Нека 2019 е ВАШАТА година!

Няма значение дали 2018 е била "вашата година", сега е моментът да помислим какво искаме да постигнем през следващата.

Нека се замислим за всички връхни точки, поражения и всичко в средата, която ни се случи през последните 12 месеца. Точно така, време е да се поставят истинските цели. Ако искате трудни, но постижими неща, ще трябва план за действие. Ще трябва да си припомните откъде сте тръгнали. Терапевтът Рейчъл Герстен казва: "Вие не сте един и същи човек,с този който бяхте в началото на 2018 г. Ключът за това е да прекарате малко време насаме със себе си и да се замислите наистина за това, което искате".


За това са събрани 10 въпроса, които да разгледате, преди да поставите следващата си голяма цел:

  • С какво най-много се гордеете от 2018?

Първо, това не е момент да сме скромни. Наистина. Помислете за всички малки и големи победи и помислете за това, което ви изпълва с гордост. Може би е онази презентация, с която си спечелихте повишение. Или най-накрая сте се осмелили да си направите страничен бизнес? А може би най-после сте изплатили студентския си заем? Кой е моментът, който ви изпълва с гордост?

  • Кога се чувствате най-креативни?

Сега се опитайте да си спомните проект, в когото горяхте. Знаейки какво ви кара да творите, се равнява почти на суперсила. Творчеството може да ви помогне да излезете със свежи идеи, да отворите ума си и да вдъхновите хората около вас. Разбирайки това, което пали вашето въображение, може да определите с какво искате да се занимавате предимно през 2019 г.


  • Каква беше най-голямата ви грешка?

Повечето грешки не са нещо, за което трябва да се мисли прекалено дълго време. Всъщност, грешките са нещо добро; в противен случай, как ще растем? Забравете за срама си и помислете за най-големия ви провал през 2018. Защо мислите, че се стигна до там? И, още по-важно, какво научихте от него? Грешки = уроци и уроци = растеж и растеж = по-добро!

  • Имаше ли някакъв момент, в който се чувствахте в застой?

Това чувство може да бъде много страшно и ужасяващо преживяване. Истината обаче е, че всички ние се чувстваме малко поразени от време на време - в работата, взаимоотношенията или дори понякога в живота си като цяло. "Забиването" е доста добър знак, че е време да промените нещо. Така че замислете се за това, което ви накара да се почувствате в застой и измислите план, как да го разклатите и да продължите напред. А ако не може да се справите, помолете някой страничен наблюдател за съвет!


  • Отделихте ли време за себе си тази година?

Независимо от това, колко е пълноценен или натоварен вашият живот, важно е винаги да си давате време и пространство,  да се отпуснете и да се възстановите. Самостоятелната грижа е също толкова важна за вашите цели, колкото и работата по тях. Ако през тази година осъзнаете, че сте се пренебрегвали, обещайте си, че ще поправите това през 2019 г. Опитайте се да отделите няколко минути всеки ден, които са изцяло  за вас. Отидете на йога, вземете ваканция, застанете на стената за 10 минути и изпийте чаша HYDRATE ME Herbal Tea на спокойствие. Направете това, което ще помогне на ума ви да се презареди.

  • Имаше ли човек, когото срещнахте и ви вдъхнови?

Чували сте някога думите: "Ти си средната статистика на петте човека, с които прекарваш най-много време"? Ако заобиколите себе си с вдъхновяващи хора, това ще ви накара да вземете нещата в свои ръце. Така че, помислете за един човек, с когото ви срещна тази година и му се обадете! Защото когато става дума за успех и щастие, експертите казват, че вашите приятели са също толкова важни, колкото вашите умения и преживявания.


  • Как се променихте тази година?

Този въпрос е може би най-трудният въпрос. Със сигурност днес не сте същия човек, който бяхте в началото на 2018, сега на прага на 2019 сте една по-различна версия на себе си. "Трудно е да се категоризира, но вглеждайки се в това как прекарвате времето си, как хабите енергията и парите си в сравнение с началото на годината, е добър начин да определите какви са разликите", казва Герстен. И според Герстен, отделянето на известно време, за да помислите за тези разлики, може да ви помогне да разберете къде са се изместили вашите страсти и приоритети в сравнение с предходния период.

  • Ако щракнете с пръсти и изведнъж притежавахте едно ново умение, какво е то?

Пиано. Всички ли казахте пиано? Защо пианото е толкова трудно!? Но, сериозно, има причина да казват, че знанието е власт. Според NPR, изучаването на ново умение може да ви помогне да запазите ума си рязък за много дълги години. Всъщност практикуването на ново умение може буквално да промени мозъка ви към по-добро. Колкото повече научавате, толкова по-плътна е бялата материя (известен още като миелин) в мозъка ви, което може да ви помогне да подобрите себе си в различни аспекти. Научете се на каквото ви дойде на ум. Дори се запишете на курс по сладкарсто. Вземете едно умение, което искате да усъвършенствате тази година и го превземете.


  • Дали някога сте се хванащали в капана на съмнението?

 За съжаление, толкова много от нас се зариват в размисли и съмнение от време на време. И това е добре. Но ако това ви се струва познато, значи е време да се отървете от всички негативни разговори и мисли и да обичате себе си, заедно с недостатъците и всичко останало. Когато оценявате себе си и вашите идеи, ще бъдете по-уверени, устойчиви, сигурни.

  • Какъв искате да сте до края на 2019 г.?

Най-големият от големите въпроси. Ако можехте да видите бърз клип за това, какъв е животът ви в края на 2019 г., какво би се случило? Сега започнете да работите по това. Мечтите ви са по-достъпни, отколкото можете да предположите... Малките стъпки могат да се окажат много по-работещи във времето. Просто трябва да знаете, коя е точка "Б" и да сте наясно, къде стоите в момента, за да можете да начертаете правилния и най-бързия път. 

И накрая, каквото и да правите, следвайте целите, които са важни за вас, а не за някой друг. Вие сте отговорни за собственото си бъдеще!


Ние от Youthiful ви пожелаваме Весели презници!

Дано 2019 година е невероятна за вас.


Виж още