Как се чувствате днес?

Знаете ли колко е голяма връзката между това как разсъждаваме и това как се чувстваме?

 Хубавото е, че можем да възпитаме положителните си мисли.

Въпреки че не можем да ги видим, мислите ни са много реални и са отговорни за почти всичко, което проявяваме в живота. В зависимост от това, което е в главата ни можем да дадем посока на живота си: мир, сигурност, любов и доброта... или можем да изградим живот, пълен с хаос и страх. Всичко зависи от това какви мисли избираме.

Да се ​​научим да поемаме отговорност за нашето мислене е неразделна част от пътя ни към себелюбие и самоуважение.


Изберете положителна отправна точка за деня си:

Именно през първите няколко съзнателни момента от нашата сутрин, веднага след като се събудим, ние влизаме в менталното пространство, което ще заемаме голяма част от деня ни. Ако първото нещо, което правим, е да посегнем към телефона си, за да проверим своя Facebook и да попаднем на депресиращи заглавия, това ще е нещото, пред което трябва да се изправим през остатъка от деня.

Вместо това имаме просто предложение: започнете деня си, като прочетете нещо, например повдигаща самочувствието литература или като отделите момент за размисъл над това, за какво сте благодарни в живота си. Или може би тези първи пет минути ги прекарайте с вашите домашни любимци, пуснете музика, направете любимата си закуска, разтегнете се, дишайте или просто се насладете на изгрева. Има много варианти; въпросът е да направите избор - избор, за да започнете деня си в положителна посока.


Полагайки съзнателни усилия да прекарате първите пет минути от сутринта си, развивайки позитивни мисли, ще направите огромна промяна за целия си ден. Свикнете ли веднъж да пренареждате мозъка си, ще изкорените негативното мислене. След като тези положителни навици са налице, няма да имате търпение да отваряте очите си всеки ден!

За начало, когато се събудите, просто не допускайте каквото и да е да ви разсейва от "новата мисия". Говорете със себе си с любов, като на  най-добър приятел. В началото може да се почувства странно, но ще свикнете бързо.

Тези малки, постижими промени ще донесат огромни ползи. Опитайте някой от съветите ни - или всички от тях за 30 дни - и вижте дали усещате позитивният ефект от промяната.


Променете речника си:

Мозъкът, както знаем, е невероятно адаптивен и силно чувствителен към думите, които използваме всеки ден. Как описваме и рамкираме преживяванията си, създава мислите и чувствата ни. За това е изключително важно да обърнем внимание на речника, с който си служим.

Перфектен пример за това е често срещаният опит да питате някого как протича денят му. Когато някой ви попита как сте, вероятно бихте казали: „Трябва да ходя на работа“ или „Трябва да се упражнявам.“ Вместо това се научете да използвате думата „получавам“. Променяйки тези думи като - „ трябва да" ставате благодарни за привилегиите, които имате в живота си. Ние "стигаме" до родителите си за неделна вечеря. Благословени сме с тези възможности, които мнозина на този свят нямат.


Започнете да виждате своите преживявания като отличие или привилегии.

Друг пример: когато попитате някой "как е" и той винаги отговаря с „фантастично!“, той наистина започна да излъчва тази енергия, дотолкова, че наистина всички околни вярват, че той се чувства така. Затова решихме и ние да се опитам да отговоряме положително, дори в дни, в които положението не е толкова розово. И с редовният отговор "чудесно" -  нашите чувства се промениха. Така провокираме възвишение.

Това не означава, че можем да заличим истинските емоции само с думи, но нашите думи имат голямо значение върху живота ни и помагат да оформим своята реалност. Така че, само за днес, продължете напред и опишете опита си в положителна гледна точка!

Виж още