DIY маска против акне!

Маските тип "суперхрана" са един от най-важните елементи в грижата за кожата. Ще ви издадем малка тайна в момента ние от Youthiful подготвяме нов продукт - маска, която обещаваме да е вълшебна. Но за това по-късно. Днес ще си говорим за една от най-популярните на пазара маска - почистващата. Шаркоал маската или казано с прости думи маската от въглен е много успешен начин да почистим кожата си, когато не можем да отидем на професионално почистване (особено в енемична ситуация като сегашната). Когато се използва правилно е един от най-ефикасните начини да изравним тена си. Тя представлява своебразен вакуум за запушените пори, премахва излишната мазнина и така помага на малките (или по-големи) несъвършенства да се успокоят и заздравят. 

Днес ще ви дадем една прекрасна рецепта, с която да правите тази маска и вкъщи! Без парабени, без консерванти и без дразнещи за кожата съставки! Успокоява кожата склонна към акне и няма риск от това да се изринете! 


Имайте предвид , че важна част от стъпките е факта, че активният въглен премахва всякакви бактерии от кожата и това се случва в момента на "отлепването", това обаче премахва често и косъмчетата (освен, че нараняма най-горният слой на епидермиса), с което "отваряте" кожата си към всякакви бактерии, ако не сте внимателна. За това ви съветваме вместо да отлепяте маската - да я отмиете. 


Какво ви е необходимо: 

 - 1 лъжица бентонитена глина на прах

 - 1 лъжица активен въглен на прах

 - 2 чаени лъжици вода

 - Ако имате силно акнеична кожа ви съветваме да добавите и една чаена лъжица кисело мляко

 - 3 капки от любимият ви HYDRATEME Serum, за да си подсигурите толкова необходимата на кожата хидратация. 

 - Четка за нанасяне на сместа 

 - Чиста, не използвана кърпа

Смесете съставките добре, нанесете с четката. Оставете на кожата за около 10тина минути, важното е премахването на маската да се случи точно преди окочантелното й засъхване. Отмиите внимателно с хладка към леко топла вода. Вземете чистата кърпа и внимателно попийте кожата. Нанесете 3, 4 капки от HYDRATEME Serum смесен с повече вода, добре е специално за след тази маска да използвате преварена такава. розова вода или лавандулова вода например.

Виж още