7 стъпки за перфектна коса!

#Youthifulfriday е тук! Постоянно се грижим за кожата на лицето и тялото си, но правим ли достатъчно за косата си? Постоянно я боядисваме, което я изсушава, Повечето шампоани и продукти за коса са пълни с "лоши" съставки и така без да си даваме сметка, постоянно я подлагаме на сериозни предизвикателства. Знаете, че ние от Youthiful сме привърженици на естествената красота, за това днес ще ви дадем няколко съвета за блестяща коса - напълно натурално. 


  • Мийте корените, не краищата.

Когато миете косата си се съсредоточете с миенето на корените, а не на краищата. Това ще почисти "правилното" място. Тъй като скалпа произвежда себума, който омазнява косата ни. Не се притеснявайте, че краищата ще останат мръсни при отмиването шампоана ще почисти и тях. Така няма да изсушавате допълнително, така или иначе сухите краища. 


  • Маска от яйца! 

Ако не сте пробвали - препоръчваме ви го горещо! Знаем , че звучи странно, но маската с яйца е абсолютно чудодейна. Подхранва, заздравява и я прави изключително гладка. В зависимост от гъстотата на косата преценете колко яйца ще са необходими за маската и ги разбърайте добре (да, като за кекс). Намажете по цялата дължина и скалп. Изчакайте от 10 до 15 мин. Ефектът ще е още по-голям, ако "запечатате" с кърпа за глава. Изплакнете обилно. Ако искате да избегнете всякаква миризма може да добавите още един овлажняващ продукт след това. 


  • Никога не разресвайте косата мокра! 

Никога не разресвайте косата си докато е мокра. Така само ще я накъсате. Преди да влезете да се къпете задължително разрешете косата си много внимателно. Така ще я подготвите оптимално за измиването и ще избегнете ненужното накъсване. 


  • Кокосово масло! 

Както знаете, не бива да използвате чистото кокосово масло за кожата си. Това правило категорично не важи за косата ви. След като приключите с измиването й, можете да втриете в скалпа и по дължината на косата чисто кокосово масло. То ще "заключи" влагата в косата и това ще помогне на косъма да изглежда и да се усеща като по-плътен! Пробвайте този трик - няма да съжалявате! 


  • Изплакнете косата си добре! 

Преди да нанесете шампоана намокрете косата си много добре. Това е стъпка, която често не си даваме сметка, че пропускаме. Косата трябва да седи около минута под водата, за да се напои добре. Едва тогава можете да започнете да нанасяте шампоана. Освен това, за да чувствате косата си наистина чиста, трябва да измиете всеки продукт от нея много старателно преди да нанесете следващият и още повече преди излете от душа. Това е съветът на професионалните фризьори. Много често вкъщи не отмиваме старателно както шампоана, така и балсама за коса, в следствие, на което косата не се усеща толкова лека и чиста. 


  • Бира?! 

О, да! Няма да повярвате какви чудеса прави бирата с косата ви. Ако искате наистина бляскава коса то вашето решение е бира. Как?След като измиете косата я напоете  добре с бира. След като изчакате една две минути изплакнете добре, за да няма остатъчна миризма. 


  • Продукт за намаляване на вредата от сушенето! 

Задължително използвайте продукт, който намалява вредите от сушенето или стилизирането на косата със сешоар или преса! Определено това е една стъпка, която променя много начина, по който косата ви ще изглежда. Никога не го пропускайте и не пестете пари за този продукт. Пази косата ви и я прави мека и много по-гладка! 


Виж още