3 домашни маски за смесена кожа!

В инстаграм ви попитахме: "Каква е вашата кожа?". Най-много отговори получихме за "смесена". За това днес в #YouthifulFriday ще ви дадем три доказани домашни маски при смесена кожа. Най-хубавото ? Можете да ги направите с продукти от кухнята и да видите видим, моментален резултат. 


1. Мента + Белтък + Краставици = премахва излишното омазнява и омекотява

Смесете в блендер няколко листа мента с белтъка от едно яйце 5 резена краставици и две чаени лъжици лимон. Бъдете сигурни,че сместа е хомогенна. Нанесете на цялото лице и стойте с маската поне 15 мин. 

Тази маска ще ба;ансира кожата ви. Ще я омекоти, като същевремено "обере" мазнините. 


2. Авокадо и Кокос - успокоява и омекотява

Смесете до хомогенност две лъжици добре узряло авокадо и една лъжица кокосово масло, добавете две капки масло от чаено дърво. Оставете сместа на лицето и шията си за около 15 - 20 мин. Резултатът е много по-мека, изравнена и успокоена кожа. 


3. Банан + Мед + Овесени ядки 

бананът се оказва с изключително ценни балансираи качества. Едновременно хидратира и намалява омазняването на кожата. Това е една от най-ефективните домашни маски за комбинирана кожа. Изтържете малко от кората на един добре орзял банан, добавете и няколко резена. Сложете ги в бледнера. Добавете към тях две лъжици овесени ядки и една лъжица мед. Смесете ги до хомогенност. Нанесете на цялото лице и шия. Дръжте на лицето си за около 20 -тина минути. 


След всяка от маските можете да добавите любимият си олажняващ продукт. Ние препоръчваме HYDRATEME Serum. (Кликнете тук) 

Виж още