Киселините в грижата за кожата.

Ако следите модерните продукти в козметичната индустрия, няма как да не ви е правило впечатление засиленото присъствие на всякакъв вид кисилини в състава им. Видовете са много, а информацията може да е доста объркваща. За това в днешната ни статия ще ви разкажем само това, което трябва да знаете за най-често използваните киселини. Така ще може да различавате тези, които са перфектни за вашата кожа и да извлечете максимално ползите от тях!

GLYCOLIC ACID 

Служи за: ексфолиране на кожата, намаляване на фини линии, порба с хиперпигментацията и тъмни петна. Изравнява тона на кожата.

Подходяща е за: всеки тип кожа, особено, ако имате фини линии или някой от гореспоменатите проблеми.

Кога да очаквате резултати: започва действието си от първия ден, най-добрия резултат се наблюдава около 12та седмица.SALICYLIC ACID (BHA)

Служи за: ексфолиране на кожата, изчистване на порите, спомага за сформирането на еластин и колаген, третира успешно пъпки.

Подходяща е за: комбинирана, мазна и сколнна към акне кожа.

Кога да очаквате резултати: започва действието си от първия ден, най-добрия резултат се наблюдава около 12та седмица.


HYALURONIC ACID

Служи за: хидратиране и "напомпване" на кожата с влага. Има функцията да привлича вода от околната си среда.

Подходяща е за: всеки тип кожа, най-добре работи върху суха кожа или проблемна кожа, която има нужда от продукти, които не съдържат олиа.

Кога да очаквате резултати: на момента.


L-ASCORBIC ACID или чисто Витамин C

Служи за: действа отлично против възпаления, намалява и предпазва от вреди от слънцето, стимулира производството на колаген, избистря тена.

Подходяща е за: всеки тип кожа.

Кога да очаквате резултати: след около 3 седмици.


FERULIC ACID

Служи за: подсилва действието на ретинолите. Действа в полза на здравата кожа, служи за превенция на щети от слънцето, бори се със свободните радикали, предпазва колагена в кожата от изчезване.

Подходяща е за: всеки тип кожа.


CITRIC ACID (AHA)

Служи за: забързва естествените процеси за възтановяване на кожа и балансира pH-то на кожата.

Подходяща за: кожа с хиперпигментация, кожа с тъмни петна, чувствителна кожа.


LACTIC ACID (AHA)

Служи за: ексфолиране на кожата, засилва работата на клетките.

Подходяща за: всички типове кожа, особено тази с белези от акне.

Кога да очаквате резултати: започва действието си от първия ден, най-добрия резултат се наблюдава около 12та седмица.Надяваме се, че сме успели да внесем малко повече яснота за вас в тази толкова актуална тема - киселините и ползите им за кожата. Ако има нещо, което искате да споделите с нас, може да го направите на team@youthiful.eu


Виж още