DIY дезинфекциращ тоник за лице!

В предишна наша статия бяхме споменали, че една изключително често срещана грешка в beauty рутината на е липсата на тоник! И както вече знаете, ниe вярваме в изцяло натуралните продукти... И това ни довежда до #youthifulfriday и новата статията в блога, посветена на това, как да си направим сами вкъщи 2в1 тоник и освежаващ спрей за кожа!

Често кожата ни не е в най-доброто си състояние и това се получава когато времето е по-топло или сте приключили тренировката си. Мръсотията от фитнеса / околната среда не влияят добре на лицето и доста време обмисляхме как можем да решим този проблем по натурален начин. Така се роди нашата Youthiful рецепта за този тоник: Маслото от чаено дърво убива бактериите още преди да успеят да причинят несъвършенства по лицето, ментата охлажа и успокоява лицето, лимоновата трева освежава веднага, а лавандулата пък успокоява духа и ума.


Необходими съставки:

  • 2 чаени лъжици хималайска или морска сол
  • 1 пълна чаша ментов чай
  • 1/2 чаена лъжица масло от чаено дърво
  • 2-3 капки лавандулово масло
  • 2-3 капки есенциално масло от лимонова трева

Започваме с приготовлението: сварете чаша ментова чай, докато още е топъл, смесете с малко морска сол. След това добавете маслото от чаено дърво и другите етерични масла, които сте избрали. Оставете да изстине. Изсипете своя тоник в подходящ контейнер, нив препоръчваме да е стъкло. Може да бъде със спрей накрайник и да го ползвате като face mist или с обикновена тапа и да го използвате с напоено памуче.

"Живота" на вашия тоник е около месец и ние съветваме да го вържите в хладилника!

Няколко допълнителни съвета от нас:

  • ако кожата ви е по-чувствителна намалете на половина състава на солта, маслото от чаено дърво и есенциалните масла. Просто направете този тоник в по-разредена и лека версия.
  • не всичката сол по магазините е еднаква. Внимавайте с много ярката, бяла сол: често тя е избелвана и преработвана. ние залагаме на чиста хималайска, която е в нежен розов цвят.
  • освен по лицето, може да ползвате този тоник и по ръцете, гърба, врата или други зони, които имат нужда.
  • експреиментирайте с други видове чай и други видове есенциални масла, говорете с експерт, който може да ви помогне за намирането на подходящата за вас комбинация.


Ако ви е харесала нашата статия, ще сме щастливи да я споделите в социалните мрежи. Така ние ще можем по-често да създаваме качествено съдържание за вас.

Ако имате коментари и мнение, може да се свържете с нас на team@youthiful.euВиж още