3 въпроса пред сън!

В блога ни често говорим за рутините - за красота, продуктивност или личен живот. Но не всички са фенове на толкова подредените действия и мисли. Ако и вие сте на кантар дали рутината е правилното нещо, значи тази статия е точно за вас.

Най-голямата цел на рутините е да ни помогнат за започнем и завършим деня си с прости навици, които са предназначени да поддържат здравето на ума, тялото и духа ни.

Вечер загасяме светлините и правим последната чаша HYDRATE ME Herbal Tea за деня. Ние ви съветваме (ако успеете) да приключите вечерта с един 45 секунден планк, да изклюите телефона си и да се завиете в леглото с книгата, която четете в момента. Но преди да стигнете до така дългоочакваната книга - поемете няколко дълбоки, бавни, успокояващи вдишвания и си задавайте нашата поредица от въпроси, за да разберете малко повече за себе си:

И ето ги - въпросите, които си задаваме всяка вечер:


1. Кои са три неща, за които сме благодарни?

Изразяването на благодарност става все по-лесно с времето -  като дишането или смеха с децата. Всички ние имаме трудни моменти в живота и понякога не виждаме веднага нещата, за които трябва да сме благодарни. Осъзнавайки, че има за какво да благодарим на Вселената, ставаме по-отворени към невероятната красота на деня. Новото утро не ни е обещано, за това оценяваме всеки залез. Ако ги потърсим достатъчно дълбоко, можем да намерим дарове дори сред болка, загуба или несигурност. Това е стъпката, която ви гарантира лесен изход от всяка буря, която поднася животът.


2. Кои са две неща, които направихме добре днес?

Трябва да признаем, че отговорите на някои въпроси изискват известна доза размисъл. Не всички отговори са директно пред нас. За това отговорът на този въпрос може да ви отнеме малко време. Важното е да знаете, че всеки ден сте направили нещо добро за някого - било то пряко или косвено - в личен или професионален план. Дали сте помогнали на възрастна жена да пресече улицата или сте отметнали част от задачите на колега, чувството след като сте помогнали е толкова силно и носи вътрешен мир. Връщайки се назад към тези моменти и удовлетворението, което носят, вие ще искате да правите още и още добро, а това е ключът към един по-хубав свят - ден след ден.


3. Какво е едно нещо, което бих направил различно?

Постоянно ни учат да не поглеждаме назад и да не мислим за миналото, като за пропилян шанс. Но лесно можем да идентифицираме дребни неща, които са в състояние да оформят живота ни в краткосрочен или дългосрочен план: лоши изречени думи, прекалено много прекарано време на телефона, излишни импулсивни покупки - така тренирааме своето съзнание да открива глешки в ежедневието ни и да предпазваме самите себе си от тях. Целта никога не е да критикуваме, а да забележим къде не сме изживяли момента съобразно своите цели и ценности.Да, с нашите три въпроса ще "пожертвате" малко от ценното си време за четене, но пък ще спечелите чувство за удовлетвореност и спокоен ум. Въпреки, че не всеки ден, който изживяваме е перфектен, лесно ще се научим да го оценяваме.

Виж още