blog takeover: Тина Караиванова

Знаете, че обичаме от време на време да преотстъпваме блога ни на любими beauty obsessed момичета, като нас самите! Днес преценихме, че е ред на Тина (diamondcrush14), защото знаем, че тя определено има какво да ни каже! Ето нейната статия:


"Няколко пъти започвах да пиша след като от Yоuthiful ме поканиха да бъда част от Blog takeover. Почувствах се много ентусиазирана и благодарна, за което. Започнах един дълъг блог пост, описвайки ежедневната си рутина, но нещо не ми даваше мира, не можех да изпратя този текст, не чувствах, че е точното нещо, което искам да кажа. Исках да споделя с теб съвети, които наистина ще ти бъдат от полза, не само продуктите, които използвам, защото може би за теб ще работят други продукти или друга рутина. Затова и реших да издам някои от най-важните и работещи при мен и повечето ми приятелки бюти съвети.

Първото е, ако искаш хубава кожа, не трябва да забравяш за хидратацията отвътре. При консумацията на недостатъчно течности всеки ден, ставаме предразположени към бръчки или белези от акне и това е доказано. Аз самата забелязах по себе си това. Имаше дни, в които не пиех въобще течности, борех се с проблемна кожа, дразнех се на порите и изморения вид на кожата си. Наскоро ми се наложи да си създам именно този полезен навик! А какво по-добро, ако това, което пиете е и допълнително обогатено с витамини като A, C и Е, както e HYDRATE ME Herbal Tea?! Сами ще се убедите колко добре се отразява на организма ни като цяло.


Второ утвърдено правило за мен е нанасянето на слънцезащитен продукт. Нещо, което много момичета, а и момчета мислят за ненужно и лигавщина. В повечето грим продукти има такъв, макар и с по-нисък слънцезащитен фактор. За момичетата, които не ползват гримове е направо задължително да слагат такъв (SPF продукт). Ще кажете, че е само за лятото. Да, но не. Целогодишното използване на слънцезащитен продукт е препоръчително. Слънчевите лъчи са опасни и вредни за кожата ни не само през лятото. Директното и продължително излагане без защита би довело до някои пагубни за кожата ни състояния – от появата на лунички, пигментации до рак на кожата. 

Третото ми златно правило е ексфолиацията. Премахването на мъртвите клетки е от голямо значение за добре изглеждащата кожа. Освен за лицето, има различни скръбчета за устни, ръце, тяло. Обновяването на клетките ни е толкова важно, колкото и миенето на зъбите ни. Веднъж седмично е препоръчително да ексфлолираш кожата си. Прекомерната употреба на скрaб няма да ти донесе нищо хубаво, така че прецени сама за себе си как би ти повлияло и колко често да го използваш. Лично аз предпочитам по-фините ексфолианти, тъй като по-едрите са по-груби, а за чувствителните кожи е по-хубаво да изберете някой смесен почистващ продукт само с ексфолиращи частици.


Съветът, които ми беше най-много от полза е да не пипам лицето си без причина. Понякога неволно пипаме лицето си с мръсни ръце или различни предмети, които носят всякакви микроби и водят до появата на пъпки, обриви и други неприятни последици. Затова просто мисли преди да се подпираш макар и неволно по лицето, защото това е в основата на по-чистата кожа.

Хидратацията – да, освен течностите, които пием, кожата ни има нужда от набавянето на изключително много други вещества. Хората, които се борят с проблемна кожа знаят колко трудно е да набавиш всичко необходимо, за да си със сияйна кожа. Това е баланс, който се постига чрез балансирано хранене, пиене на достатъчно течности и разбира се подходящата козметика. Рядко срещано явление е момиче с перфектна кожа, което да не полага никакви грижи за нея. Или ако познаваш такова, то повярвай ми зад никаквите грижи, седят няколко дерматолога, не по-малко процедури и крупни суми...

Следващият много важен съвет от мен е свързан с гримирането. Не слагай грим без основа и не си лягай с грим или не добре премахнат такъв. Това е нещо, което никога не съм си позволявала да правя. За мен е много важно да предпазя лицето си, защото няма да го ползвам само за малко. Първо и второ, за да е хубав един грим ти трябва добра основа. А пък да си легнеш с грим е много лошо за кожата ти. Никога не заспивай с грим, колкото и късно да се прибера, колкото и уморена да съм, това е нещо задължително в моята рутина. Последващото почистване на лицето, нанасянето на тоник и крем за лице са следващите бързи стъпки по пътя за чистото и сияещо лице.


И тъй като през целия ми живот постоянно ме питат за косата, ще ви издам най-пазената ми тайна, не че с нея ще ви пораснат Рапунцелски здрави и красиви коси, но ще ви помогне с борбата с нацъфтели краища и мазна коса. Когато миете косата си, водата не трябва да е нито много топла, нито много студена. Прекалено топлата вода вреди на косата ви и я накъсва, затова и по-умерените температури са по-подходящи. След като измия косата си, сложа балсам, маска и прочее обливам косата си с по-хладка вода, за да се затвори фоликулът на косъма. 


Е , това бяха моите бюти малки тайни. Споделянето им ме кара да се чувствам повече от добре, заради това, че може би ще помогнат и на вас и ще ги предадете и на приятелки. Защото все пак трябва да покажем, че момичетата се подкрепяме, нали така?

#girlpower #womenstandupforeachother "

Виж още