8 стъпки към новата ти beauty рутина:

Пролетта е сезонът на пробуждането, на свежестта и подмадяването. Точно както цялата природа се обновява, Така е време и ти да помислиш как да обновиш своята beauty рутина.
Пролетното освежаване не трябва да е само за дома и гардероба ти, помисли и за кожата си – тя също се нуждае от „обновяване“!

Почиствай старателно лицето си всеки ден.

Почистването е много важен елемент в грижата за кожата. Ползвай почистващ продукт на базата на пяна или крем, за да измиеш всички замърсявания, които се полепят по кожата през деня. Ако кожата ти е по-мазна, заложи на гелообразен измиващ продукт. Лицето ти се нуждае от това да бъде почистено, тонизирано и хидратирано два пъти дневно. Съветваме те (ако все още не си го направила) да си изградиш този режим и да го спазваш сутрин и вечер.

Не забравяй тоник.

Малко хора знаят, че той помага за стягане на кожата и порите, а така те се замърсяват по-малко. Винаги ползвай тоник, който е подходящ за твоя тип кожа. По-агресивните могат да увредят лицето ти. Съвсем удачен вариант за нас е използването на натурален тоник, като например розовата вода.

Хидратирай умно.

Финалната стъпка и една от най-основните е хидратацията! След като почистиш и тонизираш кожата си, не забравяй да хидратираш умно. Това ще дари свежест, сияен блясък, мекота и здрав вид на лицето ти. Хидратацията е и основата за по-бързо обновяваща се кожа. По-добре хидратираната кожа има и по-сияен тен, по-жизнена е и е по-мека.Точно с тази умисъл създадохме и HYDRATE ME Serum – всичко, от което кожата ти се нуждае откъм хидратация. 100% натурална грижа, която обогатява лицето ти и го дарява с този свеж, пролетен блясък, за който всички мечтаем. Повече за нашата HYDRATE ME 2 Step Program ще намериш ТУК.

Задължителната слънцезащита.

Не забравяй, че слънцето не е твой приятел. Мартенското слънце може да е точно толкова увреждащо, колкото е априлското. За това още с първите лъчи е хубаво да използващ слънцезащитен продукт. Нашият съвет е той да е от SPF20 нагоре. И не забравяйте, че с течението на деня, трябва да подновявате слоя, тъй като с времето губи действието си.

Ексфолирай тяло и лице.

Ексфолирането трябва да е сериозна част от грижата ти през пролетта и лятото. То помага да изчистиш мъртвите клетки и да обновиш кожата до нова, здрава степен. На пазара има страшно много варианти за скраб, но има и начини сама да приготвиш свой скраб, например с кокосово масло, какао и кафява захар. Все пак е хубаво да се поинтересуваш какъв вид скраб подхожда най-добре на твоя тип кожа. Например скраб с кайсиени костилки е неподходящ за много чувствителна кожа, защото прави микро-резки, които могат да я раздразнят.

Спести си част от тежкия грим.

След като си се погрижила толкова добре за кожата си не е нужно да я задушаваш с обилни количества грим. Позволи на кожата си да диша. Смени например покривния фон дьо тена с по-лек вариант – BB cream, и то най-добре с SPF. Сложи малко блясък на скулите и устните и си готова!

Хидратирай отвътре.

Здравословната диета е ключът към красивата кожа. Заложи на сезонните плодове и зеленчуци, кажи НЕ на „освежаващите“ газирани напитки и изкуствени сокове. Ние създадохме HYDRATE ME Herbal Tea точно с тази умисъл: грижа отвътре навън. Той е богат на витамините А, C и Е, които са приятели на жизнената и сияйна кожа. Повече за нашата HYDRATE ME 2 Step Program ще намериш ТУК.

.

Почиствай с пара.

Естествено, че сме против да стискаш лицето си у дома, все пак нещо което можеш да правиш веднъж или два пъти на седмица е да почистваш лицето си на пара. Можеш да добавиш малко билки във водата, а след като напариш кожата си добре я потъркай леко с мека, чиста кърпа. Така порите се отварят по-широко и ще успееш да ги почистиш в дълбочина.

.

Виж още