ВДЪХНОВЕНИЕ дебне отвсякъде!

В днешно време сутрин ставаме, бързаме и позволяваме на деня и суматохата, която носи, да ни завладеят.

А бихте ли станали с един час по-рано сутринта, за да медитирате, тренирате, закусите, да имате време за душ и т.н.? Това е сутрешна рутина, която ни помага да се чувстваме така, сякаш притежаваме деня си, а не той нас. С времето се научихме, че сме най-енергични и продуктивни, когато сме заредени с вдъхновение. 

С всеки нов сезон, се стараем да бъдем по-смели, да бъдем себе си и да правим точно това, което желаем.

Създайте си време за изчистване, преорганизиране и създаване на движение в личен и професионален план. Така отваряме място на новото да се появи. В стремежа си да се приближим още повече до мечтите си и идеален начин на живот, сутринта е нужно да отделяме повече време за вдъхновение.


1. НАСТРОЙТЕ УМА СИ

Още в предишната ни статия ви споменахме колко ценно е да си водите дневник.  Първото нещо сутринта трябва да е точно това време, в което да настроим ума си за резултата, който желаем да видим. Водете си всяка сутрин 5-минутен дневник, той ще ви помогне да разберете за какво сте благодарни, какво искате да видите да се случи и какви са вашите цели за деня. Тава кратко, но силно умствено упражнение, наистина може да ви подготви за следващата победа в личен план.

Всички сме изпадали ситуации, които изглеждат непреодолими. Когато имате стресова седмица или ситуация, може да не е лесно да медитирате или да се запътите към фитнес залата, но тогава ще имате време да се отървете от негативните мисли и е твърде вероятно след физическото натоварване да успеете да измислите съвсем ново решение на грижите си.


2. РАЗКРАСЕТЕ ПРОСТРАНСТВОТО, В КОЕТО ЖИВЕЕТЕ

Това може да ви изглежда като нещо, което се прави през уикенда, но може да е изключително полезно занимание сутрин. Няколко идеи: да оправите чаршафите и леглото, да извадите малко  ненужни вещи или боклук, да подредите цветя на масата, да полеете растенията на терасата. Когато активно правите пространството си по-подредено и приятно, вие допринасяте за цялостното си благополучие. Съветваме ви да прочетете и някоя книга за фън шуи, там ще намерите много по темата. Това ще отведе ума ви далече от типичната „суматоха“; ще ви доведе крачка напред ще към вашия идеален живот. 

Нещо, което ние обичаме да правим: да пренареждаме гардероба си, да запалим свещи, да подредим книгите си, да чистим праха вкъщи.


3. ЗАРЕДЕТЕ СЕБЕ С ВДЪХНЕНИЕ

Повечето дни, щом се събудим, поглеждаме Instagram, четем новини във Facebook или се информираме какво се случва по света.

Понякога начинът да се подготвите за наистина продуктивен ден е да прекарате това време, изпълвайки себе си с вдъхновение. Може би бихте могли да слушате нов подкаст на път за работа,  да планирате ваканция на мечтана дестинация, да прочетете статия от списание, което харесвате, да се отбиете в местен бутик и да видите какво ви вдъхновява. Излезте малко по-рано сутрин от вкъщи и се огледайте бавно в местата, през които минавате. Напълно вероятно е да сте пропуснали някое новооткрито цветарско магазинче, което да ви зареди позитивно за целия ден.

Ако се придържаме към едно и също ежедневие, можем да "зациклим" в нашата зона на комфорт, правейки всичко по еднакъв начин.

Да живееш блажено, означава да правиш нещата, които те карат да се чувстваш абсолютно влюбен в живота, а понякога това означава поемане по друг път.

Наистина отделете време, за да подхранвате ума си, дома си и душата си - вижте как това ще би се отрази.

Имате ли някакви ваши лични "трикове" за вдъхновение? Споделете ги с нас!

Виж още