Какво НЕ трябва да има в козметиката! Част 1

Ние от Youthiful, ценим високо качеството на живот, точно за това основната философия, докато съставяхме плана за нашия бранд беше това, че искаме да ползваме само 100% натурални съставки. Ние държим на това и сме горди с постигнатия резултат. Всеки път, щом отворите нашата HYDRATE ME 2 Step Program вие получавате от нас гаранция за най-чистия продукт, който работи безотказно и само и единствено в полза на вашето тяло и кожа.

Много пъти в нашите статии сме споменавали за всички полезни съставки и вещества, които действат благоприятно на кожата, за това днес решихме да открием една друга страна: тази, на вредните, които трябва да избягвате ежедневно и даже завинаги да елиминирате!


DEA, MEA, TEA

Избягвайте: diethanolamine, monoetanolamine, triethanolamine, cocomide DEA, lauramide DEA

Опасността от тях: Хормонален дизбаланс, възможни канцерогени, попиват бързо в кожата и могат да стимулират възпалителни процеси и могат да причинят дефекти при неродени деца. Много козметични марки ще се защитят, казвайки, че ползват много малък грамаж от тези вредни вещества, но реално погледнато една жена ползва ежедневно много козметика и то в продължение на може би 40-50 години!

Парабени

Избягвайте: Propylparaben, Isopropylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Methylparaben, Ethylparaben

Опасността от тях: Има силна и доказана връзка между парабените и хормонален дизбаланс, невротоксичност, доказана връзка с рака на гърдата


Сулфати

Избягвайте: Sodium Laurel Sulfate (SLS), Sodium Laureth Sulfate, Sodium Dodecyl Sulfate

Опасността от тях: Всъщност SLS е пестицид, който се намира за жалост прекалено често в козметиката. Какво се наблюдава- дразнене по кожата и в областта на очите, комбинират се с други вредни съставки и сформират канцерогенни нитрати в тялото.

Каменовъглен катран

Избягвайте: FD&C (оцветител), D&C (оцветител), каменовъглен картан (coal tar), Aminophenol, Diaminobenzene, P-phenylenediamine

Опасността от тях: Свързат се с туморни образувания и натравяне с тежки метали в организма. Също така някои изследвания са показали връзката между катрана и неврологични заболявания.


Siloxanes

Избягвайте: Cyclomethicone, Cyclopentasiloxane, Cyclotetrasiloxane, Cyclohexasiloxane

Опасността от тях: Свързват се с хормонален дизбаланс в тялото, възможно е да действат неблагоприятно върху репрудоктивните функции, също така в много изследвания, силиконите са показали силно неблагоприятно действи върху черния дроб.

Стига ли ви толкова информация? За жалост това е само част 1 от нашия списък, другия #youthifulfriday следва продължение!

Ако тази статия е била полезна за вас, ще бъдем щастливи да я споделите във вашите социални мрежи, така ние ще успеем да създаваме все по-добро съдържание за вас!

Виж още