Енергийните кристали и тяхното значение

Знаете, че ние вярваме в това, че красотата не е само външно понятие, не случайно създадохме HYDRATE ME 2 Step Program, която освен да хидратира кожата ви отвън, да го прави и отвътре, да бъде и малък ритуал, лично време, в което да се погрижите за себе си. Това се отразява и на енергията ни, разбира се има и допълнения като медитация, йога, добра храна, здрав сън, добри навици и така нататък. Знаете, че в нашия блог ние се занимаваме с това да ви споделяме различни добри практики, които да са в подкрепа на нашата вътрешна и външна красота. Днес ви споделяме, енергиен източник, за който може би повечето от вас не са се замисляли - кристалите!

От доста време насам наблюдаваме един instagram trend, който на пръв поглед е свързан само с декор и естетика. Но на втори - се крие много по-дълбок смисъл. В днешната  #youthifulfriday статия ще поговорим за кристалите - за какво служат, как да ги използваме и кои са 6-те най-важни кристала за начинаещи. Стана ли ви интересно? Е, продължете с четенето:

Всеки кристал е уникален, със собствено значение, заряд и енергия. Не всички хора ще бъдат привлечени или ще реагират по същия начин на тях. Вие може да чувствате привличане към един кристал, а най-добрата ви приятелка към друг - това е което ги прави толкова специални!


Освен това, много вероятно е да се свързвате с различни кристали по различно време в живота си, в зависимост от това какво ви се случва. Например, ако наскоро сте преминали през раздяла или сте се преместили в нов град, може да почувствате, че се нуждаете от различни енергия, отколкото в други моменти от живота си. Ако случайно стъпите в магазин за кристали ще видите огромен избор. Може да се почувствате малко объркани, но отделете известно време, за да се огледате и да изберете онези, които ви се привличат. Опитайте се първо да не четете информационните карти и просто изберете тези, които ви "говорят"! Или, ако сте чували за някои кристали и техните значения и чувствате, че ще бъдат добри или полезни за вас, разбира се, изберете тези!

СЪВЕТ: Не забравяйте да почистите кристалите си, преди да ги използвате! Тъй като ги купувате от магазин, никога не знаете каква енергия са поели от други хора, които ги докосвали.

Ако имате растение, поставете ги в почвата в продължение на 24 часа и след това ги избършете. Можете също да ги почистите на слънчева светлина или пък да ги потопите във вода.


5 начина да изпозвате лечебните си кристали:

1. Задръжте кристалите по време на медитация

Това е основният начин, по който се ползват. Може вашите сутрешни навици да се състоят в това да практикувате от пет до десет минути медитация и в зависимост от това как се чувствате да хванете определен камък в ръката си. Може да държите в едната или в двете ръце и да оставите енергията да тече през вас, докато успокоявате ума си и дишате. Както споменахме по-горе, не всички кристали ще резонират с всички хора, така че продължавайте да експериментирате, докато не намерите правилните!

2. Носете ги с вас

Нашето ежедневие може да бъде стресиращо. Носете кристал със себе си в джоба или чантата, може и да го носите на врата си. Колкото повече ги носите върху себе си, толкова повече ще можете да почувствате тяхната енергия! Може би имате планове да се съберете отново със стар приятел. Можете да донесете кристал, който излъчва любов, като Розовия кварц. Или може би е дъждовен ден, което ви се отразява зле на настроението. Носете кристал с висока, радостна енергия като Цитрин!


3. Използвайте кристали във вашия декор

Кристалите са толкова красиви и както споменахме, все повече хора ги използват като част от домашния си декор. Може да ги поставяте заедно с някои свещи и други детайли в дома ви. Може и да вземете много голям кристал, който да е център на интериора ви. Използването им във вашия дом може да засили положителните вибрации!

4. Оставете ги до вас по време на йога

Ако практикувате йога, може да създадете още по-добра енергия в стаята, като поставите кристал или два на вашия килим. Комбинирането на йога и кристали има изключително успокояващ ефект, тъй като и двете се използват за облекчаване на стреса и тревожността. Използването на кристали ще задълбочи вашата йога практика, като ви помага да създадете по-тясна връзка с вашето тяло и ум!

5. Поставете ги до вас, докато работите


Обичаме да поставяме Зелен авантюрин около нас, по време на работа. Ще разберете по-подробно какво е значението му по-долу, но помага за умствена яснота и повишаване на креативността. Ако имате проблеми с фокусирането и искате повече енергия през деня, намерете кристал, който излъчва тези енергии и го поставете до вас, докато работите.

6 кристала за начинаещи и тяхното значение: 

1. Зелен авантюрин


Това е първият кристал, в който може да инвестирате, навлизайки в "магията" на кристалите.  Картата му гласи: "стабилизира състоянието на ума, повишавайки творчеството“.

При повече информация, ще разберете, че той освобождава блокове с отрицателна енергия и е изцяло лекуващ кристал, облагодетелстващ белите дробове, черния дроб, синусите и сърцето.

2. Цитрин


Цитрин – камък, рефлектиращ цветовата гама от светло златисто до тъмно кафяво. Този важен член на семейството Кварц. Неговото жълто сияние стимулира дейността във всички физически системи. Енергията на камъка Цитрин е като тази на слънцето - топла, успокояваща, проникваща, енергизираща и даваща живот. Това е камък, който излъчва позитивност и радост, богатство и изобилие и дори творчество. Ако искате да проявите изобилие във финансови и бизнес начинания, това е камъкът, който трябва да използвате! Той също така подобрява умствената яснота и позволява потока от идеи и визуализация!

3. Смарагд


Това е един от най-добрите камъни, които може да използвате, за да привлечете към себе си това, от което наистина имате нужда в живота си, особено по отношение на благоденствието и изобилието. Бъдете много конкретни в желанията си, защото може да се изненадате от Вселената. Смарагдът е камък, който се използва за интуитивно осъзнаване, медитация и духовност. Отваря сърдечната чакра и олицетворява състрадание и безусловна любов. Също така е камък на голямата визия и интуиция, подобряваща паметта и увеличаваща се умствената яснота.

4. Розов кварц


Позната още като "Любовния камък", той е символ на безусловната любов, която отваря сърцето. Това го прави перфектния камък за всички видове любов: любов към нас самите, семейство, романтичната любов, приятелство. Розовият кварц има много висока, но мека и женствена енергия и може да се използва в почти всяка ситуация. Енергията му излъчва състрадание и мир, нежност и изцеление, подхранване и комфорт, и разтваря емоционалните страхове. Също така, осигурява дълбоко чувство за лична реализация и удовлетворение и ви позволява наистина да давате и получавате любов от другите.

5. Пирит


Обичаме го, заради неговите защитни свойства. Той блокира негативната енергия и насърчава добро физическо здраве и емоционално благополучие. Известно е, че засилва интелигентността, психическата стабилност, логиката, креативността, паметта, практичността, оптимизма, учението и възприятието. Пиритът докосва вашите способности и потенциали и носи увереност и упоритост за извършване на това, което сте наумили. Ако имате проблеми с довършването на задълженията си, това е идеалният камък за вас!

6. Зелен калцит


Зеленият калцит е известен като енергиен "усилвател", който ви помага да създадете ново усещане за цел и жизненост. Известно е, че е полезен, когато усещате емоционален или умствен блокаж. Зеленият калцит възстановява баланса на сърдечната чакра и е мощно средство за трансформиране на отрицателни емоционални състояния. Той възстановява баланса на ума, тялото и духа. Зеленият калцит също привлича пари и просперитет, създавайки енергия на изобилие, така че вашите намерения да станат реалност. Тя може да ви помогне да се освободите от коловоз, в който сте попаднали и да ви донесе положителна трансформация.

Е, усещате ли вълшебната енергия на кристалите вече? Ние избрахме своите. Споделете с нас, кои кристали ви "говорят" най-много или пък, ако има друг камък, който искате да ни препоръчате.

Ако тази статия ви е харесала, ще сме благодарни да я споделите в социалните мрежи!

Виж още