За какво се използват цветните коректори?

Ние от Youthiful винаги твърдим, че относно красотата трябва да вложим повече енергия в това да се справим с проблемите по лицето / кожата, отколкото да се опитваме да ги прикриваме. За това най-доброто решение, което предлагаме е програмата за външна и вътрешна хидратация HYDRATE ME 2 Step Program.

Почти всички наши клиенти потвърждават, че с редовна употреба тенът им е по-бистър, използват доста по-малко грим в сравнение с преди, а кожата по-мека, нежна, сияйна и жизнена.

Както и често получаваме отзива, че тъмните кръгове под очите значително намаляват с редовната употреба на програмата!

Но все пак съществуват проблеми и ситуации, които изискват малко повече внимание и корекция. Точно за това ще говорим днес - как правилно да прикриваме недостатъците по лицето си с грим и по-конкретно за какво служат различните цветове коректори.

Повечето жени са ги виждали по магазините, но не знаят какво точно да правят с тях. Тук идва на помощ базовата цветна теория и противположните цветове - например противоположния цвят на червеното е зелено. Така прилагаме цветознанието в ежедневния си грим и успешно борим малките и по-сериозните недостатъци.


А ето сега най-често ползваните цветни коректори и тяхното приложение:

Зелен - неутрализира червенината. Особено подходящ при хора с розацея или подобен тип проблем, който е с червен цвят. Подходящ е и при скриване на пъпки и акне.

Жълт - прикрива сини и лилави проблеми по кожата. Може да неутрализира и леки червенини. 

Лилав - неутрализира вялия тен и жълтеникавия подтон на кожата. Работи най-добре върху много бел и средно тъмен тен на кожата.


Розов - освежава моментално светлите кожи, които изглеждат безжизнени. Особено подходящ при умора, когато искате лицето да "грейне".

Оранжев - помага много за коригиране на кафяви петна и кафеникави тъмни кръгове. Особено подходящ за тъмни кожи, които са склонни към пигментни петна.

Син - подходящ за светла кожа, която е прекалено бледа и има депигментация.


Освен като добър хидратант, може да ползвате и HYDRATE ME Serum като отлична основа под грима си.

Не забравяйте, че прилагайки цветна корекция върху дадения проблем трябва после задължително да покриете коригирания участък на кожата и с неутрален коректор, който да е във вашия тон на лицето. Така ще може проблема изцяло да се "заличи". За допълнителна сигурност може да фиксирате коректра си, като потупате отгоре прозрачна пудра. Така ефектът ще се запази през целия ден.

Все пак ние вярваме в инвестицията в добрата грижа за кожата, която минимизира появата на евентуалните проблеми, вместо да ги скриваме :) 

Виж още