Скраб с аромат на смокини за чувствителна кожа

Ако имате чувствителна кожа, вероятно сте установили, че ексфолиантът за тяло често може да е прекалено агресивен. За това днес ще ви предложим скраб, който е по-кремообразен и е на базата на смокини и разбира се е перфектен за най-чувствителната кожа.

Няма нищо по-приятно в банята от "вкусен" и ароматизиран захарен скраб, който да събуди сетивата ви и да омекоти кожата. Това е малък лукс, който се вписва доста приятно в еждневието ни. Захарните ексфолианти могат да се използват самостоятелно, за да поглезите тялото си или да са в комбинация с масаж. 


Днес ще използваме смес от богато, овлажняващо какаово масло, масло от бабасу, бадемово масло, масло от акай. Този скраб е с гъста, почти гелообразна текстура. Прахът от гроздови семки добавя цвят и допълнително ексфолиране, което да върви заедно с органичната захар от тръстика.

Ароматът за нашия захарен скраб е създаден, за да изкушава сетивата с бонбонено-сладък аромат. Ако предпочитате по-естествен аромат, опитайте да замените какаовото масло с любимата си смес от етерични масла.


Състав:

10 грама прах от гроздови семена

10 грама органична захар

10 грама био масло от сладък бадем

5 грама био масло от Acai Berry

5 грама био какаово масло

3 грама органично масло от бабасу

малко восък от карнауба

няколко капки ароматно масло - черен шоколад

ароматно масло смокиня

две пресни смокини
Инструкции:

Комбинирайте какаовото и бабасу маслото с восъка от карнауба на водна баня и затоплете, докато сместа не се разтопи напълно.

Свалете от котлона, оставете да се охлади за 2-3 минути, след което добавете маслата от сладък бадем и акай. Разбъркайте добре, за да се смесят напълно, след това добавете ароматни масла, на които сте се спрели и разбъркайте отново.

Добавете сега: прах от гроздовите семки, прясната вътрешност на двете смокини и органичната захар, разбъркайте много добре, за да се получи равномерно разпределение на ексфолиращите частици. Прехвърлете топлата смес в буркани.


Употреба:

За да го използвате, масажирайте скраба внимателно върху ръцете, краката, торса или стъпалата. Изплакнете добре с вода.

Виж още