Какво мислят мъжете? Любен Дилов - син

Днес в #YouthifulFriday поставяме началото на нова рубрика, която ще наречем: "Какво мислят мъжете?". Ще питаме интересни и успели мъже какво за тях е женската красота, кои са важните качества, която една жена трябва да притежава, за да е истински ценна? Като жени сме научени, че е важно как изглеждаме, знаем че е важно да се грижим за себе си, кожата си, косата си. Искаме да сме най-добрите, да сме домакини, да сме "добри", да сме "перфектни" дори. Можем ли да бъдем наистина, необходимо ли е? Днес поканихме любимият ни, понякога много саркастичен, но винаги с дълбок смисъл в думите - Любен Дилов - син. Всички го познаваме. Киносценарист, писател - сатирист, предприемач и политик, а с днешна дата и главен редактор на списание Playboy.  Ето какво ни каза той.
1. Кои жени са красиви? И това само външно измерение ли е?

Както би казал  Джак Изкормвача, най-важна е вътрешната красота на жената. Иначе, ясно е, че концепцията за красота е обществена функция и се влияе от мода и общи условия на живот.  Но, като цяло, с малки изключения крастотата е свързана със здравето.

2  Важно ли е една жена да бъде красива и “отвътре”? Какво означава за теб това?

Вероятно този въпрос ще е много сполучлив, зададен на патолог. Аз много обичам да казвам на бодибилдерите във фитнеса: „Е, какво сега?! Цял живот блъскаш, а накрая патологът пише: телосложение - нормално”. Вътрешният живот на жената винаги ми е бил по-интересен от външният, дори да става дума само за глисти.  Вероятно правилният отговоро – ако изобщо има такъв – се състои в хармонията. Но, животът е по-силен от предварителни нагласи. Като бях в началното училище, имахме съученичка с такова разстояние между предните зъби, че можеше да сложи там костилка от череша и да я изстреля с език. Намирахме го за неудържимо привлекателно! Патологиите в характера винаги са красиви – спомнете си „Нежна е нощта” на Фицджерълд. Те отключват у мъжа инстикта за покровителстване, за грижа, правят живота му интересен. Така, че не можем да се придържаме само към Аристотеловото „полезното е красиво”. Жената може да върти страхотни мусаки, но последното, което ще ни хрумне е да ги наречем „красиви”. Поне за мен, чувството за хумор и самоирония – ако го причислим към „вътрешните” качества е изключително привлекатено, дори красиво.

3.  Кои са най-ценните женски качества за теб?
Никога не съм си правел списък за нищо. И на пазар като ходя, разчитам на импровизацията. Затова и в момента в хладилника ми има три бурканчета политура за мебели, но няма кисело мляко...Но да речем – чувството за хумор, самостоятелността, да може правилно да носи торба с цимент, ако се наложи... Също така умеренета суетност. Да е склонна да ваксинира децата си и да не смята, че всеки умрял гълъб е убит от 5G-мрежата. Тук се сещам, че имаме обща приятелка, която предпочита гълъбите умрели, независимо какво е причинило смъртта им... Не можем да наречем това качество красиво, но е забавно, съгласи се!


4. Кои жени са оставили най-голям отпечатък в живота ти? С какво?

Нали се разбрахме за списъците? Няма да изреждам. Но, честно, имал съм приятелка с 45 номер обувки и тя остави сериозен отпечатък... За кратко, разбира се. В една компания, покрай Художествената академия, преди много-много години, в една Вселена далеч-далеч от тук... Така де, имаше една личност, която след френска любов ми връзваше по една червена панделка в основата на...сещаш се. Твърдеше че така се отделяла душата от тялото. Много духовна личност!  Виж какви неща съм запомнил?! Може би това не звучи много окуражаващо за дамите, които ще го прочетат, но поне съм искрен.
5. Кои жени “не са за изпускане”?

Крехките. Защото ще се строшат... Лично аз съм изпуснал абсолютно всички  жени в моя живот, така че отговорът ми ще е като на онзи, който казал: „Напоследък съм станал много придирчив в секса – спя само с тези, които ми пускат”.

6. С какво един мъж може да повлияе на външността и душевността на една жена?

На външността – ясно. Пластични операции, палта от визон, такива работи... Ако я постави на строг хранителен режим и двуразови тренировки, вероятно също ще промени външността ѝ, но със сигурност няма да е любимата личност в живота му. С  душевността е по-сложно. Мисля, че се започва с образованието, а то напоследък е в отчайващо състояние. Очните доктори се притесняват, че не могат да провеждат прегледи. В смисъл, че младите им пациенти виждат буквите, но не ги разпознават... Няма доказателства, че една жена, знаеща таблицата за умножение е по-красива от незнаещата я, но все пак, все пак...Незнанието често води до грозни ситуации, които развалят общата естетика...

Абе, никъде не стана дума за козметика? Не трябваше ли да рекламираме някаква козметика?! Вижте сега, една жена ползваща правилната козметика е много по-красива от ползващата неправилна козметика. Това е аксиома. Не се нуждае от доказателства. Така че – ползвайте правилната козметика – другото ще се нареди все някак!
Виж още