Четка за почистване на лице. ПОМАГА или ВРЕДИ?

Със сигурност познавате жени, които разчитат до голяма степен на четки за почистване на лице, за да премахнат следите от грима и замърсяванията по кожата си и се кълнат е техните свойства.


Стана ни любопитно и решихме да проучим дали четката за почистване на лицето нанася повече вреда, отколкото да дава полза. Разчитаме на мнението на двама дерматолога да обяснят какво точно се случва с кожата ни:

"Твърде много от всичко никога не е на добре", споделя д-р Денис Грос, създател на козметична марка. "Прекомерната употреба [на четките за почистване на лице] може да доведе до спукани капиляри, прекомерна сухота, дразнене, зачервяване и чувствителност. Ако се появят тези предупредителни знаци, важно е незабавно да спрете или ограничите употребата на вашата четка."

Ню Йоркският дерматолог Ариел Остад повтаря това предупреждение, добавяйки: "Четките за почистване на лицето вършат работа, но трябва да сте внимателни. Всякакви ексфолиращи процедури, извършвани у дома, винаги трябва да бъде под контрол на вашия дерматолог, за да се избегнат странични ефекти или реакции."

Друга заблуда, която върлува е това, че четките са вечни. Това съвсем не е така.


Много лесно могат да възникнат микро разрези в косъмчетата на четката, в резултат на неправилното поддържане на инструмента. Д-р Грос препоръчва почистването на четката със сапун и вода или спирт, за да се елиминират бактериите, които могат да причинят акне. Друг начин за убиване на бактерии? Можете да изварите главата на четката или да я сложите в бебешки дезинфекциращ уред.

Откриваме разбира се и други грешки с четка за почистване на лицето, като например: Използването твърде често (нощното почистване е идеално и достатчно (за да се отървете от кожата от остатъци и себум от деня). Не споделяйте уреда със семейство и приятели - както не споделяте четката си за зъби. Също така ако използвате ексфолираща електрическа четка, спестете си физичния скраб или химичния пилиг.

Ако нанасяте почистващ гел, заедно с четката си, нашият съвет е да се спрете на такъв с екстракт от зелен чай. Това е съставка, която успокоява кожата и действа исключително добре.

А сега, какви са ползите, които намираме в електрическите четки?

Ето само няколко причини, поради които четката за лице е върхът на грижата за кожата:

1. Предлага по-дълбоко и цялостно почистване, отколкото само с помощта на пръсти или кърпа. Косъмчетата на четката проникват по-дълбоко и по-ефективно отстраняват мръсотия, себум и т.н.

2. Кожата се подновява на всеки 28 дни и ексфолирането с почистваща четка ускорява този процес.

3. Ексфолиантът стяга кожата, забавя разширяването на порите, което е процес, който се случва с течение на времето.

4. Използването на четка за лице стимулира повърхността на кожата ви, правейки я по-сияйна и гладка.

5. Лимфната ви система събира клетъчните отпадъци. Четките за лице стимулират този процес и помагат на кожата ви да "детоксикира".

6. Ще бъдете подготвени за останалата част от рутинната си грижа за кожата. Не забравяйте да хидратирате след почитсването! Вашият серум и овлажнител, например, лесно ще се абсорбира, така че ще видите по-добри резултати. Така новата кожа отдолу ще се обогати по-качествено с нутриенти и ще разкрие най-добрия си вид.

Препоръчваме HYDRATE ME Serum, защото неговата формула е обогатена с жизненоважни витамини А, С и Е, които се абсорбират отлично от добре почистена кожа. Резултатът винаги е мека, нежна, жизнена и сияйна кожа.


Виж още