Няколко лесни техники за повече енергия!

Будите ли се енергични и отпочинали или се чувствате изморени и без енергия? Тази година бе стресираща за повечето от нас. Ако и вие се причислявате към хората, които са имали повече стрес през изминалите месеци, то днешната статия е за вас. Днес в #YouthifulFriday направихме проучване и намерихме няколко техники, които бързо и лесно да ви дадат повече енергия, за да премахнете чувството за отпадналост, с което често се будим.     


  • Техника 1 

Взимате ли си топъл душ сутрин?
Това е голяма грешка. Тъй като топлата вода повишава температурата на тялото, след което, когато излезем от душа веднага спада. Рязкото спадане на температурата на тялото води до това, че тялото ни се подготвя за сън, успокоява нервите и всъщност ни "приспива"

Когато влезете под душа сутрин е добре да се къпете с различни температури за около 30 сек. Започнете със студена вода, след което сменете на най-топлата вода, която тялото ви може да понесе, след това върнете студената за още 30. Тази техника се нарича "студена и топла хидротерапия", въпреки че звучи неприятно се използва от хилядолетия за повдигане на кондицията на организма. 

Ако не можете да понесете идеята за студен душ, можете да използвате и друг похват, започната с топла вода, след което постепенно я сведете до студена и от там започнете смените. 

Логиката е проста - рязката смяна на температурата подобрява кръвообращението. Колкото и просто да звучи тази техника помага за по-силен имунитет, по-добра кръвообращение, намалено чувство за депресия и по-добра способност да се горят мазнините!


  • Техника 2

Този прост похват ще калибрира енергията ви и ще се почувствате по-добре почти моментално... 

Застанете прави. Вдигнете и двете си ръце над главата ( все едно сте победили в състезание) и ги задръжте така за 30 секунди до 2 минути. 

Този жест е стар като света и символизира сила и победа. Пробвайте, ще ви изненада....


  • Техника 3 

Съединете си с вашият смисъл и вашите цели. Припомнете си какво ви дава смисъл в живота. Когато сме безенергични, обикновено не мислим трезво и чисто. За това спрете за секунда, поемете си въздух дълбоко и си спомнете, кои са нещата, които ви носят удоволствие и смисъл в живота. Изберете действията, които поддържат този смисъл, а не тези, които ви отдалечават от него. Планирайте деня си според тях. 


Не забравяйте, че алкохолът може да доведе до дехидратация и изсмукване на много ценни витамини от организма ви, а в следствие на, което и до ниски нива на енергия. За това - ограничете приема му. Добавете повече HYDRATEME Herbal Tea, той ще ви зареди с витамините A, C и Е, които освен, че ще ви енергизират, ще подобрят и общото състояние на кожата ви. Виж още