Смятате, че почиствате кожата си добре? Помислете пак!

#YouthifulFriday отново е тук! Днес ще си говорим за една тема, която е изключително важна и доста пренебрегвана. А както, може би вече се досещате, поставя началото countdown-a до излизането на новият ни продукт.  Точно така! Това е почистването на кожата ни. Всеки ден лицето ни е подложено на различни замърсители, много от които не почистваме добре или ако го правим добре, често за сметка на това дехидратираме кожата си.  А както знаем хидратацията е една от най-важните стъпки за това да имаме здрава, блестяща, гладка и следователно добре изглеждаща кожа. 


  •  Защо е толкова важно да почистваме кожата си добре?                                                

Случвало ни се е. Прибираме се късно, денят е бил дълъг и просто нямаме сила за това да си махаме грима и да почистим лицето си добре. Лягаме си. Това е много лош избор и води до много неприятни резултати. Доброто почистване е изключително важно, защото всички метобалолити като прах, мастна секреция, пот, бактерии и съответно техните метаболити замърсяват кожата ни и запушват порите. Това от своя страна води до нарушаване на бариерната функция на кожата. Наруши ли се бариерната функция на кожата ни това неминуемо предхожда загубата на влага. А често води и до възпаления, акне и появата на преждевременното стареене на кожата и появата на фини бръчки. Освен това кожата ни възприема и грима  като замърсител. Той винаги е тежък за кожата и е изключително важно тя да стои някакво време (особено вечер) без него, за да може да „диша“. Целият този коктейл „тежи“ на кожата ни и й пречи да се възстановява и обновява, което води да всички най-лоши за нас сценарии и проблеми с кожата. 

Добре почистената кожа възприема в пъти по-добре следващите стъпки, с които се грижим за нея. По последни данни повечето скрабове всъщност нарушават цялоста на кожата ни, за това се оказва, че често те също не са добра опция за почистване.

Чистата кожа е много важен фактор за самочувствието ни и е основна стъпка за нейното здраве. 


  •  Вариантите за почистване до сега. 

 Първоначално почистването се е случвало по най-старомодния начин със вода и сапун. Всички изтръпваме при мисълта за почистване от този вид. Изсушаването на кожата е гарантирано. Започва да опъва, да се лющи и да ни дразни.

След това повечето жени започнаха да използват вече познатите ни тоалетно мляко, а след тях измиващи продукти, които правят пяна. 

След това дойде и „най-модерният“ и вече стандартен метод с мицеларна вода, след което отново измиващ продукт, който прави пяна. 

Малко известен факт е, че мицеларната вода всъщност не се различава от пенещите се миещи продукти. Следователно тя изсушава кожата, тъй като често те са на "сапуненият" принцип и винаги имат съответно Ph заложено в продукта.

Във всеки един от тези варианти, след почистването оставяме кожата си с нарушен водно-липиден баланс.  След което има задължителна нужда от овлажняване и подхранване. С което върху кожата се упражнява йо-йо ефект. 

Изчистване, изсушаване, овлажняване. Този процес, обаче в дългосрочен план пречи на кожата да бъде в оптималната си форма. В крайна сметка трябва да използваш много продукти, вместо да използваш 1 или 2. А това води до изтощаване на кожата и дълготрайна дехидратация. Въпреки, че след като сте приключила всички стъпки и чуствате кожата си спокойна, този невидим йо-йо ефект е налице

Всеки продукт, който се нанася след почистване с такъв тип продукти (мицеларна вода, пенещ се гел и т.н.) цели да възстанови нарушения водно-липиден баланс. 
Youthiful CLEANSEME Jelly, (линк тук)  е иновативен продукт,който разбработихме за повече от година и половина! Пробвахме над 90 формули, докато достигнем до последният вариант! Почиства лицето ви в дълбочина, но не изсушава кожата ви - дори напротив ще я хидратира докато я почиства. А действието на продукта не се ограничава само с моментът на миене, а напротив. Действието продължава след почистването и с натрупване. Тъй като кожата не се дехидратира при почистването, ефектът се натрупва във времето. Отстранен е "йо-йо" ефектът (изсушавам - овлажнявам) и елементът "изсушавам" е премахнат от веригата.  С него ще можете да премахнете и почистите грима и метаболитите от лицето си като прах, грим бактерии и мъртви клетки. Нямаме търпение да ви го представим! Датата е 11.06. 2020г. 9 закона при почистване на лицето:


1. Винаги измивайте ръцете си първо. Не искате мърсотията от ръцете ви да попадне върху кожата ви. Така или иначе тя е достатъчно натоварена. Плюс това с ръцете си пипаме поръвхности, които не бихме докоснали с лице, а и по ръцете ни често може да има вируси. 


2. Винаги използвайте не много топла вода. Най-добрата температура е хладка към топла. Сходна до температурата на тялото ви. 


3. Знаете, че е добре да избягвате парабените и силиконите в козметиката си, но трябва да имате предвид, че често в почистващите средства има скрити сулфати. Ако видите някоя от следните съставки: sodium lauryl sulfate, ammonium lauryl sulfate или ammonium laureth sulfate в лисга със съставки задължително не го купувайте или спрете да го използвате. Сулфатите са съставки, които се използват, за да се "изтърже" мазнината от кожата, но са много по-силни отколкото кожата може да понесе и всъщност изсушават кожата много. 


4. Трябва да дадете време на почистващото средство да си свърши работата. Миенето на лицето трябва да трае около 60 секунди с леки масажни движения. Освен това, така стимулирате лимфната система, което подпомага кръвообращението. 


5. Не забравяйте врата. Кожата на врата остарява най-бързо, точно защото не се грижим за нея така както го правим за кожата на лицето си. 
6. Aко кожата ви се зачервява лесно, пробвайте да се изплакнете със студена вода след почистването, тъй като тя свива кръвоносните съдове. 


7. Един елемент, който много често се пренебрегва - винаги се избърсвайте с кърпа, която ползвате само за лицето си и я перете на всеки 3 дни. 


8. Ако усетите каквото и да е стягане на кожата след почистване, значи вече сте изсушили кожата и сте закъсняли с хидратацията. Трябва да нанесете продукт за овлажняване веднага след измиването! Често, обаче дори и да не усетите "опъване" кожата ви е изсушена без да го усещате от продукта, който сте използвала. Това са всички "пенообразни" измиващи средства, включително и мицеларната вода, която не се пени, но за сметка на това работи отново на "сапунения" принцип. 


9. Почствайте както сутрин така и вечер. Вечер почистването трябва да е по-задълбочено, сутрин по-леко, 


 

Виж още