6 мита за акнето!

Знаем, че красивата кожа е жизнена, гладка и сияйна! Акнето е един от големите врагове на красивата кожа! Има много видове акне и е добре, ако имате проблем с това да установите какъв тип е то (невъзпалително, възпалително, кистозно акне и т.н.). Днес в YouthifulFriday обаче, ще си поговорим за няколко мита за акнето, които е важно да знаете ако страдате от този изключително досаден проблем. Консултирахме се с дерматолози и установихме, че дори и ние не знаехме, че някои от следващите твърдения са митове. Може би и вие ще се изненадате...


    Мит 1:   Ако имате мазна кожа не може да използвате продукти на основата на масло.

    Истината: Някои масла,  които са много подобни на себума, който произвежда кожата ни, "лъжат" кожата да не произвежда толкова голямо количество мазнина. Много от вас са мазна кожа и страдат от акне, но почти всички, които използват HYDRATEME Serum (който е на маслена основа) забелязват, че кожата им се изчиства имат по-малко черни точки и несъвършенства. Така че спокойно използвайте серумът, дори и да имате мазна кожа - ще се изненадате от резултатите! 
    Мит 2: Изпотяването причинява акне. 

    Истината: Потните жлези и порите произвеждащи себум не са едно и също нещо. Въпреки, че потта сама по себе си не може да причини акне , трябва да имате предвид, че има състояние, което се нарича механично акне, което се получава при комбинацита на топлина, търкане и покрита кожа. Обикновено се появява при атлетите, които се потят под каските си. Други причинители могат да бъдат тесните дрехи, много впитите дръжки на чанта или раница и лентите за коса, ако се носят твърде продължително време. 


    Мит 3: Не трябва да ексфолирате кожата си, ако имате акне. 

    Истината: Това е така нареченото "старо мислене". Старата генерация ексфолиращи продукти бяха твърде абразивни и така причиняваха сухота, зачервявания и цялостно компрометирана цялост на кожата. Днес обаче, това вече не е валидно и новите продукти са много по-нежни и могат да бъдат използвани често без проблем. Важно е да почиствате лицето си вечер, като може и да ексфолирате през ден, така и продуктите, които нанасяте ще проникват по-лесно в дълбочина. 


    Мит 4: Излагането на слънчева светлина ще изсуши пъпките. 

    Истината: Ако слънцето ще направи нещо за вашата кожа, то това е да я изсуши. Често слънчевите лъчи възпаляват кожата, причинявайки запушени пори, по-мазна кожа и подкожни пъпки. 

    Мит 5: Акнето си е акне, няма видове. 

    Истината: Акнето при възрастен човек се лекува по съвсем различен начин от това на тийнейджър. По-зрялата кожа има тенденцията да е по-суха, за това продуктите задължително трябва да са по щадящи. Ние бихме добавили, че винаги трябва да внимаваме с дехидратацията на кожата, дори и когато сме по-млади. В крайна сметка, кожата ще ни се отплати за вниманието във времето. Трябва да внимавате да не я миете с антибактериален сапун, тъй като той може много да изсуши кожата ви. Вместо това използвайте нежно почистващо средство. Повечето от продуктите, които дерматолозите предписват са много изсушаващи и се понасят по-трудно от възрастната кожа. Някои дерматолози препоръчват ретиноидите като алтернатива. 


    Мит 6: Всички слънцезащитни продукти влошават акнето. 

    Истината: Възможно е да се получи такъв страничен ефект, но все пак има как да се справите с това и не всички продукти дразнят кожата. Потърсете слънцезащитен крем, който съдържа цинков оксид или титаниев диоксид, тъй като това са съставките, които "стоят" върху кожата, вместо да попият в нея. Стойте далеч от съставки като пара-амино бензинова киселина, които запушват порите и причиняват алергични реакции! 

 

Виж още