетилетие.

Джийн Харлоу


"Знам, че посвещавам ужасно много време на своята коса" - споделя Харлоу за вестник през 1937. Но това си е била чиста необходимост предвид това, че ярките светлини на филмовите студиа пресъхвали косите й. За да запази своята коса да изглежда изглеждащ мека и жива, тя се е подлагала веднъж седмично на масаж на скалпа с рициново масло.

Грета Габо


Мислите, че тенденцията с блестящите клепачи този сезон е революционна? Не особено! Доказателство за това е известната холивудска актриса. В нейната грим рутина под сенките се е слагал вазелин, за постигане на нейния страстен поглед (който е и запазена марка). Десетилетия по-късно, все още го смятаме за секси! 

Карол Ломбард


В годините, когато ринопластиката въобще не е съществувала, актрисата е имала резерви относно леко изкривения си нос и за да създаде илюзия за изправянето му е добавяла светла линия по средата. (Звучи познато, нали?). Що се отнася до подчертаването на нейния хипнотичен поглед, актрисата за вечерно излизане е използвала синя спирала. Това е трик, който и ние бихме взели назаем. Правилото е да държите останалата част от грима си по-неутрален, а още един съвет от нас, ако все пак ви притеснява да ползвате синя спирала: нанасяйте само на долните мигли. Така ще бъде по-дискретно, но изкрящия ефект ще е на лице.


Е, кои beauty трикове бихте взели на заем от златната ера на Холивуд?
Виж още