6 изненадващи причини за тъмните кръгове под очите!

В първият #youthifulfriday от новата 2021 година, ще си говорим за тъмните кръгове. Признаваме си ние от Youthiful изтръпваме при мисълта за тях! Нищо не разваля така добрият тен и красивата кожа както тъмните кръгове! Ще посветим целият месец на тях и на това какви са причините и как да се борим с тях! Преди да продължим желаем ви една прекрасна нова година изпълнена с красота, спокойствие и любов! 

Няма да губим време и направо минаваме към причините! 


  • Дехидратация! 

Тук може би няма да ви изненадаме, но от най-честите причини за тъмните кръгове е дехитратацията. Тя кара очите да изглеждат леко хлътнали, изтънява кожата под очите, защото до твх не достига достатъчно добро кръвообращение! Дехидратацията може да се получи от много фактори - например алкохол! Тъй като черният дроб се нуждае от основните за кожата витамини A, C и Е, за да разгради алкохола, това буквално  "изпива" кожата под очите, тъй като тя е най-нежната и тънка от всички части на лицето! Тук горещо ви препоръчваме HYDRATEME Herbal Tea, освен че така пиете повече течности, той зарежда кожата с оптимална доза абсолютно натуралните витамини A, C  и Е съдържаши се в съставките му! 


  • Алергии! 

Кой би предположил, че някое кожено палто с косъм или хляба, който ядете за закуска са причина за тъмните ви кръгове? Лекарите имат термин, който преведен от английски звучи така "алергичните сигнали" именно по повод тъмните кръгове под очите. По същият начин, по който носът реагира с хрема при някои алергии, така може те да са причина за разширяването на съдовете под очите, които от своя страна затъмняват видимо кожата. Алергиите също така причиняват и подпухване и подуване на клепачите и кожата под очите, които грешно могат да се възприемат за признаци на преждевременно стареене, макар че от някаква гледна точка след време не третираните алергични състояния водят точно до това. 


  • Ген

Всички ние сме различни и голяма част от това, което ни прави уникални е благодарение на фамилното ни дърво, Наследяваме всякакви характеристики от семейството си и ако смятате, че натякването, което сте прихванали от майка си е неприятно, то със сигурност и тъмните кръгове няма да ви харесат... Някои хора имат по-хлътнали, така структурата на лицето им, както и сянката, която пада под очите  правят да изглежда така все едно имат кафяво под очите...Друга причина е генетично по-голямото количество меланин, което води до потъмняването на кожата под очите. Този тип тъмни кръгове може да се познае по това, че човекът ги има от ранна възраст. 


  • Липса на достатъчно сън

Някои хора могат да спят само 5 часа и тов да им е достатъчно! За нас това е мистерия, но тук няма да включваме младите майки, които знаят какво е да спиш дори и по по-малко. Отново и тук причината за тъмните кръгове са разширяването на съдовете и не достатъчно доброто кръвоснабдяване на кожата под очите. 


  • Болест

Ако се чувствате зле напоследък е много вероятно и сънят ви да е нарушен. Тази причина е рядка, но е добре да се знае, че всякакво възпаление и чувствителност в зоната на очите е сигнал за някакво възпаление в организма, което води до появата на тъмни кръгове. 


  • Възрастта 


С възрастта орбиталната кост изстънява и отворът на окото става по-голям. Освен това мазнината на кожата се стопява и следователно намалява, както и да провисва, което не улеснява положението. Както няколко пъти споменахме кожата в тази област е и много по-тънка, което означава, че с разширяването на съдовете и увеличаването на пигментацията тъмните кръгове ще се виждат все повече. 


Следващият #YouthifulFriday очаквайте решения на всеки един от проблемите! 


Виж още