Готови за топлите месеци!

Искрено се надяваме да се е приключило вече със студените и дъждовни дни! Заедно с това прибираме вече всички тежки дрехи и плетени пуловери. Подготовката на гардероба ни за новия сезон е ясна, съзнанието ни също вече е на друга вълна - мечтаем за разходки, слънце, цели дни и вечери прекарани на открито, но какво да правим с кожата си? След тежкия за нея сезон със студ, мраз и влага идва още по-тежък момент - суша, слънце, прах...

Та, да си дойдем на думата - днес ще поговорим за това, как да подготвите кожата си за пролет и лято и то съвсем плавно и приятно.

1. Правилното обезкосмяване.


ОК, тази точка вероятно се подразбира - повече кожа, по-голяма нужда от копринена мекота. Ако не сте започнали от зимата с лазерната епилация (не се препоръчва през топлите сезони, когато кожата е открита), сега е времето да помислите как ще го направите - кола маска в салон или у дома, епилатор или самобръсначка. Гледайте метода да е подходящ за сезона и най-вече да не дразни кожата ви.

2. Ексфолиране

Зимният студ може да засили сухотата и люспите по кожата. Редовното ексфолиране ще премахне всички мъртви клетки от предните месеци и заедно с това ще й помогне да се обновява и да разкрие своя здрав блясък. За да не увредите кожата си го правете един или два пъти седмично. ТУК може да видите някои домашни скрабове, които ние препоръчваме.

3. Използвайте слънцезащита

Да, до вчера бяхме с пуловерите и все още не сме настроени съзнанието си за силното слънце, което предстои, но това не значи, че то още от сега не е опасно. Лъчите са много по-силни през пролетта и лятото и е важно да се "криете" с леки и ефирни дрехи + подходящ слънцезащитен продукт. Миналата година посветихме две статии на тази тема, които може да прочетете ТУК и ТУК.

Сега отваряме една скоба и тя е, че е важно да приемате и витамин D от слънцето, но го правете в не много опасни часове и внимавайте за колко време се излагате на слънце (10 мин. са достатъчни).

4. Минете на BB крем


Ясно е, че всички искаме да сме още по-красиви през топлите месеци и ако вие не искате да се откажете от своята грим рутина, помислете дали BB крем не е по-добрата алтернатива за топлото време. Тези продукти са по-леки и естествени. Някои дори са с доста висок SPF, така че ще получавате и добра защита, заедно с по-изравнен тен.

5. Не забравяйте за скраба за устни

Една от най-страдащите през топлите месеци зона по тялото ви е и една от най-деликатните - устните. Помогнете им да се обновят и да разкрият пълната си красота с натурален скраб за устни и задължително балсами за устни или гланц с SPF вътре.

6. Хидратирайте умно

Не става въпрос само за това, какво да намажете върху кожата си, а и какво приемате вътрешно. Пресъхналата кожа изглежда сива, вяла и уморена. Слагайте подходяща силна хидратация като HYDRATE ME Serum и пийте своя HYDRATE ME Herbal Tea. Сега може да наблегнете на него под формата на студен чай - така ще избегнете излишните захаросани напитки, ще се погрижите за тялото си отвътре, а това ще си личи отвън!

7. Яжте много плодове и зеленчуци

Вече няма оправдвание да избягваме плодовете и зеленчуците. Качеството им става все по-добро и нашият апетит за лека храна расте все повече! Най-добрите витамини за кожата са А, С, D, Е, К, В3 и В5. Освен в HYDRATE ME 2 Step Program ще ги намерите и във всичката прясна храна, която се предлага!

8. Вземете си хладен душ


Горещи душове могат да изсушат кожата, затова вече е безопасно да се къпем с по-хладка вода. Още по-добре е направо хладния душ - отразява се чудесно на порите и да предотвратява запушването им. Ако не можете да понесете мисълта, започнете с обичайната температура и завършете с по-хладка вода, след това бързо да се увийте в уютна и пухкава кърпа.


Вие имате ли любими ритуали, които спазвате само през топлите месеци или пък съвет по тази тема? Може да го споделите с нас на team@youthiful.euВиж още