Природен ботокс?! Гуа Ша!

Знаете, че ние от Youthiful сме в постоянно търсене за това как кожата ни да изглежда по най-добрият начин - натурално! За това намерихме така нареченият "природен ботокс" метод. Разбрахме за чудотворният масаж с кварцови ролери и инструменти, за който ще говорим днес. От днес също така можете да намерите тези два инструмента и на сайта на Youthiful тук (кварцов Гуа ша и ролер за лице). 

Днес ще ви разкажем всичко, което трябва да знаете за този инструмент и начина, по който се използва, за да има най-голям ефект. Това е една техника за масаж, която има невероятен ефект, ако се използва правилно. Колко често и как обаче, да я прилагаме? Ще ви обясним защо само за няколко минути на ден този масаж има чудотворен ефект върху кожата.


Какво всъщност е Гуа ша?

Масажна техника, която е използвана е в традиционната китайска медицина от хилядолетия (всички знаем как изглеждат азиатките на 50г. възраст....). Със сигурност гена има значение, но китайските практики имат голямо значение за вида на кожата им. Гуа ша е масаж, който се прави от малък плосък инструмент по-често направен от кварц (използва се и ролер). Преведено от китайски Гуа означава да натиснеш, а ша е обрив или червенина. Китайската праткика включва в себе си силен натиск, за целта на разкрасяващият масаж обаче, е необходимо по-лек натиск. Дори и да си правите някакви професионални процедури, кожата ви има нужда от нещо, с което да я поддържате всекидневно. Гуа ша релаксира мускулите, повишава тонуса на кожата и раздвижва кръвта. Проучванията сочат, че подобрява кръвообращението с около 400%! Това от своя страна премахва токсините и доставя нов кислород на кожата. Оставя кожата още на момента, по-свежа, гладка и блестяща. (Резултатът в комбинация с. HYDRATEME Serum е невероятен!) Също така създавате т. нар. "контролирана травма", което от своя страна кара кожата да започне процес по незабавно възстановяване, което най-просто казано означава нов колаген. 

Какво ни съветват експертите?

Никога не го използвайте на суха кожа. Ние ползваме HYDRATEME Serum и сме изумени от резултатите! Само за седмица кожата придобива по-стегнат вид. Преди да започнете масажа, можете да направите бърз и лек пилинг, за да може витамините, които естествено се съдържат в HYDRATEME Serum да проникнат още по-дълбоко в кожата ви. 

Легнете, сложете инструментът легнал върху кожата ви и го задръжте така под очите или където усещате, че имате подутина. След това започнете изтласкването (инструментът има няколко страни изберете тази, която следва естествените извивки на лицето в случая на скуилите) и започнете изтласкване от носа към скулата отдолу-нагоре. Движенията трябва да са кратки и само в тази посока - никога надолу. Ако кожата ви се зачерви - това е добър знак, означава че кръвообращението вече се е подобрило. Не смятайте, че ключа е в натиска, тайната се крие в редовната му употреба. Освен това кварцът има много полезни свойства, които помагат за масажа и неговата цел. За челото - започнете от вътрешната страна на веждите към външната и така направете 10 повторения от едната и от другата страна. С "назъбената" част на инструмента започнете масаж от средата на брадичката по челюста до ухото, така предотвратявате отпускането на кожата, тип "булдог". 


Ако имате имате слаби капиляри, то масажът трябва да се прави още по-внимателно и с много по-лек натиск.

За това точно как да го използвате, вижте нагледно в едно полезно видео, което намерихме в Youtube. 

Колко често да го използвате?

Всеки ден мием зъбите си по същият начин трябва да се грижим и за кожата си - всекидневно. Резултатът идва от постоянството. Сутринта грижата е свързана с подпухналостта на кожата ни, докато вечера трябва да таргетираме отпускането на мускулите и детоксикацията на свързващите тъкани.

Пробвайте го - няма да съжалявате!
Виж още