Кожата след лятото част 2

Преживяхме лятото заедно с неговите екстремни температурни промени - от истински горещи дни, които ни караха да търсим спасение край басейна, плажа или климатика, до седмици, които бяха изцяло с вятър и дъжд. Вече знаете, че тези температурни промени не са от полза на кожата ви, но има неща, които можете да направите, за да поправите някои от щетите, нанесени през горещия сезон + да подготвите кожата си за по-хладните месеци напред.

Ако сте пропуснали предната ни статия, коже да наваксате с нея ТУК. А сега ще разгледаме най-честите проблеми след лятото и заедно ще намерим тяхното решение.


ПРОБЛЕМ:

Кожата се чувства и изглежда суха


РЕШЕНИЕ:

Усещате кожата си опъната и суха? Тук може да се наложи освен промяна на козметичната рутина, да преосмислите диетата и консумацията си на течности. Нашите съвети за справяне с проблема са:

1. Не използвайте топла вода, когато миете лицето си. Използвайте хладка. Освен това се уверете, че кърпата, която използвате, не е твърде груба.

2. Изберете почистващ продукт за лице без сапун, който ще премахне излишните замърсявания, като същевременно ще насърчи нежното ексфолиране на кожата ви. Тоник и богата хидратация от HYDRATE ME Serum ще помогнат за бързото съживяване на кожата.

3. Подарете си процедури, които могат да дадат на кожата ви по-дълбоко почистване от това, което можете да постигнете сами у дома. Говорете с вашия козметик за проблемите си и как да ги решите заедно.


ПРОБЛЕМ:

Слънчеви и пигментни петна


РЕШЕНИЕ:

Обикновено те възникват на открити места като лицето и ръцете. Слънчевите и възрастовите петна, са резултат от прекомерно излагане на слънчева светлина.

1. За съжаление имаме лоша новина: слънчевите петна обикновено не изчезват. Могат да намалеят с ограничено излагане на слънчева светлина. Тук профилактиката е от ключово значение, това означава абсолютно задължително носене на слънцезащитен крем ежедневно.

2. На пазара има различни изсветлителяващи и избелващи продукти с киселини, които помагат за избледняването на петната. Посъветвайте се с вашия специалист по грижа за кожата, за продуктите, които отговарят най-добре на вашите нужди.

3. Консултирайте се с дерматолог или специалист по рак на кожата, за да се уверите, че тези петна не са нещо по-сериозно, като меланом.


ПРОБЛЕМ:

Кожата е раздразнена и лющеща сеРЕШЕНИЕ:

Червената, възпалена и раздразнена кожа обикновено сочи диетичен дисбаланс или може да бъде причинена от външната среда.

1. Ежедневното приемане на полезни за кожата витамини (като А, С и Е, които се съдържат в HYDRATE ME Herbal Tea) плюс диета, богата на незаменими мастни киселини, са жизненоважни за постигането на здрав, сияещ тен. Есенциалните мастни киселини могат да бъдат намерени в орехи, семена, ленено семе и масло от вечерна иглика.

2. Избягвайте горещи душове и бани. Уверете се, че водата е хладка и ограничете времето за къпане от 5 до 10 минути.

3. Уверете се, че не спите в прекалено горещо помощение. Неподходящото отопление, спално бельо и дрехи са някои от основните причини за дразнене на кожата. Изберете за естествени влакна, които позволяват на кожата да диша.


ПРОБЛЕМ:

Фините линии са по-видими


РЕШЕНИЕ:

Фините линии са неизбежният резултат от стареенето, но увреждането на кожата и липсата на хранителни вещества може да ги направи по-видими, отколкото трябва да бъдат.

1. Използвайте продукти за красота, които съдържат алфа хидрокси киселини (AHA), за които е доказано, че свеждат до минимум появата на фини линии.

2. Фините линии могат да изглеждат по-очевидни, ако сте дехидратирани. Уверете се, че приемът на течности е адекватен и сведете до минимум консумацията на алкохол и кофеин.

3. Все по-голям beauty trend са упражненията на лицевите мускули, включително правене на лицева йога, стяга и тонизира кожата.

4. Пробвайте да увеличите концентрацията на HYDRATE ME Serum -  използвайте повече серум в комбинация с по-малка вода за още по-силен хидратиращ ефект.

Виж още