10 храни за красива кожа през лятото!

Ах, лятото....Море, слънце, приятели, късни вечери навън и любов, много любов! Всичко това е прекрасно, но (защо винати трябва да има НО) не забравяйте за кожата си! Знаете, че това е сезонът, в който кожата е изложена на най-голям стрес, поради изгарящите UV лъчи. Бързо се изсушава и това дава предпоставки за появата на бръчки и пигментни петна, което пък от своя страна я състарява преждевременно. За съжаление при липса на добри грижи, веднага след като тена избледнее, още през ранна есен можем да видим резултатите "налице". Освен, че трябва да не забравяте за добрата слънцезащита (пълен гид към слънцезащитата прочети тук!) и качествени и натурални продукти, кожата се нуждае и от специални вътрешни нутриенти, които да й помагат в борбата с агресивната околна среда. Наскоро в блога ви разказахме, кои са храните, които трябва да избягвате ако искате да имате красива кожа Можете да видите статията тук! Днес дойде ред и на още по-важната тема, кои са най-добрите храни за кожата ни през лятото. 

Днес сме ви подготвили лист от десет храни, на които да наблягате, за да помогнете на кожата си да се чувства и изглежда добре. Разбира се те са полезни и за цялостното здраве на организма през летния сезон. Не забравяйте, че освен тези храни има и други важни за организма и трябва да се храните разнообразно и пълноценно. Надяваме се, че сте наясно с това, за това продължаваме направо към листа: 


Домати -  през 21-ви век, можем да намерим доматите целогодишно, но не забравяйте, че техния сезон е летният. Това е и сезона, в който можем да намерим прословутия, любим вкус на българският, розов домат. В доматите има много каротеноиди, които също така подпомагат естествената слънцезащита на кожата. Каротеноидите имат същата цел и в самият домат, да го защитят от прекомерната слънчева светлина. За това, към всяка салата добавете по един домат. 


Горски плодове - малини, къпини, червени боровинки - каквото се сетите! Те имат в себе си, освен голямо количество витамин C и полипфеноли, които играят важна роля в справянето на организма с тежките свободни радикали.  Освен това предпазват от рак, което не е маловажно! 


Босилек  - може би босилека ще ви изненада, но освен приятния аромат, босилекът притежава много важни качества. А именно има противовъзпалителни и антиоксидантни способности, които са едни от най-важните елементи, когато говорим за летни храни. Така че, правете си домашно песто и го консумирайте с удоволствие!


Чесън - нищо не може да бие този малък "смръдливец", когато говорим за незаменимата помощ, от която кожата се нуждае при защитата си от слънцето. Антиоксидантен, противовъзпалителен, анти-бактериален - изобщо, като че ли няма нещо, което той да не може. Поради всички тези възможности, можем спокойно да наречем чесъна - храна на красотата. Има данни, които показват, че подобрява и акнеични състояни, освен малкото допълнение, че предпазва от рак. Така че вечер (ако няма да излизате) го добавяйте към менюто си. 


Спанак - лятото е правилния сезон, в който да ядем спанак. В него има много антиоксиданти, които отново предпазват кожата от слънчевата светлина. В него, освен всичко друго има бетакаротин и фолат, които са много важни "красиви" добавки към менюто ви. Така че не се стеснявайте и си направете една богата салата като го комбинирате и с други тъмни, листни зеленчуци. 


Сливи - можем да намерим сушени сливи през цялата година, но през лятото те са пресни и съдържат в себе си най-много от полезните си вещества. Може би ще се изненадате да разберете, че сливите са едни от най-богатите на антиоксиданти вещества в света и за това са изключителен помощник на кожата в летният сезон. Освен това и помагат на памета, така че сме сигурни, че няма да ги забравите. 


Чушки - може би знаете, че чушките са един от най-богатите на витамин C зеленчуци. Вкусни и цветни, те са незаменим зеленчук през лятото, за това наблягайте на тях спокойно, ще ви помогнат в битката с агресивната слънчева светлина. 


Авокадо - богато на антиоксиданти и най-вече мастни киселини, които са много важни за кожата. Добавайте го към всяка салата! Няма да съжалявате, освен това авокадото помага за по-доброто общо разположение на организма! 


Яйца - яйцата имат всичко необходимо, за да поддържат организма ни. Перфектна закуска са, не съдържат много мазнини и са богати на протеини. Съдържат витамин А, които играе изключително важна роля в поддържането на кожата здрава. Препоръчваме ви да избягвате пържения вариант, а вместо това да ги варите. 


HYDRATE ME Herbal Tea -За съжаление храната, която ядем често е лишена от богатството от витамини и минерали, която е имала преди години. За това и ние създадохме втората стъпка от HYDRATE ME 2 Step Program. Чаят съдържа изключително висококачествени съставки, които да помогнат на организма да си набави толкова важните за кожата витамини - A, C и Е. онсумирайте го като хранителна добавка, която да помогне на кожата да се "напои". Важно е да пиете вода, но ако тялото не съдържа в себе си достатъчни нива на тези витамини ( а те се изчерпват бързо), клетката не може да задържи влагата в себе си. Което води до посивял тен и суха кожа. Съветваме ви да пиете двойна доза от HYDRATE ME Herbal Tea, ако предишната вечер сте пила алкохол!Ако ви е харесала статията, споделете я с някой, на когото би му била полезна и не забравяйте да се запишете за #teamyouthiful, можете да го направите тук!

Виж още