Кожата след лятото част 1

Най-добрата част от лятото е прекарването му навън, на плажа, по барбекюта или край басейна. За съжаление слънцето и хлора увреждат кожата ни, а това най-си личи през есенните и зимните месеци. 

Ако започвате да забелязвате лунички и петна или просто искате да възстановите влагата на дехидратираната си от лятото кожа, съветите в тази статия ще са ви доста полезни. Все пак всички искаме възможно най-дълго да запазим своя summer glow, нали?!


1. Започнете с фактите.

Излагането на слънце изчерпва колагена. Колагенът е лепилоподобното вещество, което поддържа и свързва тъканите и е отговорен за твърдостта, еластичността и защитната функция за кожата ви. Слънцето кара колагена да се разгражда, като уврежда неговата гъвкавост и насърчава ранното стареене.

Диетите с високо съдържание на есенциални мастни киселини (студеноводна риба като сьомга и ленено семе) ще "поправят" клетките и ще предпазят кожата ви от по-сериозни щети, а докато диетите с високо съдържание на антиоксиданти (пълнозърнести храни, зеленчуци, плодове и ядки) ще подобрят вида и защитата на кожата ви.
Да ви е сладко!


2. Преоценка на вашата слънцезащитна стратегия.

Слънцезащитният крем трябва да се носи целогодишно. Мислим, че това вече трябва да ви е пределно ясно. Конвенционалните слънцезащитни продукти предпазват само повърхностна на кожата ви. За да защитите по-дълбоките кожни слоеве, уязвими от фотостареене, се нуждаете от продукт, който да хидратиа силно и отгоре да нанасяте висококачествен продукт със SPF след това.


3. Гладката кожа изисква ексфолиране.

Ако кожата ви е загрубяла от летните дейности на открито, дори най-добрият хидратант няма да помогне, тъй като повърхността на кожата ви е покрита със сухи и мъртви кожни клетки. Ексфолирането редовно у дома с тонизиращ скраб, ще помогне да разкриете нова, гладка кожа и да подобрите усвояването на козметичните си продукти след това. Това важи както за тялото, така и за лицето ви. В наши предишни статии има много идеи за натурални DIY скрабове.


4. Дайте малко любов на стъпалата си.

Кой не обича сезона на сандалите? Но от тях краката ви (и особено стъпалата) вероятно са груби и сухи. Възстановете и подмладете уморените си крачета в топла ваничка с ябълков оцет, успокояващо бадемово масло и витамин Е.

Обещаваме, че ще се почувствате страхотно след това.


5. Нека устните ви станат меки и нежни.

Ако лятното слънце и хлорът са оставили устните ви сухи и напукани, трябва да ги подхраните, за да възстановите оптималното им състояние. Ако искате да изгладите сухите и те отново да станат меки и еластични, направете си скраб с чист мед, захар и две-три капки HYDRATE ME Serum (той съдържа витамините А, С и Е в естественият им вид).


6. Лекувайте правилно акнето си.

Често срещан мит е, че слънцето изчиства акне, в много случаи е точно обратното, особено ако прекарвате твърде много време на слънце. Може да опитате химични пилиги, които да помогнат на кожата да се отърве от лющене, петна и белези. Но, най-добре се консултирайте с дерматолог. Не забарявайте, че оптималната хидратация също е път към изчистването на кожата, тъй като така клетките се обновяват много по-бързо.  


7. Добавяйте полезни вещества.

За да затворите кръга на хидратацията използвайте двата продукта на HYDRATE ME 2 Step Program. Освен, че ще се хидратирате външно и вътрешно, ще заредите кожата си с нутриенти. Повече за програмата ще откриете тук: https://youthiful.eu/hydrate-me-2-step-program


8. Планирайте преглед при вашия дерматолог.

Ако често прекарвате време навън, понякога забравяте слънцезащитата си и ви се случва да изгаряте на слънце, ние съветваме всяка година да посещавате ваш доверен дерматолог. Освен това, ако забележите промяна във формата, размера или оцветяването на всяко петно ​​или бенка по кожата ви, незабавно запишете час при вашия лекар!

Това са съветите, с които може да започнете. Другата седмица ще допълним и продължим по темата!Виж още